reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Hej.
Byliśmy z Sarą dziś u kardiologa, wstępnie wszystko ok jest, 8 marca idziemy jeszcze na echo serca, żeby zobaczyć dokładniej.
To temat na życzenie widzów. High need babies - tak się to nazywa. To dzieci zdrowe, ale o wyjątkowych potrzebach. Dzieci płaczące i chcące być noszone. Te dzieci nie lubią wózków, łóżeczek, bujaków itp. Trzeba szukać wsparcia wśród bliskich, pomocy, radzić sobie z chustą, piersią, by było blisko (łatwo powiedzieć). To mija. Pierwsze duże zmiany na lepsze są ok 6 m-ca, ale to sprawa indywidualna. Nauka samodzielnego spania w przypadku tych dzieci nie ma za bardzo sensu, bo będzie to trwało i trwało. Lepiej wtedy spać z dzieckiem lub z dostawką. Problem dotyczy dużej ilości dzieci. Chodzi o dojrzałość układu nerwowego. Wsio. Tyle powiedzieli.
Może to komuś dać do myślenia i może pomoże sobie radzić z dzieckiem :)

Lila, moja na poczatku też spała tylko w wózku lub przy cycusiu, i samo jej się przestawiło i teraz w dzień potrafi zasnąć bez cycusia. Tylko musi zostać ululana ;) najczęściej ze smoczkiem, ale czasem wypluwa (robi takie śmieszne "bueee" jak w kreskówkach hehe) i zasypia bez.

Zapomniałam napisać że Natalka załapała Bebiko! Nie krzywi się tak jak było w przypadku Bebilonu. Tyle, że... z butelki nie chce :p jak jej daję w butelce to tylko ciamka smoczka. Nakarmiłam ją łyżeczką. Ale to masakra jest, na razie dałam jej 30 ml na spróbowanie ale nie wyobrażam sobie całej dużej porcji dać jej łyżeczką. To by trwało chyba z godzinę. Myślę więc o tym kubku z ustnikiem czy nie spróbować, ale czy to nie będzie trochę dziwne mleko z takiego kubka hehe?;)

Fajnie Kamejka :) Dawaj śmiało w kubku, a co to szkodzi? Ja już dawno tak myślałam, że gdybym miała odciągany pokarm, albo go za dużo to bym dawała właśnie jako picie w tym czasie, kiedy już przestanę karmić piersią. Albo właśnie mm podawać.

A czy ja coś ostatnio mówiłam że filip sam usnąl przytulony?
Głupia ja! Takich rzeczy się nie mowi/pisze
Dziś robiliśmy 2 podejścia pod nocne spanie. Skończyło się lulaniem, chodzeniem po cały domu a on krzyczał i krzyczał, płakał i płakał a ja naprawdę nie wiedziałam jak pomóc :sad:

Aga moj maz zawiózł i powiedzial babce ze chce na wszystkie mozliwe i na badaniu jest napisane "brak pasozytow". Pytalam przy odbiorze wynikow czy jeszcze cos można zrobic to mówiła ze specjalne z krwi ale oni nie robia... myślałam ze to niespanie jest byc moze z pasozytami zwiazane..ale chyba po prostu mam takie dziecko ;)

Sent from my ALE-L21 using Forum BabyBoom mobile app

Helo! Dlugo nie posalam, ale czytam. Ania jest w miare grzeczna w dzien, nie moge narzekac. W nocy mi sie zaczela budzic 2-3 razy a juz bylo pieknie. Ktoras kleik ryzowy dodaje na wieczor?
Pokazecie lozecka dzieciakow?

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry