reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Sarka, Julita dzięki.

Ale jak wyznaczą termin operacji już nie będę taka spokojna. Poprzedni pobyt małego na OIOM-ie sporo mnie kosztował, a pewnie i tym razem przy zabiegu by się nie obeszło. W ogóle oddanie dziecka anestezjologom przed zabiegiem jest okropne... już sama bym wolała mieć tą operację...

Malinka a skąd jesteś?
Ja nawet nie wiem co napisać. współczuję Ci z całego serca ....

Ja dzisiaj się mega wzruszyłam jak napisałaś w poście ze wrocilas do domu a u ciebie dziwnie w domu jak nie ma Twoich chłopaków....!!!!
Boże aż mnie serce chwyciło, ze jesteś taka dobra kobieta... ja pewnie bym chciała się wykąpać, odpocząć, zrelaksować, nacieszyć chwila spokoju, a Ty masz takie dobre serce i nawet w chwili wolności od szpitala spokoju myślisz o najbliższych a nie o sobie....
Mi to dało dużo do myślenia. .. lekcja pokory dla mnie. . Trzymaj się .... Bardzo kibicuje Tobie i Synkowi aby wszystko udało się 

Sarka, na szczęście mieszkamy pod Warszawą i możemy dojeżdżać na zmianę z mężem do Centrum Zdrowia Dziecka.

No teraz leżę na kanapie i planuję kąpiel :) gdyby to było w innych okolicznościach pewnie nie posiadałabym się z radości mając wolny wieczór a tak wiecie, dziwnie mi w pustym domu... ale najgorzej było, jak młody był na intensywnej terapii a my wróciliśmy sami do domu, miejsca sobie znaleźć nie mogliśmy, tak cicho bez synka było...

A jak popadam w gorszy humor to myślę sobie o innych dziewczynach od nas, które przeżyły większą tragedię od mojej i ktorym szczerze wspòłczuje i od razu ustawia mnie to do pionu.

Mamy, które macie już dzieci? Czy u was też tak jest, że nie przeżywacie tak już teraz ciąży? Bo ja mam wrażenie, że to dziecko trochę pominięte jest przez te problemy Maćka. Przy małym ekscytowałam się, czytałam kalendarz ciąży, planowałam zakupy itp. A teraz prawie połowa ciąży a ja nic, nawet niektórym koleżankom jeszcze nie powiedziałam...

Ostatnia edycja:
A ja znalazłam książkę notatnik który prowadziłam w pierwszej ciazy:)
I jest w nim zapis kiedy poczułam 1 ruchy malej:)
c204f16ea48d56b21196b1afb3401a6a.jpg

Aż się wzruszylam to byl 17 tydz 7 dc.

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka

Malinka, ja jestem w pierwszej ciąży, też jest dużo osób, którym jeszcze nie powiedziałam, zakupów dla dzieci nie robiłam żadnych, mamy w piwnicy ubranka po dzieciach szwagierki, ale to dziewczynki, więc okazało i tak w większości się nie przydadzą, nie wiem nawet jaki wózek (dzieci obok siebie, czy jedno za drugim), dla siebie kupiłam dwie pary spodni, jedną sukienkę i dwa staniki, zakupy dla dzieci czekają na "po egzaminie", a książkę o dzieciach czyta mój mąż, bo jak ja czytałam, to zapamiętywałam tylko jakie mogą być komplikacje i wpadałam w panikę, że na pewno nam się to przydarzy :) Co nie znaczy, że się nie ekscytuję i nie czekam ;)

reklama
Malinka, ja jestem w pierwszej ciąży, też jest dużo osób, którym jeszcze nie powiedziałam, zakupów dla dzieci nie robiłam żadnych, mamy w piwnicy ubranka po dzieciach szwagierki, ale to dziewczynki, więc okazało i tak w większości się nie przydadzą, nie wiem nawet jaki wózek (dzieci obok siebie, czy jedno za drugim), dla siebie kupiłam dwie pary spodni, jedną sukienkę i dwa staniki, zakupy dla dzieci czekają na "po egzaminie", a książkę o dzieciach czyta mój mąż, bo jak ja czytałam, to zapamiętywałam tylko jakie mogą być komplikacje i wpadałam w panikę, że na pewno nam się to przydarzy :) Co nie znaczy, że się nie ekscytuję i nie czekam ;)
Masz jeszcze czas:)
Ale każdy robi jak jemu lepiej:)
Ja np. Zamówiłam teraz jednego bodziaka i czapeczka na endo.pl za 25zl z napisem bo potem na bank bym to nie kupiła bo dla mnie za drogi jak na nocy. Teraz tego tak nie odczuje a bardzo mi się spodoal.a ze zamowilam Majce tunike i spódnice. No rośnie jak na drożdżach.

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka

Do góry