reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
Doris a do ilu wzrosło Ci tsh? I haja dawkę bierzesz teraz? Bo ja tez niedoczynna...

Dziś miałam 3,47 - norma w ciąży jest do 2,5. Pierwsze tsh, które zrobiłam robiąc pierwszą betę wynosiło 3,64, potem spadło do 1. Brałam najpierw euthyrox 50, potem zmniejszyła mi na 25, a dziś zwiększyła do 37,5
Przed ciążą nie miałam problemów z tarczycą

Rozumiem to i tak małe dawki ja teraz biorę euthyrox100. Może ten wzrost naturalny w ciąży bo mi tez teraz urosło... A w necie wyczytałam: "U kobiet w ciąży stosujemy jednak inną górną granicę normy dla TSH niż w ogólnej populacji. Uznaje się, że TSH w ciąży nie powinno przekraczać 2.5 (Amerykańskie Towarzystwo Tarczycowe proponuje górną granicę TSH w pierwszym trymestrze-2.5, w drugim trymestrze 3.0, w trzecim trymestrze 3.5)." Ja niestety już przed ciąża miałam stwierdzona niedoczynność i brałam euthyrox25.

mi dziś endo powiedziała, że będzie wzrastać wraz z ciążą i będziemy zwiększać dawkę leków
Malinowa, a jaki Ty masz tsh?

Jolcia Ty tak wszytsko skrupulatnie warzywa? 100 gr czegoś tam i wogole? Coś Ty ja bym nie miała na to czasu;)
Warzyw, mięsa i wędliny nie muszę ważyć, ale chleb owoce, kasze, ryż czy inne węglowodany niestety tak... to ważne to jeszcze nie jest najgorsze, gorzej jest z tymi godzinami bo tego muszę pilnować.

MalinowaMarta- ta dietę mam traktować jak lekarstwo... czasem zdarza mi się skok w bok Ale później wyrzuty sumienia :/

Cześć dziewczyny, dziś dołączyłam. Początek 18 tyg, -termin około 07.07
Również walczę z tsh, jestem na etapie 25 euthyrox. Na początku tsh 2,4, potem spadło 1,5.
Mój lekarz powiedział że normy dla tsh w ciąży zmieniają się co chwilę.
Na początku przez pomyłkę żarłam podwojoną dawkę, więc po zmniejszeniu do 25 zobaczymy co w przyszłym tyg wyjdzie. Pozdr bardzo sympatyczne forum!

reklama
Do góry