reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Dziewczyny, pół dnia mnie nie było i nie sposób nadrobić postów. Taka produkcja, że trzeba w domu siedzieć, pisać i czytać :-)
To co pamiętam,
Mnie bolą wiązadła jak kichnę czy kaszlnę, niesraz mmocno jakby coś miało się tam oberwać, tak na dole po bokach ale to normalne, w poprzednich donoszonych ciążach też tak miałam.
U mnie wymioty minęły, nawet dziś pierwszy raz umyłam spokojnie zęby, bez ściskania się z kibelkiem. Jedyne co do jestem bardziej zmęczona, śpiąca (oprócz nocy, bo jak się obudzę w nocy do już zasnąć nie mogę) i nie mam sił.
Venicee...możliwe, że czujesz ruchy, jak u Ciebie ciąża starsza to jest taka możliwość. U mnie też ciąża starsza ale ja na razie nic nie czuję, ale tak jak pisałam wcześniej ja zawsze czułam ruchy po 18 tyg więc mam jeszcze czas.
Doris bardzo się cieszę że wyniki są dobre....dzidzia będzie zddrowa....

To chyba do Dornii a nie do mnie, ja dopiero dziś odebrałam wyniki,usg miałam wzorcowe a ryzyko trisomii z testu pappa mam jak u 25 latki wg tabeli :-). Także moje dziewczę zdrowe jak rybka :-)

Jej dziewczyny ale się zaniepokoilam... Robiłam 4.01 bete żeby zobaczyć czy nie ma jakiś mega wysokich przyrostow bety, a tu w 11 tyg ciazy mialam 64020. Oczywiście w necie znalazłam ze takie wyniki to miały dziwczyny w 8 tyg... Wy już pewnie beta hcg nie robilyscie?

ja badałam betę po raz ostatni w 44 dc to był 6 tydz i 1 dzień i była wtedy ok 100 tys. więcej nie badałam bo potem przyrost jest mały (przy tak dyużych wartościach a po którymś tyg zacxzyna się spadek, chyba po 9 tc.
A czemu badałaś tą betę teraz?

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i pozdrawiam Resztę Dziewcząt. Nie sposób dziś wszystkim odpisać, przepraszam, że tak wybiórczo,

Dzięki dziewczyny!

Synek ma rozległego naczyniaka limfatycznego, leczymy się w CZD ale byliśmy też na konsultacjach w Niemczech i tam zaproponowali nam coś więcej niż tu. Małego czeka operacja wycięcia widocznej części naczyniaka i nakluwania z pozostawieniem drenow w części zlokalizowanej w środku szyjki.

Powiem Wam, że jestem w szoku jak szybko załatwiają nasz wniosek w tej centrali NFZ. Złożyłam 18.12 a już 28.12 byla opinia konsultanta krajowego i wysłali do Niemiec zapytanie o koszty.

Trzymam kciuki za wizyty!

Do mnie właśnie położna dzwoniła, że 14-tego nie będzie mojego lekarza tylko 11-tego od 8 do 14 (pracuje :/) albo dopiero 28-tego. Grrrr...

Madziolina jest tak jak Doris napisała beta potem spada.Wyniki ważne są w pierwszych tyg. ciązy -głowa do góry !!!!!!
Trzymam kciuki za wszystkie przed wizytami...ja dopiero 19...wiec 12 dni jeszcze...

hej dziewczyny nie nadarza za wami z pisaniem i czytaniem ;) Dziękuję ze odpowiedz co do cc ;) bo strasznie się boje ; (

Lila wszystkiego najlepszego; )

Odebrałam dziś wyniki z krwi i zmartwilam się bo znowu mam glukozę zanizona a już tak miałam i wylądowałam w szpitalu ; ( w poniedziałek idę prywatnie do gin ale zastanawiam się co powie pewnie krzywa cukrowa a tam będzie gorszy wynik jak zawsze ; (

Co do diety to napiszę tylko tyle zazdroszczę Wam że możecie jesc co chcecie i kiedy chcecie... docenić to musicie to!!
Mnie nudności dziś nie męczą :))) ale jestem cały czas głodna :((( wyjadlam już cała marchew z lodówki :( na inne warzywa nie mam ochoty... kolacja za godzinę.

reklama
Gwiazda nie dołuj się tak kochana ! Najpierw lepiej skonsultować potem bedziesz martwić sie na bieżąco...A co cc chyba mało kto się nie boi....w końcu to operacja...
Jolcia doceniam,choć i tak mało jem ...Ciesze się że masz dzień bez rewelacji :D

Do góry