reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Malinka, ja jestem w pierwszej ciąży, też jest dużo osób, którym jeszcze nie powiedziałam, zakupów dla dzieci nie robiłam żadnych, mamy w piwnicy ubranka po dzieciach szwagierki, ale to dziewczynki, więc okazało i tak w większości się nie przydadzą, nie wiem nawet jaki wózek (dzieci obok siebie, czy jedno za drugim), dla siebie kupiłam dwie pary spodni, jedną sukienkę i dwa staniki, zakupy dla dzieci czekają na "po egzaminie", a książkę o dzieciach czyta mój mąż, bo jak ja czytałam, to zapamiętywałam tylko jakie mogą być komplikacje i wpadałam w panikę, że na pewno nam się to przydarzy :) Co nie znaczy, że się nie ekscytuję i nie czekam ;)
Masz jeszcze czas:)
Ale każdy robi jak jemu lepiej:)
Ja np. Zamówiłam teraz jednego bodziaka i czapeczka na endo.pl za 25zl z napisem bo potem na bank bym to nie kupiła bo dla mnie za drogi jak na body . Teraz tego tak nie odczuje a bardzo mi się spodoal.a ze zamowilam Majce tunike i spódnice. No rośnie jak na drożdżach.

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka

reklama
Sarka, na szczęście mieszkamy pod Warszawą i możemy dojeżdżać na zmianę z mężem do Centrum Zdrowia Dziecka.

No teraz leżę na kanapie i planuję kąpiel :) gdyby to było w innych okolicznościach pewnie nie posiadałabym się z radości mając wolny wieczór a tak wiecie, dziwnie mi w pustym domu... ale najgorzej było, jak młody był na intensywnej terapii a my wróciliśmy sami do domu, miejsca sobie znaleźć nie mogliśmy, tak cicho bez synka było...

A jak popadam w gorszy humor to myślę sobie o innych dziewczynach od nas, które przeżyły większą tragedię od mojej i ktorym szczerze wspòłczuje i od razu ustawia mnie to do pionu.

Mamy, które macie już dzieci? Czy u was też tak jest, że nie przeżywacie tak już teraz ciąży? Bo ja mam wrażenie, że to dziecko trochę pominięte jest przez te problemy Maćka. Przy małym ekscytowałam się, czytałam kalendarz ciąży, planowałam zakupy itp. A teraz prawie połowa ciąży a ja nic, nawet niektórym koleżankom jeszcze nie powiedziałam...
U mnie zarówno w pierwszej jak i w drugiej ciazy zaczęłam myśleć i coś pomalutku czytac planować właśnie koło 16-18 tyg.
Wcześniej byłam wrakiem.
Wiem ze każdą ma jakieś dlegliwosci ale to co przeszłam z Mają to piekło.
Byłam mloda pierwsza ciaza, szczęśliwa już planowałam co będę robić że będę pracować do 4 mc a tu pyk w 6 tyg...wymioty Ale to takie ze ja z jednej miski jadłam a do drugiej zwracalam... wech miałam tak wyczulony ze masakra...
Pobyt w szpitalu 14 mega długich dni przeplakalam....
I to że chudlam lekarze się martwili.
Miałam to szczęście ze pomagała mi mama....raz mnie uratowała bo się przy wymiotach zachlysnelam ale tak mnie walnęło ze byłam sina. ....strach miałam w oczach.

Ciąża to nie choroba ale...

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka

Witam
Jolcia dzięki nie mam.dzisiaj możliwości zmierzyć ale jak tylko będę u mamy to sprawdzę

Dzisiaj może pojadę zobaczyć wózki i ile męża namowie

Hehe dziewczyny, wczoraj byli i nas znajomi i powrozylam im z obrączki na ilość dzieci i płeć. Słuchajcie, koleżanka w 20 tyg ciazy spodziewa się chłopca i co? Wyszło że będzie chłopiec i dziewczynka, mężowi jej zrobiłam i tak samo, mam wyszedł chłopiec i dziewczynka i mam już synla, więc jak się dowiem, że teraz dziewczynka to z zacznę wierzyć w te wrozbe, bo jak narazie się sprawdza każdemu komu robiłam hehe

O matko mi wyszedł chłopak i to w wieku jakby za rok .... hmmm dziwne ja będę miała 30 lat a z wróżby wyszło 31 ... no i wyszedł chłopak a na usg genetycznym i w 17 tyg 2 lekarzy powiedziało dziewczynka moja Pani doktor powiedziała ze dzieczynka na bank. .. no i teraz myślę ://

reklama
Do góry