reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Jadzi_mama ale miałaś długi poród!
Widzę, że coraz więcej mam ma problem z małymi potworkami:) ja też się zaliczam do tej grupy :)

reklama
A no miałam...i pomyśleć,że to już prawie pół roku..masakra! Staje się potworkiem za każdym razem wiem kiedy jest skok..wyczytałam ostatnio, że dzieciaczki mogą mieć problemy ze snem, wybudzać się z płaczem..Jadzia tak właśnie ma jakby koszmary miała...wcześniej wybudzała się max 2 razy

Nadrobiłam Was w końcu. Tylko oczywiście nie wiem co komu miałam napisać.
U nas jest już chyba po skoku, bo mała super szybko po kąpieli zasypia ok 19.30 i ładnie śpi do 7.30. Budzi się dwa razy na cyca. Za to bardzo niechętna jest wobec obcych. Na widok niektórych płacze. Dziś były u mnie koleżanki z pracy i musiała być cały czas na rękach u mnie.
Ogólnie jest super słodka. Tylko nie znosi być sama:)
Jedzenie idzie nam super. Wcina wszystko co jej daję i nie ma póki co problemów. Koło 9 owoce, ewentualnie trochę jogurtu, żółtko. Koło 15 obiadek: warzywa, mięso, ryba. Czasami w łapkę chleb albo makaron razowy. Poza tym cycek, cycek i jeszcze raz cycek-mniej więcej o 7, 11, 13, 17, 19 no i w nocy:) plusem jest to, że je szybko i na mnie nie "wisi".
Drzemki ma 3 w ciągu dnia ok. 40-50min. Za każdym razem muszę ją ululać na rękach że smokiem:p
Mnie też wkurza gadanie niektórych. Np. Mojej mamy komentowanie, że śpi z nami, albo teksty, że parówkę do ręki mam jej dać. Boszzzz. Sama jest parówka. Tylko ja się nie szczypię i zawsze swoje powiem:)
No to chyba tyle.
Wytrwałości z marudami. Jak widać w końcu to mija:)

No właśnie, takie krzyki jakby coś złego się przysnilo i ona wsumie się nie budzi, tylko tak placze przez sen i raczej śpi dalej.

Też nam się maruda włączyła :-/

Obcych raczej się nie boi:-)

Witam nowe Mamy w naszej grupie :) fajnie ze dolaczylyscie :)

U nas masakra. To raczej nie skok bo w tych tyg niby go nie ma, wiec stawiam na zeby. Jeszcze kilka dni temu dawal sobie smarowac dziasla a teraz jak probuje to jest placz, niestety musze mu to robic troche na sile ale widze ze mu pomaga.

Bylismy wczoraj u neurologa z tym napieciem miesniowym i okazuje sie ze malemu nic nie dolega. Nie ma asymetrii ani zlego napiecia. Wszystko jest ok ;) i bardzo sie ciesze.

Bylismy tez na basenie. Maly przeszczesliwy. Uwielbia wode. Na poczatku byl troche w szoku co sie dzieje jakies swiatelka glosy i tyyyyle wody ale szybko sie oswoil i bylo super :)

Milej niedzieli Mamy :)

Halo halo Iwona35 jak zyjesz? Co u Ciebie?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie:)
Wczoraj było cudownie, studniówka syna i Polonez mega, aż się wzruszyłam:) Ja swoją miałam ponad 20 lat temu w szkole, teraz studniówki to jak wesela:) Dziewczyny wyglądały po prostu olśniewająco:) Najważniejsze, że syn zadowolony i wszystko się udało. No i babcia dała radę z Wiki, trochę jej marudziła, ale zasnęła.
Moja mała ostatnio też miała dwie noce z płaczem. I wiecie, zauważyłam zależność marudzenie - wprowadzanie nowych pokarmów...... I wczoraj był płacz przy kupce, której nie było dwa dni. Teraz zrobiłam dwa dni przerwy i dziś pobudki co 3godziny, ale beż płaczu ..... Niestety pokarmy wprowadzać muszę, mam nadzieję, że to się w końcu unormuje.
Ja marchewkę spieram od razu i nie ma plam.

Witam nowe mamy:)

Hej!
Witamy sie my :D

Nieufna- tak cudownie wyglądałaś! :* syn jaki przystojniak.

My dzis jedziemy na zakupy, kupic Ani bodziaki bo wyrosła z większości.

Wychodzą nam kolejne zęby..teraz dwojki na dole. Troche marudzi. Obcych się boi. Moich rodzicow bardzo :/ az mi głupio. No trudno.

Milej niedzieli!!!

reklama
Do góry