reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Klaudys może każą chodzić na usg z pełnym pęcherzem bo podobno dziecko wtedy mniej fika bo ma mniej miejsca. Nie miałam odwagi tego wypróbować

Moi teściówie mają już 6ro wnucząt i mówią,że im więcej tym lepiej. Moi rodzice tylko dwoje, więc się cieszą,że i u mnie i u brata na wakacje przybędzie po jednym.
Kinguska moja Wiki też ma autyzm, także przybijamy bratu 5-tke!

Dobry wieczór
Nie było mnie dwa dni, teściowa jest u nas, co chwilę jest coś do zrobienia,na innym wątku na którym jestem moderatorem była mała kłótnia, jestem chora, Moja najmłodsza też chora więc nie wiedziałam w co ręce włożyć. Nadrobiłam zaległości w czytaniu. Nie sposób być na bieżąco jak się cały dzień nie siedzi przed lapkiem, a ja pomimo tego, że jestem na zwolnieniu jakoś mam za mało czasu na cokolwiek. Może ja teściowa wyjedzie do siebie to będzie większy luzik.

Witam nowe koleżanki lipcówki :-)
Całą Resztę pozdrawiam, niestety nie dam rady Wszystkim odpisać.

Dziewczyny, co mozna brać na kaszel w ciazy ? Od wczoraj strasznie kaszle i nie wiem jaki syrop najlepiej kupic.
Ja od wczoraj wiem na 100%, bo byłam u lekarza i na necieteż to napisane, że można brać syrop STODAL. Kupiłam dziś rano i naprawdę pomaga. :-). nareszcie, bokaszel mnie wykończył.

witam nowe koleżanki !!!
Fazerka oj bidulo...miałam taki kaszel w ciąży z Mikim ,trzymała sie mnie cholera z 3 tyg. jak kaszlałam brzuch poduszką trzymałam...zdrowia ! fajnie że się odezwałaś
Wszystkim chorującym szybkiego powrotu do zdrowia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Czemu to zakichane nifty tyle kosztuje....widzę że temat bedzie i tak do mnie wracał.....oj słabą mam psychę ;/
Iwona z syropami w ciąży.hmmm od lekarza wolałabym coś dla bezpieczeństwa...
miłego dnia wszystkim !!!!

Venicee, nie myśli już o tym Nifty, wszystko jest dobrze. Naprawdę!!!!!

Anulka :) przy takim terminie całkiem możliwe że już w czerwcu pojawią się nasze skarby. Ciągle mi się wydaje to taki odległy termin a jak dzisiaj tak patrze na kalendarz chciałam zobaczyć jaki obrazek będziemy mieć na luty (ps mamy kalendarz z facetami :)) i tak troszkę mnie to przeraziło że jeszcze luty marzec kwiecień maj czerwiec iiiiii

Mi się strasznie dłuży, chciałabymżeby był maj albo początek czerwca. Niby już prawie luty ale to jeszcze tak długo. ja podejrzewam, że będę miała CC na początku lipca albo pod koniec czerwca.

Malinka, ściskam Cię mocno.
Oczywiście decyzja należy do Ciebie, ale ja bym się zdecydowała.

Ja już po badaniu. Wg lekarza mam 17 tydz i 3 dzień ciąży. Pani dr powiedziała, że mam bardzo dobre wyniki usg i pappa. Wynik ok. 10.02. Jestem dobrej myśli.

Witam nowe dziewczyny. Też mam termin na 5.07:)

Nieufna, co gin powiedział na usg na temat płci? Tobie leci 18 tydzień już więc pewnie pięknie widać.

@malinka1984,

ja tez odliczam czas do lata. chcialabym juz lipiec naprawde.
a co do terminow to sie ich trzymamy :) zadnych naglych akcji tu nie planujcie :)

Tak, żadnych akcji. Zaczynamy rodzić pod koniec czerwca - nie wcześniej!!!!

Nieufna ja też mam 5 kg na plusie - wolałbym mniej, ale co zrobić? [emoji848] ja przecież kocham jeść...

ja też, dziś na kolację zjadłam pyszne kanapki i dopchałam się wielkim pączkiem!!! tak dziś mi smaka narobiłyście na te pączki.

Dziewczyny, moze glupie pytanie ale na usg idziecie z pelnym czy pustym pecherzem?

ja z pustym. Zawsze

Nie wie, a mieszkamy razem :p

Dowie się w 7,8 miesiącu jak brzuszka już nie ukryjesz :-)

Przepraszam, że się wcześniej nie nawet z Wami nie przywitałam ale byłam tak zdenerwowana... teraz Was witam piatkowo :)

Niestety niczym tego nie da się zmyć jest ślad :(
Agnesdem - Wojtek nie jest zły na Amelcię, a na mnie, że nie potrafię dziecka przypilnować :(

Idę czytać co u Was.

rozumiem ojejj no to nie fajnie ze jest slad...ale juz trudno..zrob mezowi dobry obiadek i bedzie dobrze;)
żaden obiadek bo będzie wyglądało,że masz za co go przepraszać a nie masz. Dziecka nie przypilnujesz 24h na dobę tak już jest a wkrótce będzie po domu ganiać już dwoje i za każdym będziesz biegała? Uroki dziecinstwa polegają na tym,że coś się zbroi co jakiś czas. Szczęście jak tylko coś ulega zniszczeniu, gorzej jak dziecko niechcący zrobi coś sobie i jak on wtedy zareaguje? Im szybciej do niego dotrze,że nierealne jest upilnowanie dziecka na tip top tym lepiej, dla Was obojga.

Dziewczyny, moze glupie pytanie ale na usg idziecie z pelnym czy pustym pecherzem?
U mojego nawet obok drzwi wisi karteczka: na badanie USG tylko z pustym pęcherzem!
Cześć dziewczyny, jejuuu nie da się być z Wami na bieżąco ;-)
Jeszcze mnie ta wstrętna apka wkurzyła, bo naodpisywałam się czytając a tu się coś posypało przy dodawaniu i wszystko zniknęło :-(

Witam nowe mamusie..

Fazerkamm, łączę się w bólu z antybiotykiem. Ja brałam duomox i niby jest lepiej, ale jeszcze czasem mnie złapie suchy kaszel :-( oby to na pasożytka nie miało wpływu..

Malinka, współczuję decyzji odnośnie zabiegu. A niby od przybytku głowa nie boli...

Nieufna, mialam zapytać czy jesteś z łodzi jak wspomniałaś Dudarewicza, ale już doczytałam, że nie..

A są tu dziewczyny z Łodzi albo bliskich okolic??

Jolcia, nie stresuj się mężem. Wszyscy oni tacy mądrzy, bo nie siedzą z dzieckiem tyle czasu, co my... :-/ a tu naprawdę wystarczy chwila i kłopoty gotowe...
No nie z Łodzi ale godzinka i jestem ;)
Uważa, że 13 to i tak wystarczającą ilość. Tam gdzie jest wiecej dzieci tam jest bieda itd. Jedno nam wystarczy i mam do pracy wracać. Za dużo mamy ludzi w najblizszej rodzinie, za dużo urodzin. Oj dużo mogłabym wymieniać. Za to "dostanie kare" i dowie się ostatnia. Zaraz po tym powiem jej, że cala moja rodzina o ciąży wie od sylwestra.
Mój tata będzie dziadkiem po raz 12 i tylko odpowiedział " no w końcu" :) on liczy, że będę próbować aż sie syna doczekam;)
Dla teścia będzie to 10 wnuczek:) Obydwoje z mężem nie mamy już mam. JUż w momencie ślubu nie mieliśmy.

Mieszkamy w dobudowce do ich domu. Mamy osobne wejsca, wszystko osobno. Żyjemy w zgodzie, ale ma dziwne poglądy. Sama uważa, ze ma za dużo dzieci bo tylko 2 planowala a cala reszta (3) to wpadka. Tomek to juz zupelnie byl niechciany. Ah szkoda gadać.
w życiu nie powiedziałabym dziecku,że był wpadką a już tym bardziej,że niechciany..nawet jakby to było świętą prawdą..eh czuje że ja i Twoja teściowa byłybyśmy ciągle na wojennej ścieżce

reklama
Do góry