reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

zielona ja miałam sporadycznie twardnienie i pytalam gina o to, zapytał czy często tak mam to powiedziałam ze nie. wtedy stwierdził że jak rzadko to nic się nie dzieje.

No ja mam raczej czesto... Zreszta pytanie. Co znaczy czesto/rzadko ?! Przedwczoraj takie twardnienia mnie obudzily w nocy. I wolalabym wiedziec, co to znaczy/na co uwazac ?!

Chyba jednak bede musiala sie do tej Polski i mojego ginekolog wybrac niebawem... Tylko podroz i wieeeele godzin w aucie mnie przeraza....

reklama
A mnie dziś dziewczyny pobolewa brzuch jak na okres, przespalam się chwilkę, cały czas leze i trochę się uspokoiło..macie takie bóle czasem? nie chce panikować i myślę że to od tego ze się wszystko tam rozszerza
miewam co jakiś czas, dzidzia rośnie:) zwykle wyleguje to. Ja jestem przeciwnikiem nospy

Zielona jeśli jest to rzadko to nic się nie dzieje po prostu maluszek się rusza on szybko rośnie a macica powoli rozciąga. Bierz nospe jeśli się coś takiego dzieje. Jeśli często się macica stawia to jest powód do niepokoju.

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

Silne bole mialam do ok.13 tc., pozniej sie uspokoilo, choc zdarza czasami.

Dziewczyny, chcialam Was zapytac o co innego. Czesto piszecie, ze Wam czasami brzuch twardnieje i, ze Was to niepokoi ( papagena ) ostatnio.

Mnie brzuch "staje" i "twardnieje" mocno praktycznie codziennie, glownie w nocy i rano - robi sie taki wypukly i totalnie twardy... Nie wiedzialam, ze to cos zlego... Nikt mi o tym nie mowil, myslalam, ze to zupelnie normalne ?!?

A teraz, z Waszych postow wynika, ze to mialby byc powod do niepokoju i ze to za wczesnie na stawiajace sie brzuch ?!? Dlaczego ? I co to znaczy ?!
ja z tym byłam u lekarza własnie, okazało się, że nic się nie dzieje ale dostałam l4 . Twardniał mi ze względu na to, że przez 8h rzadko zmieniałam pozycję a nie można inaczej u mnei w pracy. Organizm miał dość.

Czemu jesteś przeciwnikiem nospy? Lekarze raczej polecają.
Bo nie ufam lekom wcale. Żyję na tym świecie wystarczająco długo by widzieć ile bezpiecznych leków zostało wycofanych. Czasami jest to kwestia niedostępnych technologii na dzień dzisiejszy. Za jakiś czas zaczną szukać czegoś co powodowało jakieś masowe odchylenie od normy i okaże się, że obarczą winą dotąd bezpieczny lek. Uważam, że jak można wytrzymać to przemęczę się, Te pobolewania podbrzusza to i tak nic w porównaniu z tym co czeka nas za pare miesięcy.

reklama
Iwona po części masz dużo racji.
A z drugiej strony nospa jest najbezpieczniejsza w ciąży... jeśli jest potrzeba trzeba brać. Wole wziąć jedna niż wylądować w szpitalu z poronieniem zagrażającym bo zlekcewazylam skurcze. Ciąża to nie choroba ale też nie zabawa.

Ja np zbyt długo na nią czekalam żeby teraz się "przemęczyć" z powodu bólu brzucha. Fakt ze czasami nie jest dokuczliwy ani ostry. Ale skoro każdy lekarz każdy farmaceuta mówi mi ze to jest najbezpieczniejsze i dla mnie i dla maluszka to im wierze. Kobiety przyjmują różne leki które mogą szkodzić a nie muszą ale jak jest konieczność to cóż zrobić...

MadzIolina ja przy ruchach czuje smyranie bulgotanie przelewanie

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

Do góry