reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
@zewnatury witaj :)

Dziewczyny, a wy robicie tsh na każdą wizytę? Ja robiłam tylko raz, na początku i od tej pory lekarka nie mówiła żeby powtarzać. A z tego co piszecie, to nawet jeśli na początku było w normie, to nie znaczy, że coś się nie popsuje?

Malinowa, i taką dużą dawkę bierzesz euthyroxu? Czemu aż 100?

Papagena, ja jestem pod kontrolą endokrynologa odkąd zobaczyłam to podwyższone tsh na samym początku ciąży.

Dziś miałam 3,47 - norma w ciąży jest do 2,5. Pierwsze tsh, które zrobiłam robiąc pierwszą betę wynosiło 3,64, potem spadło do 1. Brałam najpierw euthyrox 50, potem zmniejszyła mi na 25, a dziś zwiększyła do 37,5
Przed ciążą nie miałam problemów z tarczycą
Rozumiem to i tak małe dawki ja teraz biorę euthyrox100. Może ten wzrost naturalny w ciąży bo mi tez teraz urosło... A w necie wyczytałam: "U kobiet w ciąży stosujemy jednak inną górną granicę normy dla TSH niż w ogólnej populacji. Uznaje się, że TSH w ciąży nie powinno przekraczać 2.5 (Amerykańskie Towarzystwo Tarczycowe proponuje górną granicę TSH w pierwszym trymestrze-2.5, w drugim trymestrze 3.0, w trzecim trymestrze 3.5)." Ja niestety już przed ciąża miałam stwierdzona niedoczynność i brałam euthyrox25.
No to moje drogie ja was pobije bo ja biorę 150 a moje ostatnie tsh było 0,3 i to jest zadowalający wynik.
A bierzecie jod ???
Cześć dziewczyny, dziś dołączyłam. Początek 18 tyg, -termin około 07.07
Również walczę z tsh, jestem na etapie 25 euthyrox. Na początku tsh 2,4, potem spadło 1,5.
Mój lekarz powiedział że normy dla tsh w ciąży zmieniają się co chwilę.
Na początku przez pomyłkę żarłam podwojoną dawkę, więc po zmniejszeniu do 25 zobaczymy co w przyszłym tyg wyjdzie. Pozdr bardzo sympatyczne forum!
Witaj:)

Ale miałam głupie sny. ni stąd nagle we śnie pojawiła się mała biała trumienka i odrazu się obudziłam. straszny, okripny widok. na szczęście nie wierzę w sny i jak najszybciej chce o tym zapomnieć.
ja na moja tarczyce biorę 150 i wynik ostatni 0,5.

Witam wczoraj miałam problem z internetem

u mnie wcześniej czułam ruchy a od kilku dni jakoś tak nie czuję mam nadzieje że wszystko ok musi być jutro mam wizytę

reklama
Do góry