reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Ja to jiz z moja nie moge. Nie chce nic jesc. Mleko na spiocha a obiadki to tak macha rekami i nogami ze po 10 lyzeczkach koniec. Jakies chrupki itp to chwile podziumga i rzuca. Jedyne to troche serka homo i owoce z tubki

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Albo platki owsiane albo kisiel albo chleb z maslem. Moj to by glownie mleczne rzeczy jadl. Udalo mi sie zrezygnować z jednego mleka poki co...bede próbować jeszcze z dwoch nocnych do jednego przejsc. Moze jak zaczne podawac mleko nr 2

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A bo ona wogole konsystencja kaszki nie chce. Moja jak jej daje poprostu mleko to ona wypije 30-50 i koniec a jak ja usypiam i jest wpol spiaca to wypije mi butelke... A chleb z maslem to dajesz taki w calosci? Ja ostatnio dalam jej ugotowane ziemniaki i marchew to byla srednio zainteresowana a jak juz ziemniaka wziela to odruch wymiotny miala i koniec.
Nie moge sie orzestawic po synu ktory je wszystko

Urywam male kawalki chleba i daje. Rozpuszcza mu sie w buzce i zjada, wczoraj całą kromke. Moj duzo zje, obiadki tak na dwa razy tylko...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Taki ma teraz depresyjny nastrój jakiś od kilku dni, a co u Was?
Flammie, co się nie odzywasz ostatnio? :)

Zagladam i czytam. Jakos tak sie "ble" czuje, to na pisanie mam brak motywacji :oo2:

Ja od meza nic nie dostalam, ale nie szkodzi, bo sam tez na kwiaty zasluzyl i nie dostał :p

Generalnie u nas wszystko dobrze. Czwarty zab sie przebil. Synek ma teraz etap budzenia sie wyspanym o 5 rano :S Musze to jakos przeczekac. Przebudza sie tez okolo 3 rano, wiec musze do niego wstac.

Z jedzeniem to tak w kratke. Ostatnio uwielbia swoja kaszke i musi koniecznie byc na sniadanie inaczej jest ryk histeryczny. Uspokaja sie jak dostanie kaszke. Obiady tak sobie je.
Dostaje banana i chleb do raczki i radzi sobie duzo lepiej, tzn nie krztusi sie. Dzis tak batata jadl - tzn dawalam mu kawalek by sobie kąsał. Papki z batata juz nie chcial za bardzo.
Mleko pije 3-4 razy dziennie w roznych ilosciach.
Poza tym pije wode, wode z soczkiem sliwkowym, jablkowym, pomaranczowym, herbatke albo mleko owsiane. Soki sama robie. To sa na razie takie male ilosci, ze na tarce scieram i wyciskam z tego soczek. Dostaje w butelce-niekapce, wiec sam sobie cos tam pije.

A bo ona wogole konsystencja kaszki nie chce. Moja jak jej daje poprostu mleko to ona wypije 30-50 i koniec a jak ja usypiam i jest wpol spiaca to wypije mi butelke... A chleb z maslem to dajesz taki w calosci? Ja ostatnio dalam jej ugotowane ziemniaki i marchew to byla srednio zainteresowana a jak juz ziemniaka wziela to odruch wymiotny miala i koniec.
Nie moge sie orzestawic po synu ktory je wszystko

Madziolina, może taki ma czas? Moja też tak różnie, na pewno dużo mniej mleka pije niż wcześniej. Dziś wróciliśmy z galerii, jadła mm 2,5 godz. wcześniej, to ją nakarmiłam zjadła cały cycek i tyle, a zwykle więcej jadła. I to jej wystarczyło na następne 2 godz. :/

Zagladam i czytam. Jakos tak sie "ble" czuje, to na pisanie mam brak motywacji :oo2:

Ja od meza nic nie dostalam, ale nie szkodzi, bo sam tez na kwiaty zasluzyl i nie dostał :p

Generalnie u nas wszystko dobrze. Czwarty zab sie przebil. Synek ma teraz etap budzenia sie wyspanym o 5 rano :S Musze to jakos przeczekac. Przebudza sie tez okolo 3 rano, wiec musze do niego wstac.

Z jedzeniem to tak w kratke. Ostatnio uwielbia swoja kaszke i musi koniecznie byc na sniadanie inaczej jest ryk histeryczny. Uspokaja sie jak dostanie kaszke. Obiady tak sobie je.
Dostaje banana i chleb do raczki i radzi sobie duzo lepiej, tzn nie krztusi sie. Dzis tak batata jadl - tzn dawalam mu kawalek by sobie kąsał. Papki z batata juz nie chcial za bardzo.
Mleko pije 3-4 razy dziennie w roznych ilosciach.
Poza tym pije wode, wode z soczkiem sliwkowym, jablkowym, pomaranczowym, herbatke albo mleko owsiane. Soki sama robie. To sa na razie takie male ilosci, ze na tarce scieram i wyciskam z tego soczek. Dostaje w butelce-niekapce, wiec sam sobie cos tam pije.
Fajny pomysł z tymi soczkami, muszę spróbować :)

reklama
Dziewczyny, dostałyście coś od faceta po urodzeniu dziecka? Kwiaty albo chociaż "dziękuję"?
Złoty łańcuszek, ale mówiłam o tym bardzo dużo że go chcę itp... i dopiero 2 miesiące po porodzie jak pojechaliśmy razem do galerii i wybrałam :) A faceci tacy są, że no trzeba im wszystko dosadnie powiedzieć, czego się oczekuje, o czym się marzy i co wypada przy danej okazji zrobić :-p
ale tak jak Agula pisała - żadne prezenty nie są tyle warte co pomoc męża przy maleństwu.
Madziolina - najważniejsze, że wagę ma odpowiednią to może sobie chwilowo pozwolić na taką ,,dietę" ;) a tak serio to oby to było chwilowe
BasiaJulia - cały cycek to może być bardzo dużo jedzonka, tego nikt nie wie :)
Wiktorkowa - królika nie robiłam nigdy sama, nie pomogę
Lila- liczysz może tygodnie córeczki? Bo już się pogubiłam ile nasze szkraby mają teraz tygodni?

Wyczytałam, że raz w tygodniu dziecko powinno dostać rybkę, dajecie słoiczki? Jeśli tak to podajcie proszę jakieś nazwy bo jedyny jaki mam wypróbowany to gerber ,,Jarzynki z łososiem" a rybki nie ma tam jednak za dużo. Albo jakiś łatwy przepis na zrobienie samemu.

Ostatnia edycja:
Do góry