malinka1984
Fanka BB :)
Aborcji sobie nie wyobrażam, zrobilabym badania w celu, o którym pisze Papagena.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
zdziwisz się, ja rozumiem, to bardzo mądre mierzyć siły na zamiary.. ja pisałam o sobie w kestii posiadania dziecka z ZD, a pytanie zadałam dlatego bo na prawdę chciałam po prostu poznać Wasze zdanie. Na nasz charakter i decyzje wpływają losy życiowe, mój brat urodził się ze znaczną deformacją kończyn górnych, w tamtych czasach proponowano moim rodzicom pozostawienie go w szpitalu... na szczęście dla moich rodziców nie było takiej opcji.Zawsze go traktowaliśmy jak normalnie rozwinięte dziecko w miarę jego możliwości. Może więc i to ma nieświadomie wpływ na moją decyzję. Dla mnie to byłaby sytuacja którą już znam.Może będę dla Was brutalna, może nie będziecie potrafiły mnie zrozumieć ale ja mam dziecko niepełnosprawne i gdybym wiedziała na 100% że będę mieć dziecko z zespołem downa to bym miała duży dylemat. Liczę się np z tym, że drugie też może mieć autyzm ale to jest dla mnie coś co już znam, coś co oswoiłam.
my Cię rozgrzeszamyNiestety po pizzy 132 no nic ale pyszna była.... więcej jej nie tknę!
Dzięki Malinowa przez tą dziką urodę, genetycy mieli niezłą zagadkę.Każda z nas jest inna ale na pewno nie jest to łatwy temat ani decyzja. Ja to chyba wole nawet o tym nie myśleć. mamaWiki a ta Twoja córeczka jest śliczna ma taka jakby to powiedzieć dziką urodę, piękne niebieskie oczka...