Martus90
Zaangażowana w BB
Kamejko, moja córeczka też jest drobna (aktualnie 7,440g) i słabo jej wszystko idzie ruchowo, co prawda siedzi, ale na brzuszku to od 2-3 miesięcy jest na tym samym etapie, nie pracuje w ogóle nóżkami a jeśli już jej się uda to dzięki rączkom wokół własnej osi albo odpychanie do tyłu, także chyba nie pozostaje nam nic innego tylko czekać, myślę że wszystko w swoim czasieCzytam co u was i zazdroszczę takiego rozwoju dzieciaczków... Natalka 6 kg wagi, nie raczkuje, nawet nie pełza (choć się stara), do siadania nawet się nie przymierza. Ech zaczyna mnie to jednak martwić.
Jej rozwój widać, robi postępy, coraz więcej gada, zabawkami inaczej się już bawi - bardziej je ogląda, ruchy rąk i paluszków bardziej precyzyjne. Coraz więcej kuma. Ale motorycznie to nic. Potrafi przesuwać się do tylu na sliskich panelach (na macie juz nie), ale to tez nie typowe pełzanie, tylko odpychanie się obiema rączkami jednocześnie, bez pracy nóg, a dzięki temu że panele są śliskie to się przesuwa.
A wczoraj jaką babe spotkałam. Była to sąsiadka teściowej wiec nie mogłam się nic odezwać zeby im nie psuć relacji. Kobieta widziała mnie pierwszy raz w życiu, rozmawiała ze mną może z 3 min a ile się nasłuchałam! Że dziecko nie może tak mało ważyć, ze to coś jest nie tak, ze czemu nie siada i nie raczkuje i ja muszę z nią ćwiczyć i ja podciągać! I czyn jest karmiona, czy jeszcze nadal piersią (z góry założyła że dziecko na piersi!) i ogóle no mowie wam tak mnie wkurzylo to babsko! Przeciez to aż nie wypada! A najlepsze jest to że jej się wnuczka urodzi w czerwcu i ojjj jak ja współczuję już tym rodzicom. Będzie im zatruwać życie.
A śmieszną historie wam opowiem ja mam 29 lat ale wyglądam bardzo młodo. I ostatnio poszłam do sklepu po mięso na obiad a babka do mnie że wybrała mi taki najładniejszy kawałek żeby mnie mama z domu nie wyrzuciła wiedziałam ze wyglądam młodo ale nie wiedziałam ze aż tak
Dziewczyny a planuje któraś wyjazd na wakacje za granicę z dzieciaczkiem?