reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

jolcia bardzo Ci współczuję tej cukrzycy.
kkasiulka pogoń męża do roboty, Ty leż.
julka89.89 w pierwszej ciąży miałam pewność że będzie córcia, teraz nic nie czuje.

reklama
Gwiazda 237, ja miałam robione przez brzuch.

Kakasiulka, tak ja mam już trójkę dzieci - dwie córki i syna i niestety kilka poronień za sobą :-(. To moja ostatnia ciąża.

_Ewelinka_ prawdopodobnie będzie Wiktoria, Antosia lub Zuzia, co do terminu to ja z OM miałam na 10/11 lipca, teraz z usg i z usg genetycznego wychodzi 3 lipca i podobno ten termin jest ważniejszy. Jeśli tak, to pewnie będę miała CC z tydzień wcześniej to wyjdzie koniec czerwca. A Ty na kiedy masz termin?

Julita1212, mi na zaparcia pomagało jedzenie dziennie kilku śliwek suszonych i picie Activii śliwkowej. Próbowałaś?

Olciakk...czemu tak się stresujesz badaniami prenatalnymi? Masz jakies podejrzenia? ja jakoś zawsze szłam na luzie na to usg i zawsze było dobrze.

Julka89.89
... mi intuicja mówiła, że będzie Dziewczynka, choć podświadomie myślałam o chłopcu. No i ta intuaicja mnie nie zawiodła :-). I nie sprawdziło się ze smakami, bo na okrągło jem kapustę kiszoną i ogórki kiszone

Kamcia 2810...ja płeć w poprzedniej donoszonej ciązy poznałam w 15 tygodniu.

Ostatnia edycja:
Doris ja już wszystko próbowałam
I sliwki i activie i kiwi i susz i błonnik i otręby i laktulozy i czopki i nic....
Tzn po czopku ciut ciut a to musi się wszystko oczyścić bo zalega i zalega...

Gwiazda237...teraz już o tym nie myślę, choć początek tej ciąży był straszny. Teraz się już nie denerwuję, bo minął ten najgorszy czas, wizyty mam co dwa tygodnie no i detektor tętna płodu, którym sprawdzam serduszko jak się stresuję :-)

Julita1212...no właśnie, jest taki syrop, lactulosum (ja dawałam mojej małej bo miała zaparcia przez pierwszy rok życia) jej pomagał. Próbowałaś?
A co do lewatywy, to może pomoże, bo mój gin coś ostatnio mówił, że ma pacjentkę, która już ma kamienie kałowe od zaparć i miała iść na lewatywę.

Ja się nie stresuje prenatalnymi tylko ogólnie wizyta. Ostatni raz byłam na przeglądzie 08.12 boje się ze przez ten czas coś mogło się wydarzyć. Jedno poronienie zadziałało ostro na moją psychikę. Biorę leki na podtrzymanie więc nawet gdyby coś się działo to mogę nie wiedzieć. Stres ogromny ale już tyle wytrzymałam więc ten tydzień dam radę :)

w sumie żadna ale jakoś nie lubię usg dopochwowe go bo się wstydzę ; ( wiem jestem dziwna ale jakoś nie potrafię wstydu jakoś się pozbyć

Hehehehe....wstyd przechodzi po porodzie, po tych milionach badań...... ;-)

Nagle, ni z tego niz owego zaczął mnie boleć kręgosłup :( :( Ale niestety tak jak nie powinien, tak jakby przepuklina się uaktywnniła..... załamka :( a w środe jedziemy w góry....w takim stanie nie dam rady. Ryczeć mi się chce :(

Jak pomoc w mega ostrej migrenie? Mąż ma dzień w dzień a już 2 lata miał spokój :( teraz znowu 2 miesiące wycięte z życiorysu. Nie umiem mu pomoc a on chodzi po ścianach :(

reklama
Do góry