Julka89.89
Cudzie trwaj..
Odebralam wyniki..pasozytow brak...czyli on taki jest normalnie..
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Może to komuś dać do myślenia i może pomoże sobie radzić z dzieckiemTo temat na życzenie widzów. High need babies - tak się to nazywa. To dzieci zdrowe, ale o wyjątkowych potrzebach. Dzieci płaczące i chcące być noszone. Te dzieci nie lubią wózków, łóżeczek, bujaków itp. Trzeba szukać wsparcia wśród bliskich, pomocy, radzić sobie z chustą, piersią, by było blisko (łatwo powiedzieć). To mija. Pierwsze duże zmiany na lepsze są ok 6 m-ca, ale to sprawa indywidualna. Nauka samodzielnego spania w przypadku tych dzieci nie ma za bardzo sensu, bo będzie to trwało i trwało. Lepiej wtedy spać z dzieckiem lub z dostawką. Problem dotyczy dużej ilości dzieci. Chodzi o dojrzałość układu nerwowego. Wsio. Tyle powiedzieli.
Lila, moja na poczatku też spała tylko w wózku lub przy cycusiu, i samo jej się przestawiło i teraz w dzień potrafi zasnąć bez cycusia. Tylko musi zostać ululana najczęściej ze smoczkiem, ale czasem wypluwa (robi takie śmieszne "bueee" jak w kreskówkach hehe) i zasypia bez.
Zapomniałam napisać że Natalka załapała Bebiko! Nie krzywi się tak jak było w przypadku Bebilonu. Tyle, że... z butelki nie chce jak jej daję w butelce to tylko ciamka smoczka. Nakarmiłam ją łyżeczką. Ale to masakra jest, na razie dałam jej 30 ml na spróbowanie ale nie wyobrażam sobie całej dużej porcji dać jej łyżeczką. To by trwało chyba z godzinę. Myślę więc o tym kubku z ustnikiem czy nie spróbować, ale czy to nie będzie trochę dziwne mleko z takiego kubka hehe?
A na jakie robiłaś pasożyty? Były u synka jakieś symptomy? Myśmy robiły na lamblie i brak pasożyta[emoji2]Odebralam wyniki..pasozytow brak...czyli on taki jest normalnie..