reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Dzieczyny powiedzcie na jakie badania Was wysłał gin..
Ja w poniedziałek idę pobrać krew na grupę krwi, toxoplazomę IgM i IgG, TSH, glukozę i HIV,
czy jeszcze powinnam mieć jakieś inne badania ? :)

reklama
Dzieczyny powiedzcie na jakie badania Was wysłał gin..
Ja w poniedziałek idę pobrać krew na grupę krwi, toxoplazomę IgM i IgG, TSH, glukozę i HIV,
czy jeszcze powinnam mieć jakieś inne badania ? :)
Ja miałam jeszcze na wr i wzw glukoza.morfologia ft3 ft4
Za 3 tyg mam usg genetyczne

Cześć:)
Nie mogłam się zalogować wczoraj przez telefon. Co do felernego moczu, to mam bardzo liczne bakterie i PH mocno zasadowe (8), a tymczasem w ciąży raczej kwaśne powinno być. Do ginekologa chodzę prywatnie, ale wczoraj jakoś nie mogłam się z nim skontaktować, w końcu koło 18 oddzwonił. Mam zrobić posiew, brać 3x dziennie Urosept i Vit. C i Vaginal C 2 razy w tygodniu (dopochwowe). Pwtórzyć badania za tydzień. THE END. On nie był specjalnie zaniepokojony, więc mnie to tez trochę uspokoiło. Co do żelaza stwierdził, że to dobrze, że jest więcej.

Ja też biorę urosept 3 razy dziennie po 2 tabletki a do tego żurawinę, dobrze że napisałaś o tym urosepcie bo na ulotce nie pisze że kobiety w ciąży mogą brać :( jestem trochę spokojniejsza że nie tylko moja doktorka to przepisała.

Badania jakie mi zlecił do tej pory: Morfologia, mocz, żelazo w surowicy, glukoza, TSH, FT4, HCV, HIV, WR, IGG/IGM różyczka, IGG/IGM Toxo; IGG/IGM MCV, antygen HBs, grupa

Ja też biorę urosept 3 razy dziennie po 2 tabletki a do tego żurawinę, dobrze że napisałaś o tym urosepcie bo na ulotce nie pisze że kobiety w ciąży mogą brać :( jestem trochę spokojniejsza że nie tylko moja doktorka to przepisała.
Potwierdziłam to jeszcze u mojej cioci, która jest ginekologiem (nie prowadzi mnie, bo za daleko mieszka). W pełni bezpieczny, bo ziołowy środek. Tylko mi oboje kazali brać po jednej 3 razy dziennie, ale sądze, że skoro to zioła, to dwie też nie zaszkodzą:)

Aaaaa, zapomniałabym. Stwierdził, że na pewno za mało wody piję i tu się nie myli. Mogę pić tylko ciepłe napoje (głównie zieloną słabą herbatę), od zimnej wody mnie tak mdli, że szkoda gadać, ale dzisiaj zagotowałam wodę, dodałam cytryny i miodu i poszło:p

no ja też wody za bardzo nie piję, ale za to słodyczy to jem tonami a to też nie dobrze bo zamiast zakwaszać to ja dosładzam organizm :) wczoraj zjadłam całą struclę 0,5 kg i do tego 3 drożdżówki a żeby było mało pół słoika czekolady na chleb. Nie mogę przestać myśleć i jeść :) tak miałam z córką z którą przytyłam 30 kg, bo z chłopcami mało jadłam i mało przybrałam.

witam :D
Współczuję Wam mdłości ....mi już prawie przeszły....bo jak czasem się położę żoładkiem mi wywraca...
Sporo macie tych badań...u mnie jakoś słabo ..no tylko tsh i morfologia... po 12 tyg. zaczyna się nawał badań ;/
Fazerka czyli mało cię bedzie jak rodzinka się na głowę zwali co?

reklama
Cześć:)
Nie mogłam się zalogować wczoraj przez telefon. Co do felernego moczu, to mam bardzo liczne bakterie i PH mocno zasadowe (8), a tymczasem w ciąży raczej kwaśne powinno być. Do ginekologa chodzę prywatnie, ale wczoraj jakoś nie mogłam się z nim skontaktować, w końcu koło 18 oddzwonił. Mam zrobić posiew, brać 3x dziennie Urosept i Vit. C i Vaginal C 2 razy w tygodniu (dopochwowe). Pwtórzyć badania za tydzień. THE END. On nie był specjalnie zaniepokojony, więc mnie to tez trochę uspokoiło. Co do żelaza stwierdził, że to dobrze, że jest więcej.
Ja tez mam żelaza ponad normę i moja gin sie tym nie przejęła.

Do góry