reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Hej dziewczyny i ja się witam i licze, że szybko stąd nie pojde :) mam 10-mies synka i bardzo chciałam mieć kolejne maleństwo tak szybko :) wczoraj robiłam test i wyszła blada kreska, okres miał być wczoraj/dziś, a objawów innych nie mam (no może oprócz histerii z byłe powodu) :) wszystko jak przy pierwszej ciąży :) do gin pójdę jakoś za 2 tyg.. Dobrej nocki życzę ;)

reklama
Ja nie biorę nic oprócz kwasu foliowego. I nie zamierzam. Przy 1 ciąży brałam co leciało a w uk pokazali mi ze nie trzeba nic prócz tego kwasu w 1 trymestrze a potem witaminy w razie słabej krwii. I też nie koniecznie bo zazwyczaj dostarczamy witaminy z jedzeniem. Co lepsze w pl jadłam luteine czy coś takiego i nospe na skurcze. Tutaj miałam takie same w drugiej ciąży i strasznie się bałam dlaczego nie chcą mi dać nic przeciw skurczom i trujące że to bh skoro w pl już dawno przy tym samym na lekach byłam. I co? Tu urodziłam normalnie 3 dni po terminie a w pl zaraz jak lekarz mi kazał leki odstawić :-) w 37tyg.
Panna Migotka ja miałam tarczycy w 1 ciąży. Tylko że ja miałam tylko w ciąży. Przed i po wyniki były już idealne.
Witam wszystkie nowe dziewczyny :-D jeszcze pewnie nas sporo dołączy. Obysmy wszystkie dotrwaly razem do konca

Cześć. Od dziś udzielam się na bieżąco. Mialam rano zrobić test żeby zobaczyć wyraźną kreche ale sisiu w nocy teraz to standard więc nie dotrzymałam:-D. Może jutro.
Zero objawów poza tym.
Też biorę tylko kwas foliowy.
A co do porodu to ja wspominam dobrze. Sn bez znieczulenia. Rodzilam po swojemu. One kazaly wstawac i kucać a ja nie., leżałam i czekałam na odpowiedni moment. Parłam krótko zwinieta w kulke. Ręce pod kolana. A jak przy 8 cm chciałam żeby mnie dobili młotkiem to nawet nie skomentowali :-D. Oni za mili nie byli ale ja za ł atwą pacjentka nie bylam. Oby teraz było tak samo albo lepiej.

Witaj Monika! A kiedy będziesz miała wynik drugiej bety? Czekamy razem z Tobą - oby ładnie urosła [emoji110][emoji110][emoji110]
Cześć dziewczyny.
Druga eta po 48 h 263 czyli wzrost o 220%
Teraz wizyta 16.11.i czekanie na serducho. Pwoem Wam szczerze że zaczynam się denerwować ;)
Muszę teraz Was doczytać.

Cześć dziewczyny.
Druga eta po 48 h 263 czyli wzrost o 220%
Teraz wizyta 16.11.i czekanie na serducho. Pwoem Wam szczerze że zaczynam się denerwować ;)
Muszę teraz Was doczytać.

A w którym tc będziesz 16??
Bo ja mam 17 wizytę i to ma być 7 tydzień nie wiem czy nie za wcześnie

reklama
To będzie końcówka 6 tygodnia. ale mój doktorek przyjmuje tylko w poniedziałki. I tak żadnego usg robił nie będzie. Pewnie da skierowanie na badania krwi, zapewne powie kiedy zrobić i tyle z wizyty.
Na usg zapisałam się na 26.11, to będzie już 8 tydzień i licze na serducho.

Edit:
Dziewczyny czy Wy też macie problem z suwaczkami w sygnaturze? Nie moge skasować starego ani dodać nowego :/

Do góry