reklama
Jolcia_
Fanka BB :)
Witajcie jak pięnie jest sie obudzić i nie czuć okropnych nudności!! JAK PIĘKNIE!! brkuje mi tylko ciepłego słoneczka i herbatki na tarasie już chcę wiosnę!!
Nie mam pomysłu co by tu dziś robić... chyba będę kończyć haft dla Amelci bo jeszcze coś dla Haneczki muszę poszukać
Lizzy- ja to w środku nocy budzę się głodna 2:30 i budzika mi nie trzeba ale muszę jeść tą 'kolację' ( ćwierć kajzerki) aby nie mieć w moczu ketonów rano.
Dziwnyprzypadek - tyle, że ja nie ważę nawet 50 kg startowałam z tą wagą 50, później schudłam do 48 ale u diabetologa jak byłam na wizycie to ważyłam 49,4, a na kolejnej wizycie 49,6 a to za mało.... diabetolog podniosła mi kaloryczność w związku z tym cukry na granicy, jeśli nadal nie przytyję to jeszcze zwiększy mi kaloryczność a co za tym idzie będzie insulina a nie chciałabym od samego początku z insuliną być... a tak w ogóle w ciąży mogę przytyć maksymalnie 6 kg.
My też mamy wesela, a nawet dwa ale nie iedziemy na żadne.... nie mam ochoty patrzeć na ludzi jak się raczą pysznościami!
Nie mam pomysłu co by tu dziś robić... chyba będę kończyć haft dla Amelci bo jeszcze coś dla Haneczki muszę poszukać
Doris nie mam innego wyjścia jestem odpowiedzialna za to maleństwo pod moim serduszkiem nie wybaczyłabym sobie, że przez głupią czekoladę czy makaron moje dziecko jest chore.Jolcia podziwiam Cię, że dajesz radę!
Zewnatury, witaj
Lizzy- ja to w środku nocy budzę się głodna 2:30 i budzika mi nie trzeba ale muszę jeść tą 'kolację' ( ćwierć kajzerki) aby nie mieć w moczu ketonów rano.
Dziwnyprzypadek - tyle, że ja nie ważę nawet 50 kg startowałam z tą wagą 50, później schudłam do 48 ale u diabetologa jak byłam na wizycie to ważyłam 49,4, a na kolejnej wizycie 49,6 a to za mało.... diabetolog podniosła mi kaloryczność w związku z tym cukry na granicy, jeśli nadal nie przytyję to jeszcze zwiększy mi kaloryczność a co za tym idzie będzie insulina a nie chciałabym od samego początku z insuliną być... a tak w ogóle w ciąży mogę przytyć maksymalnie 6 kg.
My też mamy wesela, a nawet dwa ale nie iedziemy na żadne.... nie mam ochoty patrzeć na ludzi jak się raczą pysznościami!
julita1212
Szczęśliwa mamusia:) Cudownej dwójeczki :*
Ale ceny z kosmosu; )Fajne są na happymum.pl
O ooo to ja też jestem po operacji usunięcia tarczycy.Witam Was. Ja siedzę od rana z synem na badaniach okresowych (ze względu na szkołę) i od rana nerwy, bo nie mógłł siku zrobić. Troszke poszło, mam nadzieję, że wystarczy. Co do witamin, to biorę Mama DHA, zawiera kwasy i przede wszystkim jod. Już kiedyś pisałam, że jestem po usunięciu tarczycy, obecna daeka euthytox to 150, bo w ciągu tygodnia mi tsh dkoczyło. Pani dr mi mówiła, że najważniejszy jest pierwszy trymestr , kiedy dziecie nie ma tarczycy i bierze od nas i wtedy najlepsze tsh to max 2,5. Ja mialam 0,7 a potem w ciagu tygodnia skoczylo do 3,7.
Lila, no tak musza na czymś zarabiać
Też biorę 150 eutyhox tyle że u mnie była masakra w 1 trymestrze.
cześć dziewczynki
Witam nowe mamy
ja już na l4 więc mam czas na częstsze zaglądanie, wczoraj miałam coś jakby skurcze, szybko przeszło, żadnych efektów ubocznych, typu skracanie szyjki etc ale lekarz kazał zwolnić i już
Witam nowe mamy
ja już na l4 więc mam czas na częstsze zaglądanie, wczoraj miałam coś jakby skurcze, szybko przeszło, żadnych efektów ubocznych, typu skracanie szyjki etc ale lekarz kazał zwolnić i już
ucieszyłam się, ale bardziej się uciesze jak za 2 tygodnie mi to pokaże wyraźniej Najbardziej zaskoczył mnie mój mąż. Bardzo pozytywnie. Powiedziałam mu o płci, ucieszył się ale nie rozwijał tematu i tylko chciał slyszeć czy wszystko dobrze, tu był bardziej wnikliwy. Od początku ciąży czułam, że sie o nią boi równie bardzo jak ja, jak nie bardziej bo musiały mu wystarczyć moje słowa, ze jest dobrze a nie czucie. Niestety z racji pracy nie mógł być na żadnej wizycie. On z tych co za dużo nie mówią o swoich odczuciach i tylko po takich krótkich zdaniach mogę się domyślać jego strachu. Czuje, że on odetchnie dopiero na sali porodowej jak już będzie miał dziecię na rękach i wtedy będzie cieszył się z płciDzień Dobry
Moli, u mnie też z dogadywaniem nie za bardzo. Tak jak u Ciebie, młody by chciał, a starszy nie za bardzo. Tak jak piszesz, mam nadzieję, że kiedyś się w końcu dogadają.
Nieufna, ja też nie wierzę w żadne wróżby czy wróżki, napisałam tylko, co mówił ginekolog. A wróżka też tam była, bo chciała przekonać ludzi do wróżb.
Needi - to dobrze, że wizyta ok
Julka, no to gratki tego Chłopaczka
Iwona35 - ale radość, co? Cieszę się ogromnie Gratulacje!!
Zewnatury - witaj!
Jolcia, dobre wieści
Mi też lekarz polecił Omega med, w aptece u nas ok 90 zł, a w internetowej 52 zł. Zamówiłam na gemini.
Powodzenia na wizytach!
No i dałam kolor na włosy, ale nie farbą Szamponem, którego kiedyś używałam. Trudno, będzie na razie tak. A i tak mam stresa czy czasami nie zaszkodziłam Dlaczego ja jestem taka panikara?!
Ja czuję Maleństwo, w sumie prawie codziennie, ale odrobinę i bardzo delikatnie i jak nie czuję to już się znowu denerwuję, oszaleć można Dziś jeszcze nie poczułam. I co dziwne, nie jak leżę, tylko jak siedzę, a wczoraj jak stałam. Ale to chyba to, bo co innego?
ja się czuje dziś lepiej..chyba sie wyspałam wczoraj zdrowo zjadłam a dziś byłam na fitnessie ale nas dzisiaj zmęczyła jacie jajaj dużo ćwiczeń było na wzmocnienie dolnych części ciała nogi miednica..fajna sprawa..no i teraz w czwartek kolejne zajęcia juz wypiłam sobie właśnie pyszny koktajl maz mi zrobił do pracy kiwi banan mleczko i płatki owsiane później mam sałatkę z kurczakiem tez mi zrobił na dziś do pracy kanapeczka z pasztecikiem domowym no i owoceee a na deser paczekjaka ciaza jest fajna
MalinowaMarta: super ze dostaliście kluczeeee ale się ciesze razem z Wami!!!No to teraz bedzie sie u Ciebie dzialo
Venicee: ja biorę folik, vitamina d3 1000 jedna kapsułka dziennie i DHA MAMA jedna kapsułka dziennie-a dha mama kosztuje ok 60zl
FARBOWANIE WLOSOW:słuchajcie już wszystko wiem wypytałam wszędzie i wielu fryzjerów - MOZNA FARBOWAC najlepiej po 3 miesiącu i w dodatku farba bez amoniaku oczywiście nic nie szczypie..nic nie śmierdzi..delikatna farba i do tego nie niszczy włosów..jesli chodzi o pasemka-to po prostu można dodac słabszą wode-fryzjer dobry wie o co chodzi..tylko przed farbowaniem warto sie zapytać wszystko i powiedzieć ze jest się w ciąży.
Ahaaa dziewczyny ktora z Was mowila ze maz jest zly na plec??????????????
MalinowaMarta: super ze dostaliście kluczeeee ale się ciesze razem z Wami!!!No to teraz bedzie sie u Ciebie dzialo
Venicee: ja biorę folik, vitamina d3 1000 jedna kapsułka dziennie i DHA MAMA jedna kapsułka dziennie-a dha mama kosztuje ok 60zl
FARBOWANIE WLOSOW:słuchajcie już wszystko wiem wypytałam wszędzie i wielu fryzjerów - MOZNA FARBOWAC najlepiej po 3 miesiącu i w dodatku farba bez amoniaku oczywiście nic nie szczypie..nic nie śmierdzi..delikatna farba i do tego nie niszczy włosów..jesli chodzi o pasemka-to po prostu można dodac słabszą wode-fryzjer dobry wie o co chodzi..tylko przed farbowaniem warto sie zapytać wszystko i powiedzieć ze jest się w ciąży.
Ahaaa dziewczyny ktora z Was mowila ze maz jest zly na plec??????????????
no i tacy mężowie tez są każdy jest inny- a jaka płeć?cześć dziewczynki
Witam nowe mamy
ucieszyłam się, ale bardziej się uciesze jak za 2 tygodnie mi to pokaże wyraźniej Najbardziej zaskoczył mnie mój mąż. Bardzo pozytywnie. Powiedziałam mu o płci, ucieszył się ale nie rozwijał tematu i tylko chciał slyszeć czy wszystko dobrze, tu był bardziej wnikliwy. Od początku ciąży czułam, że sie o nią boi równie bardzo jak ja, jak nie bardziej bo musiały mu wystarczyć moje słowa, ze jest dobrze a nie czucie. Niestety z racji pracy nie mógł być na żadnej wizycie. On z tych co za dużo nie mówią o swoich odczuciach i tylko po takich krótkich zdaniach mogę się domyślać jego strachu. Czuje, że on odetchnie dopiero na sali porodowej jak już będzie miał dziecię na rękach i wtedy będzie cieszył się z płci
Ja na weselu swojej przyjaciólki nie byłam. Rodziłam na początku wrzesnia, ona brała ślub w połowie sierpnia, Niestety córka już się pchala na świat i żeby nie urodzić w 8 miesiącu musiałam leżeć. Zdobyłam się tylko na podjechanie do kościoła i tam jej złożyłam życzenia. No coż, są sprawy ważne i ważniejsze.
powiem Wam , ze jak kobieta sie dobrze czuje to czemu nie..fajnie isc na wesele..u nas byla moja kolezanka z maluszkiem 3 miesiecznym nawet do 01 zostali sweitnie sie bawili maluszek duzo spal...jesli nie jest jeszcze miesiac porodu i wszystko jest ok to można isc
reklama
synno i tacy mężowie tez są każdy jest inny- a jaka płeć?