reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
błękitna mnie pobolewa za każdym razem jak zmienię gwałtownie pozycję ;-) Julita na ile ci zwiększyli? wiesz ze możesz się też tak beznadziejnie czuć niw tylko przez ciaze ale też przez tarczyce?

WItajcie dziewczyny ale duzo znowu naskrobałyście..

AniaFania, Anulka
- ja jestem z Cisownicy miedzy Ustroniem a Goleszowem. Gdzie chodzicie do ginekologa? Wybieracie sie na prenatalne jak tak to gdzie? bo ja w pierwszej ciazy bylam w Żorach, aczkolwiek widzialam ze sa tez w Cieszynie i nie wiem gdzie sie wybrac?

błękitna mnie pobolewa za każdym razem jak zmienię gwałtownie pozycję ;-) Julita na ile ci zwiększyli? wiesz ze możesz się też tak beznadziejnie czuć niw tylko przez ciaze ale też przez tarczyce?

Właśnie to do mnie dociera.
Zwiekszyli mi na 150 i za 10 dni kontrola tsh.
Wizytę i giną mam w czwartek.

Mi się wydaje ze jeszcze będziesz musiała trochę zwiększyć ale to zobaczysz pi badaniu. ja tez zażywam 150 od tygodnia i wczoraj tsh 1,4 ;-)
dziś pierwszy raz zazylam tabletki na mdlosci, stwierdzam że muszę coś jeść bo przez to jestem słaba i nie do życia.

Mi się wydaje ze jeszcze będziesz musiała trochę zwiększyć ale to zobaczysz pi badaniu. ja tez zażywam 150 od tygodnia i wczoraj tsh 1,4 ;-)
dziś pierwszy raz zazylam tabletki na mdlosci, stwierdzam że muszę coś jeść bo przez to jestem słaba i nie do życia.

A jakie to tabletki na mdłości??
A macie zaparcia???

Cześć brzuchatki :) Zaparcia to faktycznie jak mało się pije, ale też przy niedoczynności tarczycy. Ja póki co nie mam z tym większego problemu. Julita a jaki miałaś wynik? Ja teraz biorę euth.75 i spadło mi z 4,5 na 2,4 wiec chyba ok póki co. A tyjesz? O złym samopoczuciu w pierwszym trymestrze wczoraj czytałam podobno w drugim się zmieni u mnie tez średnie ostatnio nie wiem czy przez ciąże czy tarczyce czy po prostu pogodę? Bo koleżanka do mnie wczoraj pisała, która nie jest w ciąży i też ma doła więc może po prostu taki okres!? Szaro, buro i ponuro....

Cześć brzuchatki :) Zaparcia to faktycznie jak mało się pije, ale też przy niedoczynności tarczycy. Ja póki co nie mam z tym większego problemu. Julita a jaki miałaś wynik? Ja teraz biorę euth.75 i spadło mi z 4,5 na 2,4 wiec chyba ok póki co. A tyjesz? O złym samopoczuciu w pierwszym trymestrze wczoraj czytałam podobno w drugim się zmieni u mnie tez średnie ostatnio nie wiem czy przez ciąże czy tarczyce czy po prostu pogodę? Bo koleżanka do mnie wczoraj pisała, która nie jest w ciąży i też ma doła więc może po prostu taki okres!? Szaro, buro i ponuro....

Zaparcia mam ogromne.
Ogólnie czuję się fatalnie nie jestem w stanie sama się nawet umyć.
Marta teraz waze 53 kg.
Przed ciążą brałam 112 euty. A teraz w sumie od 5 dni 150.
I jodd.
Ale ja jestem po usuunieciu całej tarczycy.
Przed ciążą miałam wynik 0.43 ale to było chyba we wrześniu.
A teraz mam wynik 12.

reklama
Cześć. Trochę mnie nie było, jestem po 3 mega ciężkich dniach w pracy, dziś na szczęście wolne. madziolina_p hej. Miło że znów ktoś z okolicy :-) Ja do lekarza chodzę w Cn-ie do Ubezpieczalni do P. Swakoń, a na prenatalne jestem umówiona na 23.12 też w Cieszynie w Park Medica, moja bratowa tam była i powiedziała że jest ok i cena też nie wysoka.
Co do zaparć ja na razie nie mam problemów. Najgorsze, że od początku waga mi idzie w górę jak tak dalej pójdzie to do konca bedę z 40kg na+ :-( i jeszcze zebym sie objadała ale nie, nawet słodyczy jem mniej niż wcześniej. Kkasiulka po twoim wpisie aż sie łezka w oku zakręciła ze wzruszenia, rozwiewa wszelkie wątpliwości czy to dobry czas.

Do góry