reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2016

Moja od 3 dni ma slabe noce... Pobudki co 2,5-3 godziny i na jedzenie, bo smoczek czy przytulanie nie pomagaja. A juz byly czasy kiedy pierwszy raz budzila sie 3-5 jadla i do ok 8. 2 dni temu skonczyla 6 mcy, czy to moze jakis skok?
Jesli chodzi o pomoc mamy to ja mam mame mieszkajaca ok i 8km od nas i kiedy moze czy po pracy czy w weekend to wpad i na prawde mi pomaga i z dziecmi sie bawi. Oba mowi, ze nie wyobraza sobie zeby nie przyjechac bo teskni.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Paula_dabro tak jestem jestem czytam Was regularnie. Ale niesety moja córeczka zrobiła sie bardzo wymagająca i nawet zeby z nia myje :) w dzien śpi tylko na spacerze ewentualnie na butli zaśnie ale wtedy tyle obowiązków domowych ze czasu na forum brak ...

Buziaczki dla wszystkich dzieciaków ! Rośnijcie w sile [emoji8]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No i mojego synka przeziebienie tez dopadlo. Na razie troche go katar meczy i ma podniesiona temperature. Mam nadzieje, ze sie nic z tego nie rozwinie powazniejszego.

Groszkowamama - moja kiedyś pięknie sama zasypiała, dawałam cycka, odkładałam i nawet nie wiedziałam kiedy usnęła. A teraz? Już nawet nie walczę o takie zasypianie i cieszę się nawet na to zasypianie przy cycku(chociaż to zupełnie nie po mojemu), bo był etap, że się darła w łóżeczku, przy cycku i kołysaniu spać nie chciała. Ogólnie, jak mnie widzi to chyba tylko przez pryzmat cycka. U męża spokój, mnie zobaczy i mało mu z rąk nie wyskoczy :-)
BasiaJulia - ja nie wyciągam, dopóki nie woła. Czasami pogada do siebie i dalej uśnie.
Agula- współczuję. Mnie nie ma kto pomagać, a jak przyjedzie mama to też sama spaceru nie zaproponuje, a ja już nie proszę. Przyzwyczaiłam się. Jedyna wnuczka, bo sami wnukowie, a jak przyjedzie po miesiącu(mieszka 5km ode mnie)to nawet na ręce nie garnie się ją wziąć. Całe życie pracowała z dziećmi, twierdzi, że ma dość. Ale wnuków?! Bywa mi jeszcze przykro, ale już nie tak często jak kiedyś. Jak poproszę to jest, z niechęcią, ale jednak. Z dziadków mam tylko ją więc chociaż tyle. I powtarzam pytanie: działa ta Camilie na ząbkowanie??

Wiecie co, czy jak podaje się gluten w postaci kaszki do dziecko może na to reagować bólem brzucha? Wydaje mi się, że jak wieczorem dodaje troszkę kaszki to jego boli brzuch. Dziś dodałam trochę więcej i już dwa razy byłam u niego bo płakał.
Ja od wczorajszej nocy próbuję go uspokoić bez cycusia. Śpiewam kołysankę i głaszcze bo brzuszku bo on to chyba lubi, zauważyłam że pomaga i go uspokaja :)

Dzisiaj byliśmy na zakupach i w Smyku kupiłam kilka rzeczy, które kosztowały od 10 do 17 zł. Najdroższa była ocieplana super bluza za 29 zł. Jeżeli macie niedaleko ten sklep to wybierzcie się :)

Agula to przykre. Moja mama jak ją poproszę to mi zawsze pomaga. A teściowa to już wiecie jaka jest :) Za to wiesz, że u mnie z mężem jest problem. Jestem cały czas sama i wszystko robię sama. Głowa do góry, nadejdzie czas, że będziemy przesypiały całe noce i odpoczniemy:) Chociaż widziałam taki śmieszny obrazek, że jak jest małe dziecko to mama nie śpi bo dziecko się budzi w nocy, jak jest większe to się martwi jak jest późno i dziecko nie wraca, a jak się jest już starsza to nie śpi bo starszym ludziom zazwyczaj nie chce się spać :)

Lila ciężko mi powiedzieć czy działa. Wydaje mi się że po podaniu uspokaja się na ale jak bardzo jeczy to daje i camile i paracetamol na noc więc naprawdę ciezko stwierdzić. Dziś był taki dzień że mąż w szybko jechał po żel na dziąsła. Największą ulgę przyniósł zimny gryzak. Aż mruczal z ulgi

Dziewczyny czy robiłyście morfologię Waszym maluszkom i wyszło neutrofile- NE za niskie,a limfocyty - LY za wysokie ? Jeśli tak, co powiedział lekarz. My mamy wizytę dopiero w poniedziałek, a jestem zaniepokojona wynikami.

reklama
Ale mieliśmy wieczór pełen stresu wczoraj. Tyr nie czuł się najlepiej, katar go męczył i podniesiona temperatura. Denerowało go moje nieudolne mierzenie temperatury i odciąganie katarku. No ale po długich protestach i lulaniu zasnął gdzieś o 22. Spał prawie całą noc, bo przebudził się o 4 na brzuszku, ale zasnął jak go odkręciłam i spał do 7.
Dziś wydaje się być lepiej. Jeszcze jest katarek, ale nie wydaje się rozgrzany. Zobaczymy na wieczór.
My z mężem też z bolącymi gardłami chodzimy i troche tacy rozbici. Całą trójke wzięło, ale damy radę :)

Do góry