reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

@Rumpelstyk nie zla jestes :) ja tez nadrabialam w pierwszej ciazy marcowki 2013, teraz brak czasu, moj maluch nie pozwoli odejsc na moment :rofl2:

straszne te poronienia sa, moja siostre tez to niedawno spotkalo w 9 tygodniu, ja sie tez boje, bo mnie straszny kaszel meczy i przeziebiona jestem, ale no wrzucilam na luz, mam zwolnienie i bede starac sie wypoczywac i myslec o dobrych, pozytywnych rzeczach :-)

@Jolcia 49kg po porodzie :szok: moze 94 jednak :-p kurcze jak mi sie marzy 49 kg, nie moge schudnac po 1. ciazy i 3 kg zostalo na + a teraz to zapomnij na rok nawet o "5" jak i "6" z przodu :-) ile ty dziewczyno wazysz normalnie jesli moge spytac, chyba strasznie niska jestes?

reklama
Cześć dziewczyny, ja się jakiś czas nie odzywałam, bo w sumie u mnie żadnych zmian. Ciągle czekam na wizytę. I do tego straszny dół mnie złapał, nie wiem jak sobie poradzę z dwójką takich maluchów :-( ale z drugiej strony bardzo chciałabym tego dziecka i historie dziewczyn o poronieniach mnie przerażają.
Venicee, trzymaj się w dwupaku.
Nowe dziewczyny - cześć :)

Martyńka - moja normalna waga to 48-49 kg wzrost 165 więc do najniższych nie należę ;) zawsze chciałam przytyć Ale mam taką przemianę materii ze bardzo trudno jest... w pierwszej ciąży miałam cukrzycę i bardzo ścisłą dietę 2000 kalorii, dlatego nic nie przytulania a bardziej chudlam a Ami rosla. Przez trzy miesiące chodziłam glodna... ciekawe czy w tej ciąży cukier będzie w normie. Dlatego też krzywą cukrową będę robić za 2 tygodnie.

Mendoza- dasz sobie radę:) początkowo będzie trudniej Ale jak się nauczycie siebie i opracujecie plan dnia to będzie dużo łatwiej :)

Olcia- super wieści z wizyty :)

Okazuje sie ze nawet co druga ciąża kończy się samoistnym poronieniem, kiedyś było to traktowane jako opóźniający się okres.
W dzisiejszych czasach można szybko zrobić test ,który wyjdzie pozytywnie, a po dwóch tygodniach okazuje się że jajo jest puste, lub wogole się nie zagniezdzilo.
Tak mi to tłumaczył lekarz i w sumie przemówiło to do mnie, bo faktycznie w momencie starania się o dziecko test robilam dwa dni przed om, a gdybym o dziecko się nie starała pewnie bym nie zauważyła że coś się spóźnia, tylko potem bym się zdziwila że wyjątkowo bolesny i obfity jest

Cześć,
witam nowe lipcóweczki :-)

Ja też po wizycie, serduszko jest i bije 154/min, dzidzia ma 1,18 cm i termin om dokładnie pokrywa się z usg. Dostałam luteinę profilaktycznie ze względu na ostatnie poronienie.

Olcia, super wieści :-)

Slyszałyście coś o badaniu nifty? Lekarz mi proponował, że z krwi matki wyodrębniają dna dziecka i mogą prawie na 100% stwierdzić choroby genetyczne. W przypadku postawienia złej diagnozy firma płaci odszkodowanie. Cena zaporowa 2200.

wiecie co nie dostalam zdjecia i lekarz nie sprawdzał jeszcze ile uderzeń na minute.. :/

panna migotka - nie slyszalam o takich badaniach. aczkolwiek moja kuzynka urodzila pol roku temu i cuda niewidy wychodzily na usg ze dziecko nie przezyje itd a szczescie urodzilo sie "tylko" z achondroplazją..

reklama
Do góry