reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Ja mam wesela w marcu i kwietniu ale miało być jedno w maju uff to dobrze że przełożyli. Co do farbowania farbuje normalnie włosy u fryzjera. W poprzednich ciążach też farbowalam jeszcze nie słyszałam ze nie wolno farbowac w ciąży.

reklama
Witajcie :) jak pięnie jest sie obudzić i nie czuć okropnych nudności!! JAK PIĘKNIE!! brkuje mi tylko ciepłego słoneczka i herbatki na tarasie :) już chcę wiosnę!!
Nie mam pomysłu co by tu dziś robić... chyba będę kończyć haft dla Amelci:) bo jeszcze coś dla Haneczki muszę poszukać :)

Jolcia podziwiam Cię, że dajesz radę!

Zewnatury, witaj
Doris nie mam innego wyjścia :( jestem odpowiedzialna za to maleństwo pod moim serduszkiem :) nie wybaczyłabym sobie, że przez głupią czekoladę czy makaron moje dziecko jest chore.

Lizzy- ja to w środku nocy budzę się głodna 2:30 i budzika mi nie trzeba ;) ale muszę jeść tą 'kolację' ( ćwierć kajzerki) aby nie mieć w moczu ketonów rano.

Dziwnyprzypadek - tyle, że ja nie ważę nawet 50 kg startowałam z tą wagą 50, później schudłam do 48 ale u diabetologa jak byłam na wizycie to ważyłam 49,4, a na kolejnej wizycie 49,6 a to za mało.... diabetolog podniosła mi kaloryczność w związku z tym cukry na granicy, jeśli nadal nie przytyję to jeszcze zwiększy mi kaloryczność a co za tym idzie będzie insulina:( a nie chciałabym od samego początku z insuliną być... a tak w ogóle w ciąży mogę przytyć maksymalnie 6 kg.

My też mamy wesela, a nawet dwa ale nie iedziemy na żadne.... nie mam ochoty patrzeć na ludzi jak się raczą pysznościami!

Fajne są na happymum.pl :)
Ale ceny z kosmosu; )
Witam Was. Ja siedzę od rana z synem na badaniach okresowych (ze względu na szkołę) i od rana nerwy, bo nie mógłł siku zrobić. Troszke poszło, mam nadzieję, że wystarczy. Co do witamin, to biorę Mama DHA, zawiera kwasy i przede wszystkim jod. Już kiedyś pisałam, że jestem po usunięciu tarczycy, obecna daeka euthytox to 150, bo w ciągu tygodnia mi tsh dkoczyło. Pani dr mi mówiła, że najważniejszy jest pierwszy trymestr , kiedy dziecie nie ma tarczycy i bierze od nas i wtedy najlepsze tsh to max 2,5. Ja mialam 0,7 a potem w ciagu tygodnia skoczylo do 3,7.

Lila, no tak musza na czymś zarabiać :)
O ooo to ja też jestem po operacji usunięcia tarczycy.
Też biorę 150 eutyhox tyle że u mnie była masakra w 1 trymestrze.

cześć dziewczynki:)
Witam nowe mamy:)
ja już na l4 więc mam czas na częstsze zaglądanie, wczoraj miałam coś jakby skurcze, szybko przeszło, żadnych efektów ubocznych, typu skracanie szyjki etc ale lekarz kazał zwolnić i już

Dzień Dobry :)

Moli, u mnie też z dogadywaniem nie za bardzo. Tak jak u Ciebie, młody by chciał, a starszy nie za bardzo. Tak jak piszesz, mam nadzieję, że kiedyś się w końcu dogadają.
Nieufna, ja też nie wierzę w żadne wróżby czy wróżki, napisałam tylko, co mówił ginekolog. A wróżka też tam była, bo chciała przekonać ludzi do wróżb.
Needi - to dobrze, że wizyta ok :)
Julka, no to gratki tego Chłopaczka :)
Iwona35 - ale radość, co? Cieszę się ogromnie :) Gratulacje!!
Zewnatury - witaj!
Jolcia, dobre wieści :)

Mi też lekarz polecił Omega med, w aptece u nas ok 90 zł, a w internetowej 52 zł. Zamówiłam na gemini.

Powodzenia na wizytach!

No i dałam kolor na włosy, ale nie farbą :zawstydzona/y:Szamponem, którego kiedyś używałam. Trudno, będzie na razie tak. A i tak mam stresa czy czasami nie zaszkodziłam :zawstydzona/y: Dlaczego ja jestem taka panikara?!

Ja czuję Maleństwo, w sumie prawie codziennie, ale odrobinę i bardzo delikatnie i jak nie czuję to już się znowu denerwuję, oszaleć można :oo: Dziś jeszcze nie poczułam. I co dziwne, nie jak leżę, tylko jak siedzę, a wczoraj jak stałam. Ale to chyba to, bo co innego?
ucieszyłam się, ale bardziej się uciesze jak za 2 tygodnie mi to pokaże wyraźniej:) Najbardziej zaskoczył mnie mój mąż. Bardzo pozytywnie. Powiedziałam mu o płci, ucieszył się ale nie rozwijał tematu i tylko chciał slyszeć czy wszystko dobrze, tu był bardziej wnikliwy. Od początku ciąży czułam, że sie o nią boi równie bardzo jak ja, jak nie bardziej bo musiały mu wystarczyć moje słowa, ze jest dobrze a nie czucie. Niestety z racji pracy nie mógł być na żadnej wizycie. On z tych co za dużo nie mówią o swoich odczuciach i tylko po takich krótkich zdaniach mogę się domyślać jego strachu. Czuje, że on odetchnie dopiero na sali porodowej jak już będzie miał dziecię na rękach i wtedy będzie cieszył się z płci

ja się czuje dziś lepiej..chyba sie wyspałam wczoraj zdrowo zjadłam a dziś byłam na fitnessie ale nas dzisiaj zmęczyła jacie jajaj dużo ćwiczeń było na wzmocnienie dolnych części ciała nogi miednica..fajna sprawa..no i teraz w czwartek kolejne zajęcia:) juz wypiłam sobie właśnie pyszny koktajl maz mi zrobił do pracy kiwi banan mleczko i płatki owsiane:) później mam sałatkę z kurczakiem tez mi zrobił na dziś do pracy kanapeczka z pasztecikiem domowym no i owoceee a na deser paczek:)jaka ciaza jest fajna;)

MalinowaMarta: super ze dostaliście kluczeeee ale się ciesze razem z Wami!!!No to teraz bedzie sie u Ciebie dzialo;)

Venicee: ja biorę folik, vitamina d3 1000 jedna kapsułka dziennie i DHA MAMA jedna kapsułka dziennie-a dha mama kosztuje ok 60zl

FARBOWANIE WLOSOW:słuchajcie już wszystko wiem wypytałam wszędzie i wielu fryzjerów - MOZNA FARBOWAC najlepiej po 3 miesiącu i w dodatku farba bez amoniaku oczywiście nic nie szczypie..nic nie śmierdzi..delikatna farba i do tego nie niszczy włosów..jesli chodzi o pasemka-to po prostu można dodac słabszą wode-fryzjer dobry wie o co chodzi..tylko przed farbowaniem warto sie zapytać wszystko i powiedzieć ze jest się w ciąży.

Ahaaa dziewczyny ktora z Was mowila ze maz jest zly na plec??????????????

cześć dziewczynki:)
Witam nowe mamy:)
ja już na l4 więc mam czas na częstsze zaglądanie, wczoraj miałam coś jakby skurcze, szybko przeszło, żadnych efektów ubocznych, typu skracanie szyjki etc ale lekarz kazał zwolnić i już

ucieszyłam się, ale bardziej się uciesze jak za 2 tygodnie mi to pokaże wyraźniej:) Najbardziej zaskoczył mnie mój mąż. Bardzo pozytywnie. Powiedziałam mu o płci, ucieszył się ale nie rozwijał tematu i tylko chciał slyszeć czy wszystko dobrze, tu był bardziej wnikliwy. Od początku ciąży czułam, że sie o nią boi równie bardzo jak ja, jak nie bardziej bo musiały mu wystarczyć moje słowa, ze jest dobrze a nie czucie. Niestety z racji pracy nie mógł być na żadnej wizycie. On z tych co za dużo nie mówią o swoich odczuciach i tylko po takich krótkich zdaniach mogę się domyślać jego strachu. Czuje, że on odetchnie dopiero na sali porodowej jak już będzie miał dziecię na rękach i wtedy będzie cieszył się z płci
no i tacy mężowie tez są każdy jest inny- a jaka płeć?

Ja na weselu swojej przyjaciólki nie byłam. Rodziłam na początku wrzesnia, ona brała ślub w połowie sierpnia, Niestety córka już się pchala na świat i żeby nie urodzić w 8 miesiącu musiałam leżeć. Zdobyłam się tylko na podjechanie do kościoła i tam jej złożyłam życzenia. No coż, są sprawy ważne i ważniejsze.

powiem Wam , ze jak kobieta sie dobrze czuje to czemu nie..fajnie isc na wesele..u nas byla moja kolezanka z maluszkiem 3 miesiecznym nawet do 01 zostali sweitnie sie bawili maluszek duzo spal...jesli nie jest jeszcze miesiac porodu i wszystko jest ok to można isc:)

reklama
Do góry