reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

ZielonaStokrotka- a sama prywanie też nie możesz zrobić tego testu? jaką masz glukozę na czczo? robiłaś to badanie z krwi? Przypomnij proszę gdzie mieszkasz, bo rozumiem, że nie w PL.

Jolciu, mieszkamy w Danii. Nie moge prywatnie zrobic tego badania tutaj, bo w DK, de facto, nie istnieje prywatna sluzba zdrowia. :realmad: Wszystko przechodzi przez oficjalny system i - jesli lekarz rodzinny nie wypisze jakiegos skierowania, to nie wypisze. I tyle mozna zrobic.
Laboratoria sa wylacznie panstwowe i wszystkie polaczone jednym systemem komputerowym :crazy:

No, mowilam, ze Polska jest fajna.
Wszystkie badania prywatnie mozna zrobic, wszystkie! Tutaj nawet toxo mi nie powtorza ( "bo nie ma sensu, bada sie raz i juz" ).

Glukoze na czczo musialabym poszukac, ale podaje sie ja w innych jednostkach, niz w Polsce, bo glukoza w normie jest miedzy 5 a 7.
Pytajac o badanie z krwi, masz na mysli Harmony, czy wlasnie cukier na czczo ?

reklama
zielona ja zastrzyk robie tak: pochylam się nad stołem w kuchni ;) łapie ładke tłuszczyku na boku mocno ściskam i wstrzykuje odkryłam ze mniej boli jak wytre igłę tamponem jałowym. .. Po zdjęciu igly zazwyczaj pojawia się kropelka clexany na igłę i to ona tak boli jak się wstrzykuje ;))))

Zielona_stokrotka - pytałam o tą glukoze na czczo, a te normy to zależy od labolatorium :) jaki masz wynik glukozy na czczo?
Co prawda to nie jest miarodajne bo ja zawsze cukry rano mam super, a po posiłkach już dużo gorsze :(

hihihi, jakbyscie byly blizej to sama bym wam sesje zrobila :)

ale 5-6 miesiac to jeszcze za wczesniej najlepiej tak 7-8 bo wtedy ten brzuszek jest taki okragly i go widac.
mamy wiosne wiec napewno piekny plener bym sugerowala

@Zielona_stokrotka a wynik testow Nifty kiedy masz, rzeczywiscie dziwny system. widac w Polsce zupenie inne standardy przyjmuja

hihihi, jakbyscie byly blizej to sama bym wam sesje zrobila :)

ale 5-6 miesiac to jeszcze za wczesniej najlepiej tak 7-8 bo wtedy ten brzuszek jest taki okragly i go widac.
mamy wiosne wiec napewno piekny plener bym sugerowala

@Zielona_stokrotka a wynik testow Nifty kiedy masz, rzeczywiscie dziwny system. widac w Polsce zupenie inne standardy przyjmuja
Dzięki za rady;)
Czyli w maju:) mój kochany miesiac:)
A Ty się fotografią zajmujesz??? Może coś podpowiedz??

reklama
Do góry