reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

@Rumpelstyk nie zla jestes :) ja tez nadrabialam w pierwszej ciazy marcowki 2013, teraz brak czasu, moj maluch nie pozwoli odejsc na moment :rofl2:

straszne te poronienia sa, moja siostre tez to niedawno spotkalo w 9 tygodniu, ja sie tez boje, bo mnie straszny kaszel meczy i przeziebiona jestem, ale no wrzucilam na luz, mam zwolnienie i bede starac sie wypoczywac i myslec o dobrych, pozytywnych rzeczach :-)

@Jolcia 49kg po porodzie :szok: moze 94 jednak :-p kurcze jak mi sie marzy 49 kg, nie moge schudnac po 1. ciazy i 3 kg zostalo na + a teraz to zapomnij na rok nawet o "5" jak i "6" z przodu :-) ile ty dziewczyno wazysz normalnie jesli moge spytac, chyba strasznie niska jestes?

reklama
Cześć dziewczyny, ja się jakiś czas nie odzywałam, bo w sumie u mnie żadnych zmian. Ciągle czekam na wizytę. I do tego straszny dół mnie złapał, nie wiem jak sobie poradzę z dwójką takich maluchów :-( ale z drugiej strony bardzo chciałabym tego dziecka i historie dziewczyn o poronieniach mnie przerażają.
Venicee, trzymaj się w dwupaku.
Nowe dziewczyny - cześć :)

Martyńka - moja normalna waga to 48-49 kg wzrost 165 więc do najniższych nie należę ;) zawsze chciałam przytyć Ale mam taką przemianę materii ze bardzo trudno jest... w pierwszej ciąży miałam cukrzycę i bardzo ścisłą dietę 2000 kalorii, dlatego nic nie przytulania a bardziej chudlam a Ami rosla. Przez trzy miesiące chodziłam glodna... ciekawe czy w tej ciąży cukier będzie w normie. Dlatego też krzywą cukrową będę robić za 2 tygodnie.

Mendoza- dasz sobie radę:) początkowo będzie trudniej Ale jak się nauczycie siebie i opracujecie plan dnia to będzie dużo łatwiej :)

Olcia- super wieści z wizyty :)

Okazuje sie ze nawet co druga ciąża kończy się samoistnym poronieniem, kiedyś było to traktowane jako opóźniający się okres.
W dzisiejszych czasach można szybko zrobić test ,który wyjdzie pozytywnie, a po dwóch tygodniach okazuje się że jajo jest puste, lub wogole się nie zagniezdzilo.
Tak mi to tłumaczył lekarz i w sumie przemówiło to do mnie, bo faktycznie w momencie starania się o dziecko test robilam dwa dni przed om, a gdybym o dziecko się nie starała pewnie bym nie zauważyła że coś się spóźnia, tylko potem bym się zdziwila że wyjątkowo bolesny i obfity jest

Cześć,
witam nowe lipcóweczki :-)

Ja też po wizycie, serduszko jest i bije 154/min, dzidzia ma 1,18 cm i termin om dokładnie pokrywa się z usg. Dostałam luteinę profilaktycznie ze względu na ostatnie poronienie.

Olcia, super wieści :-)

Slyszałyście coś o badaniu nifty? Lekarz mi proponował, że z krwi matki wyodrębniają dna dziecka i mogą prawie na 100% stwierdzić choroby genetyczne. W przypadku postawienia złej diagnozy firma płaci odszkodowanie. Cena zaporowa 2200.

wiecie co nie dostalam zdjecia i lekarz nie sprawdzał jeszcze ile uderzeń na minute.. :/

panna migotka - nie slyszalam o takich badaniach. aczkolwiek moja kuzynka urodzila pol roku temu i cuda niewidy wychodzily na usg ze dziecko nie przezyje itd a szczescie urodzilo sie "tylko" z achondroplazją..

reklama
Do góry