reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Ja w końcu zjadłam normalnie obiad ale to tylko dlatego ze byłam naprawdę glodna . ktoś pytał o tabletki, dziewczyny mi tu poleciły prevomit. Julita ja przed ciążą zażywalam 75 a teraz ma. 150 ale ja gwałtownie zaczęłam podwyższać dawkę. podejrzewam że ty odbijesz do 200 i dziwie się ze lekarz tak długo karze czekać bo tsh 12 w ciazy to naprawdę sporo a hormony tarczycy są bardzo istotne dla rozwoju płodu. ja bym zbadała za 5-7 żeby zobaczyć czy w ogóle spada.

Ja juz tez staram sie nie myśleć czy dobrze sie stało.. miałam jeden gorszy płaczący dzień a jest juz duzo lepiej i nie pozwalam dopuszczac do siebie zlych mysli:)
Julita ja z zaparciami mialam problem kilku dniowy ale teraz jest już okej
Cały czas zastanawiam sie nad prenatalnymi, w jednym miejscu chca za te badania 370 zl plus wizyta u ginekologa 170 zł troche za dużo jak na okres przedświąteczny..
Brzuch również nadal mnie ciagnie i kluje, mam nawet wrażenie ze troche inaczej niż na poczatku ciąży
Co do fotek rowniez jestem jak najbardziej za!
Wczoraj posprzatalam porzadnie mieszkanie wyciagnelam swiateczne dekoracje i u mnie już święta:))

Ja w końcu zjadłam normalnie obiad ale to tylko dlatego ze byłam naprawdę glodna . ktoś pytał o tabletki, dziewczyny mi tu poleciły prevomit. Julita ja przed ciążą zażywalam 75 a teraz ma. 150 ale ja gwałtownie zaczęłam podwyższać dawkę. podejrzewam że ty odbijesz do 200 i dziwie się ze lekarz tak długo karze czekać bo tsh 12 w ciazy to naprawdę sporo a hormony tarczycy są bardzo istotne dla rozwoju płodu. ja bym zbadała za 5-7 żeby zobaczyć czy w ogóle spada.

Ja spać nie mogę przez ten wynik.
Pewnie we wtoek powtórzę wynik

Julita na się nie znam na tarczycy ale tak jak mówią dziewczyny kontroluj poziom, żeby było ok.
Jej dziewczyny jakiś mnie dziś dołek złapał, boje się ze znów na usg uslysze, że nic z tego... Ale wierzę,ze teraz będzie ok, a wtedy to była choroba od niczego niezależna. Do tego nie powinna w 90% się powtórzyć.
No cóż jeszcze 5 dni i sprawdzimy, jak będzie ok to chyba pójdę jeszcze przed wyjazdem na sylwka tj 28.12 to będzie 10 tydz i 1 dzien, może za często ale ja po tym zasniadzie chcąc częściej sprawdzać, bo wtedy też Jerycho bilo sprawdziłam w 7 tyg i 5 dniu a potem w 12 już nie, wiec do 20 tyg będę kontrolować, potem to juz ruchy dzidzi będą mi wskazywać czy ok

Madzia dla własnego spokoju chodź jak tylko potrzebujesz ;-) ja chciałabym też jeszcze przed sylwesterem ale nie wiem czy się uda :-(

reklama
Do góry