reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Dziewczyny czy robiłyście morfologię Waszym maluszkom i wyszło neutrofile- NE za niskie,a limfocyty - LY za wysokie ? Jeśli tak, co powiedział lekarz. My mamy wizytę dopiero w poniedziałek, a jestem zaniepokojona wynikami.

Jutro poszukam wyników badań Mikołaja. Ale chyba właśnie też miał coś z neurofilami i limfocytami. Były na wynikach zaznaczone strzałki i się przestraszyłam, ale lekarz powiedział mi że u takiego małego dziecka to norma. To było około 2 msc temu.

reklama
Hejka :-) my dzisiaj pospacerowalysmy dość długo, Zosia cały czas spała, więc my tak szybko nie przesiadziemy się na spacerówke bo i tak by spala:-) nawet nie było czuć dzisiaj smogu:-)

Potem byłam w pracy popołudniu a mała u dziadka i babci i nawet była grzeczna podobno :-)
Ale też bardzo szybko się nudzi i ciągle trzeba coś wymyślać żeby ją zabawić.

Takie wyniki mogą świadczyć o wielu rzeczach więc trudno gdybac, poczekaj na wizytę i lekarz napewno wszystko wyjaśni. Myślę że nawet z zabkowaniem może to być zwiazane:-)

Ja miałam dziwny dzień. Synek w miare ok. Katar jeszcze męczy, ale temperatura w miare ok.
Za to drzemki to koszmar. Za nic w świecie nie chciał drzemać. Dwa razy udało mi się go ululać do drzemki a spał cały dzień w sumie 1,5h. Popołudniową drzemkę sobie odpuścił, wiec położyłam go spać już bardzo zmęczonego o 18:30 i zasnął. Co dalej będzie to nie wiem... Ciężki dzień był, sama też w humorze nie jestem za bardzo.

Dziś synek dobrał się do swojej torby. Leżała obok maty i nie była zamknięta. Dopełznął do niej, wyciągnął zapas pieluszek, rozrzucił wokól siebie, a jedną porządnie wymiętolił w rączkach i pewnie buzi.

Poki spi spróboje sobie odpocząć :p Mąż jeszcze w pracy, więć mam cisze i spokój.

Jestem dumna z mojej Natalki. Po karmieniu nie zasnęła jak zwykle przy cycku, więc dokarmiłam ją jeszcze kaszką a potem poszłam ululać. I stwierdziłam że spróbuję ją po prostu włożyć do łóżeczka ze smoczkem, wyjść z pokoju i zobaczymy. 3 minuty później już spała! A nastawiałam się na pół h usypiania...

Moja dziś znowu spała o dziwo dużo, i w domu i na spacerze. Dlatego dopiero teraz cycamy na dobranoc. Zobaczymy, jaka nocka.

U mnie filip się przestawił. Jak zawsze o 9 miał drzemke tak teraz potrafi rano urzędować 3-4h. Dziś usypial am godzinę aż wyszliśmy na spacer i usnąl ale co chwile sprawdzał czy jestem. Spał 1,5h i pół dnia było jedno wielkie marudzenie ale po ostatniej drzemce był taki rozkoszny że aż szkoda było kłaść go spać.
Wogóle nie chce mi śmigać na macie, położę go na łóżku to od razu zaczyna się wiercic,podnosic. Chyba na macie jest mu za twardo.
Dziś dostał pierwsza porcje glutenu, pół łyżeczki wymeiszalam z moim mlekiem. Taka odrobinka ze nie poczuł. Jutro ziemniak.
Gluten codziennie podajecie? Bo czytałam żeby dawać co dzień przez miesiąc a pediatra mówiła żeby na razie dawać 2 razy w tyg.

Co noc śni mi się że jestem w ciąży :szok:

U nas jedna.pobudka na mleko I dwie bo smok wypadl takze jestem wyspana. Moj maz zaczyna jezdzic na trasy miedzynarodowe I bedzie na weekendy tylko. Zle mi z tym no.ale.tak zdecydowalismy.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Padam.. noc byla koszmarna. Wybudzial sie caly wieczor na chwile, ale potem po 1 obudzil sie z placzem i plakal z godzine. Nie moglam uspokoic. Jak przysnal to po 10 min budzil sie. W koncu dostal butle i to go uspokoilo.
A dzis jeszcze moja kolej do pracy isc, takze drzemki na pozniej musze przelozyc.

reklama
Hejka, u nas dzisiaj gorsza noc, budziła się z 4razy pocycala trochę i zasypiala, jestem cała obolala bo miałam ja prawie całą noc w łóżku i krzywo spałam.... Ech kolejne moje założenie od czasów ciąży wzięło w łeb, miałam jej nie uczyć z nami spać, ale jak tu zostawić takie słoneczko w łóżeczku jak jej tam źle, nie ma jak przy cycusiu :-)

Do góry