reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

ZielonaStokrotka- a sama prywanie też nie możesz zrobić tego testu? jaką masz glukozę na czczo? robiłaś to badanie z krwi? Przypomnij proszę gdzie mieszkasz, bo rozumiem, że nie w PL.

Jolciu, mieszkamy w Danii. Nie moge prywatnie zrobic tego badania tutaj, bo w DK, de facto, nie istnieje prywatna sluzba zdrowia. :realmad: Wszystko przechodzi przez oficjalny system i - jesli lekarz rodzinny nie wypisze jakiegos skierowania, to nie wypisze. I tyle mozna zrobic.
Laboratoria sa wylacznie panstwowe i wszystkie polaczone jednym systemem komputerowym :crazy:

No, mowilam, ze Polska jest fajna.
Wszystkie badania prywatnie mozna zrobic, wszystkie! Tutaj nawet toxo mi nie powtorza ( "bo nie ma sensu, bada sie raz i juz" ).

Glukoze na czczo musialabym poszukac, ale podaje sie ja w innych jednostkach, niz w Polsce, bo glukoza w normie jest miedzy 5 a 7.
Pytajac o badanie z krwi, masz na mysli Harmony, czy wlasnie cukier na czczo ?

reklama
zielona ja zastrzyk robie tak: pochylam się nad stołem w kuchni ;) łapie ładke tłuszczyku na boku mocno ściskam i wstrzykuje odkryłam ze mniej boli jak wytre igłę tamponem jałowym. .. Po zdjęciu igly zazwyczaj pojawia się kropelka clexany na igłę i to ona tak boli jak się wstrzykuje ;))))

Zielona_stokrotka - pytałam o tą glukoze na czczo, a te normy to zależy od labolatorium :) jaki masz wynik glukozy na czczo?
Co prawda to nie jest miarodajne bo ja zawsze cukry rano mam super, a po posiłkach już dużo gorsze :(

hihihi, jakbyscie byly blizej to sama bym wam sesje zrobila :)

ale 5-6 miesiac to jeszcze za wczesniej najlepiej tak 7-8 bo wtedy ten brzuszek jest taki okragly i go widac.
mamy wiosne wiec napewno piekny plener bym sugerowala

@Zielona_stokrotka a wynik testow Nifty kiedy masz, rzeczywiscie dziwny system. widac w Polsce zupenie inne standardy przyjmuja

hihihi, jakbyscie byly blizej to sama bym wam sesje zrobila :)

ale 5-6 miesiac to jeszcze za wczesniej najlepiej tak 7-8 bo wtedy ten brzuszek jest taki okragly i go widac.
mamy wiosne wiec napewno piekny plener bym sugerowala

@Zielona_stokrotka a wynik testow Nifty kiedy masz, rzeczywiscie dziwny system. widac w Polsce zupenie inne standardy przyjmuja
Dzięki za rady;)
Czyli w maju:) mój kochany miesiac:)
A Ty się fotografią zajmujesz??? Może coś podpowiedz??

reklama
Do góry