reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Gwiazda fajnie że zajrzałaś! A co to za zmiany u Ciebie? Mam nadzieję że nic złego się nie dzieje. 6 ząbków już, to dużo:) u nas dwa póki co. Dolne jedynki:)

Jakie plany na Walentynki?
Ja planuję upiec ciasteczka w kształcie serc i muffinki, włączę też czekoladową fontannę i pokroję owoce do tego. Takie niespodzianki szykuję dla męża. I mam nadzieję że sobie usiądziemy i obejrzymy jakiś film, pierwszy od 7 miesięcy;)

reklama
Toteczka83 aktualny schemat żywienia niemowląt co innego mówi o jajku. Od razu można wprowadzić całe.

Aga30+ życzę Ci dużo siły, oby szyko rehabilitacja przyniosła efekty.

Nieufna dobrze że u Was wszystko w porządku.
No właśnie aktualny nie wiadomo co aktualne będzie za pół roku. Ja tam lecę instynktem i obserwacją dziecka

Aga - przytulam :-( Dużo sił życzę!
Nieufna - zaglądaj i pisz częściej :-)
Flammie, Toteczko! Też mnie doły łapią. Teraz ferie i chłopcy też w domu. Jazda bez trzymanki. Do tego waga mi stanęła, nie mogę przestać jeść słodyczy i nie mam pojęcia co ze sobą dalej robić, jeżeli chodzi o pracę. Mam dość zimy, napiłabym się porządnego drinka, a tu nie ma jak. Ale tak jak piszecie, cieszmy się, że mamy zdrowe dzieci, że my jesteśmy zdrowe, nasi bliscy, bo bez tego nic byśmy nie osiągnęły, niewiele mogły, mało z siebie dawały. Dni i tak szybko mijają, za chwilę pozostanie tęsknota za tym co było i zdjęcia w albumie z pierwszych chwil naszych dzieci. Życzę dużo wytrwałości i cierpliwości dla każdej z nas, a łzy smutku i bezradności niech staną się łzami wzruszenia i radości z faktu posiadania naszych kochanych dzieci :-)

Arek na tacierzyńskim. Trzeba coś zorganizować dla chłopców, bo oszalejemy.

Czy z naszymi dziećmi można już chodzić na normalny basen z chlorowaną wodą?
Ja właśnie planuje wybrać się na dniach na basen z młodymi. Nie ma u mnie jakiś extra warunków dla niemowląt ale jest basen dla małych dzieci i liczę że tam jest mniej chloru

Moj maz ostatecznie wrocil z pracy o 23 :( Ja juz spalam prawie i dobrze, bo okazalo sie, ze noc byla ciezka. Synek sobie spal spokojnie do 3:30 potem co pol godz sie budzil, wiec od tamtej pory nie spie :rofl:
Oficjalnie wstalismy o 7. Teraz sie bawi. Zdazylam przez godzine ogarnac malego, a nawet ufarbowac wlosy i ogarnac sniadanie dla nas..

Raczej nie bedziemy obchodzic Walentynek. Z reszta nie wiadomo kiedy do domu wroci :(

Flammie nie ma idealnych mam i nie ma mam bez kryzysów. Jedna mama robi super obiadek inna super szyje a inna poprostu super się martwi. Każda z nas jest inna i nie ma mamy która nie zwatpi w siebie, jak nie teraz to wtedy kiedy dziecko zmieni się w nastolatka

Hej, ja przed chwila walczylam o zjedzenie sniadania mimo, ze dostala krome to jadla I buczala. Maz.spi po nocce ale zdazyl mi wreczyc zloty pierscionek na walentynki( chyba mi sie nie podoba) troche za maly bo po ciazy mam grubsze palce I moze popoludniu pojedziemy wymienic, ja podarowalam mu wino. O zadnym pieczeniu ciasteczek nie ma mowy ale to chyba wiecie.

Hej.
Aga moja przyjaciółka rehabilitowała tą metodą i powiedziała że bardzo pomogło. Jej synek dzięki temu zaczął raczkować i siadać.

Moja Natalka też jest w tyle jak pisałam ostatnio, ale ja póki co nie zamierzam nic robić. Dawniej nie było jakichś rehabilitacji, jak przyszedł czas to dziecko raczkowało i siadało. W końcu każde przecież nauczyło się chodzić;) a mi szkoda męczyć rehabilitacjami, nie widziałam tych ćwiczeń ale słyszałam że dla dziecka niemiłe i że płacze. To ja już wolę żeby później zaczęła raczkować niż takie coś. No chyba że naprawdę nie ruszy.
To też sobie pomyślałam, że dawniej nie było tego wszystkiego. Inna sprawa, że może więcej jest w naszym pokoleniu różnych wad postawy itp., bo właśnie nikt nie zwracał na to uwagi. Ale ogólnie kierujmy się instynktem, jak nam podpowiada, że trzeba coś zrobić to róbmy :)

Flammie nie wiem czy to Twoj wpis tak.na mnie podzialal czy dzisiejszy ciezki dzien ale wlasnie leze I rycze...
Nie mam sily wstawac jutro i walczyc o zjedzenie sniadania, umycie sie czy ubranie do wyjscia na spacer...
Toteczka, nie martw się. Każdy ma gorszy dzień. Czujesz potrzebę płaczu to płacz, bardzo pomaga. I głowa do góry :)

Toteczka- nie łam się! Zobacz w kupie siła :D ja jak mam doła, ale nerwa to do Was piszę i mi lepiej. Kazdy ma kryzysy. Ostatnio mialam załamke, bo Ania słabo spala a w dzien strasznie marudziła, ale uswiadomiłam sobie w głowie mysl: "walę to! Jak ja sobie nie poradzę to kto?!". Wstałam i wypiłam kawę :D zjadłam 10 cukierkow i kulałam się.

Witam się ja.

Dzis mam lenia. Maz od jutra urlop. W czwartek z pracy idzie na kregle, dzis ma siatkowke. Pyta sie mnie czy ja chce gdzies wyjsc to zajmie sie Ania. Taaaa...ciekawe gdzie? Koleżanki mam w starym miescie 60km dalej. Tutaj tez mialam, ale kontakt urwany po narodzinach Anki :( i z kim pojde?
Ide do fryzjera jutro zmieniam fryzure i kolor. Tyle dobrego.
Znów Agula??? Dopiero co robiłaś coś z włosami, już Ci się nie podoba to sombre?

Hej wam .

Wybaczcie u mnie duzo sie zmienilo i nie mialam jak sie odzywac trochce doczytalam.

Agula nie martw sie .Dziecko siadac i raczkiwac ma czas spokojnie do 10 msca zycia . My tez mamy rehabilitacje i widze postepy ale nie zmuszam .

Za to mamy juz 6 zebow :)

Pozdrawiam

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Omg, 6??? U mojej nie ma ani jednego. Karmisz piersią?

Gwiazda fajnie że zajrzałaś! A co to za zmiany u Ciebie? Mam nadzieję że nic złego się nie dzieje. 6 ząbków już, to dużo:) u nas dwa póki co. Dolne jedynki:)

Jakie plany na Walentynki?
Ja planuję upiec ciasteczka w kształcie serc i muffinki, włączę też czekoladową fontannę i pokroję owoce do tego. Takie niespodzianki szykuję dla męża. I mam nadzieję że sobie usiądziemy i obejrzymy jakiś film, pierwszy od 7 miesięcy;)
Hmmm, gdyby Sara poszła spać normalnie o 20 to też planowałam jakiś film. I tartę na kolację. Ale zobaczymy jak wyjdzie w praktyce.

A mnie dziś boli głowa od rana :( Ostatnio oglądałam reklamę leku na migrenę i mówię do męża, że w sumie mogłabym kupić na moje ataki. A później dopowiedziałam, że może niepotrzebny, bo ostatnio ich nie mam. Aha....

Oj dziewczyny, pierś do przodu i uśmiech. Ja jestem 5 dni w tygodniu sama, maly mi w nocy budzi sie non stop i funkcjonuje, wiec chyba nie da sie paść z braku snu i zmęczenia. A na walentynki to moj maz wlasnie dojeżdża do holandii i ma dzis taki dzien ze jeszcze nie mieliśmy czasu porozmawiać. Wszystko do przeżycia.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczyny :)

U nas też wszystko powoli, nadal nie mamy żadnego ząbka, nie siedzimy i nie raczkujemy :) ale myślę, że wszystko jest ok, dam jej czas.
Próbuję ciągle dodzwonić się do alergologa, bo chce skonsultować suche czerwone plamy na policzkach, łydce, kolanku... już u jednego byliśmy (tylko 150zł za 10minutową wizytę), niestety jego zdaniem to wina ogrzewania, a moim to wynik tego co ja jem (chyba zaognione po żółtym serze). Czerwone plamy po zwykłym mleku, brak po HA...
Maamba mogłabyś napisać jak objawiała się u Was alergia na białko mleka krowiego? Jeszcze chyba kogoś dzieciaczek też to ma?

Też mam depresję, ciężkie noce, większość dnia sama, ta alergia małej niewiadomego pochodzenia, to że nie mogę wyjść na długo bo tylko cyc i cyc, po prostu uparte to moje dziecko :eek:

p.s. od środy zaczynam ćwiczenia w Studio figura (to sieć), będę sobie ćwiczyć na bieżni w takim czajniczku, grzać się w saunie i masować w specjalnym kombinezonie, chodziłam tam 4 lata temu i schudłam wtedy 10kg, teraz liczę chociaż na połowiczny sukces :-) :)

Do góry