reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Hej dziewczyny i ja się witam i licze, że szybko stąd nie pojde :) mam 10-mies synka i bardzo chciałam mieć kolejne maleństwo tak szybko :) wczoraj robiłam test i wyszła blada kreska, okres miał być wczoraj/dziś, a objawów innych nie mam (no może oprócz histerii z byłe powodu) :) wszystko jak przy pierwszej ciąży :) do gin pójdę jakoś za 2 tyg.. Dobrej nocki życzę ;)

reklama
Ja nie biorę nic oprócz kwasu foliowego. I nie zamierzam. Przy 1 ciąży brałam co leciało a w uk pokazali mi ze nie trzeba nic prócz tego kwasu w 1 trymestrze a potem witaminy w razie słabej krwii. I też nie koniecznie bo zazwyczaj dostarczamy witaminy z jedzeniem. Co lepsze w pl jadłam luteine czy coś takiego i nospe na skurcze. Tutaj miałam takie same w drugiej ciąży i strasznie się bałam dlaczego nie chcą mi dać nic przeciw skurczom i trujące że to bh skoro w pl już dawno przy tym samym na lekach byłam. I co? Tu urodziłam normalnie 3 dni po terminie a w pl zaraz jak lekarz mi kazał leki odstawić :-) w 37tyg.
Panna Migotka ja miałam tarczycy w 1 ciąży. Tylko że ja miałam tylko w ciąży. Przed i po wyniki były już idealne.
Witam wszystkie nowe dziewczyny :-D jeszcze pewnie nas sporo dołączy. Obysmy wszystkie dotrwaly razem do konca

Cześć. Od dziś udzielam się na bieżąco. Mialam rano zrobić test żeby zobaczyć wyraźną kreche ale sisiu w nocy teraz to standard więc nie dotrzymałam:-D. Może jutro.
Zero objawów poza tym.
Też biorę tylko kwas foliowy.
A co do porodu to ja wspominam dobrze. Sn bez znieczulenia. Rodzilam po swojemu. One kazaly wstawac i kucać a ja nie., leżałam i czekałam na odpowiedni moment. Parłam krótko zwinieta w kulke. Ręce pod kolana. A jak przy 8 cm chciałam żeby mnie dobili młotkiem to nawet nie skomentowali :-D. Oni za mili nie byli ale ja za ł atwą pacjentka nie bylam. Oby teraz było tak samo albo lepiej.

Witaj Monika! A kiedy będziesz miała wynik drugiej bety? Czekamy razem z Tobą - oby ładnie urosła [emoji110][emoji110][emoji110]
Cześć dziewczyny.
Druga eta po 48 h 263 czyli wzrost o 220%
Teraz wizyta 16.11.i czekanie na serducho. Pwoem Wam szczerze że zaczynam się denerwować ;)
Muszę teraz Was doczytać.

Cześć dziewczyny.
Druga eta po 48 h 263 czyli wzrost o 220%
Teraz wizyta 16.11.i czekanie na serducho. Pwoem Wam szczerze że zaczynam się denerwować ;)
Muszę teraz Was doczytać.

A w którym tc będziesz 16??
Bo ja mam 17 wizytę i to ma być 7 tydzień nie wiem czy nie za wcześnie

reklama
To będzie końcówka 6 tygodnia. ale mój doktorek przyjmuje tylko w poniedziałki. I tak żadnego usg robił nie będzie. Pewnie da skierowanie na badania krwi, zapewne powie kiedy zrobić i tyle z wizyty.
Na usg zapisałam się na 26.11, to będzie już 8 tydzień i licze na serducho.

Edit:
Dziewczyny czy Wy też macie problem z suwaczkami w sygnaturze? Nie moge skasować starego ani dodać nowego :/

Do góry