reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

U nas przytulanki zawieszone, bo twardniał mi brzuch czasami.
Ja dzisiaj pojechałam z mamą kupić dla niej spodnie, a wróciłam z jeansami ciążowy dla siebie. Nie lubię tych rzeczy ale te mi się jakoś wyjątkowo spodobały, dotatkowo były przecenione ze 149 na 99 no i mama 5dyszek dała, także żal nie brać. W tygodniu jeszcze się wybiorę po sukienkę bo widziałam śliczną, na ciążę będzie super.

Później obiad u teściowej i wracaliśmy z mężem jak typowe słoiki od rodziców- słoik rosołu,12 krokietów, 6 gołąbków i 10 pączków =3 dni spokoju od garów.

reklama
Tak. Chociaż ostatnio poleciała krew i chyba to z niego bo już nie był taki widoczny na usg i o niebo lepiej się czuje ale zalecenia zostają. :-(

Pocieszę cię kochana...miałam krwiaki w macicy,blisko dzidzi....krwotok miałam okropny,wtedy myślałam że poroniłam.....straszne to było ...
po tym oszczędny tryb zycia ,sporo duphastonu ...i krwawienie ustało..jednak wszystko czyściło sie prawie mc....różne syfy ...i tak dzień w dzień....w pewnym momencie ustało...żeby tylko brązowo było....
Teraz mam uraz jak na ubikację chodzę....ale to chyba mi już zostanie...

Tak ponoć kilka nawet a nie jeden....po duphastonie poczułam się lepiej.Jaką masz dawkę?\
Nieufna że mi nikt wałówki nie da eh.....wiec teraz korzystam że mamusia mi gotuje :p
Ciekawe jak tam Fazerka ?czy lepiej coś....

Pocieszę cię kochana...miałam krwiaki w macicy,blisko dzidzi....krwotok miałam okropny,wtedy myślałam że poroniłam.....straszne to było ...
po tym oszczędny tryb zycia ,sporo duphastonu ...i krwawienie ustało..jednak wszystko czyściło sie prawie mc....różne syfy ...i tak dzień w dzień....w pewnym momencie ustało...żeby tylko brązowo było....
Teraz mam uraz jak na ubikację chodzę....ale to chyba mi już zostanie...
Mimo,że w tej ciąży nic niepokojącego mi się nie przytrafiło to też mam taki nawyk,że zaglądam do muszli czy nic tam nie poleciało i jeszcze na papier toaletowy zerkam. Zastanawiam się którego miesiąca mi potrzeba by mi to przeszło...

reklama
Tak ponoć kilka nawet a nie jeden....po duphastonie poczułam się lepiej.Jaką masz dawkę?\
Nieufna że mi nikt wałówki nie da eh.....wiec teraz korzystam że mamusia mi gotuje :p
Ciekawe jak tam Fazerka ?czy lepiej coś....
Dupaston 10 mg 2x dziennie przez 10 dni a potem jak nie bedzie krwawien to mam wrócić do luteiny 100 mg 1x dziennie dopochwowo. Nie lubię tej luteiny a raczej tej niby strzykawki-podajnika.

Do góry