reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2016

Witam nowe mamy!!

Nie miałam kompletnie czasu na nic.. nadrobiłam was, ale nie pamietam za bardzo co komu odpisać :p

Cały tydzien mąż był z dzieckiem, a ja w pracy. Radził sobie bardzo dobrze. Mały wybawiony i zadbany. Mąż mu jedzenie masłem doprawiał, a synek bez problemu to tolerował :)
Ostatnio mamy ruletke i sa jedne wieczory ok a inne koszmarne. Czesto sie tez wybudza w nocy i placze tak przez sen..
Dzis po tym przepracowanym tygodniu widze jak niesamowicie szybko sie zmienia dziecko. Usmiechy troszke inne, zachowanie, ruchy.. Jest coraz mniej bobasowaty a bardziej chłopięcy. Do tego zaczął uderzac zabawkami albo raczkami o podloge albo o nas :p

Na basen jeszcze sie nie wybieram z podobnych powodow jak wiekszosc z was - za duzo cialka :p Ale pracuje nad tym. Przez ten tydzien raczej nie zrzucilam duzo, bo nie bylo czasu na cwiczenia :( Ale nastepny tydzien juz wracam do cwiczen dwa razy dziennie :)

Dzis synek dostal kurczaka z marchewką. Już nie jest wegeterianinem :)
Cały czas próbujemy go karmić więcej, ale on nie chce jeść więcej. Z resztą mam takie mieszane uczucia, bo nie chcę wyrobić mu nawyku obżarstwa :( Po cichu licze, że może na mięsku nabierze troche masy.

A teraz sie pochwale co uszylam. Nastepnym razem wyjdzie mi lepiej, bo nie jestem do konca zadowolona z tego.

P1019483.jpg

Załączniki

• P1019483.jpg
    P1019483.jpg
    414,9 KB · Wyświetleń: 127
reklama
Nadrobiłam Was w końcu. Tylko oczywiście nie wiem co komu miałam napisać.
U nas jest już chyba po skoku, bo mała super szybko po kąpieli zasypia ok 19.30 i ładnie śpi do 7.30. Budzi się dwa razy na cyca. Za to bardzo niechętna jest wobec obcych. Na widok niektórych płacze. Dziś były u mnie koleżanki z pracy i musiała być cały czas na rękach u mnie.
Ogólnie jest super słodka. Tylko nie znosi być sama:)
Jedzenie idzie nam super. Wcina wszystko co jej daję i nie ma póki co problemów. Koło 9 owoce, ewentualnie trochę jogurtu, żółtko. Koło 15 obiadek: warzywa, mięso, ryba. Czasami w łapkę chleb albo makaron razowy. Poza tym cycek, cycek i jeszcze raz cycek-mniej więcej o 7, 11, 13, 17, 19 no i w nocy:) plusem jest to, że je szybko i na mnie nie "wisi".
Drzemki ma 3 w ciągu dnia ok. 40-50min. Za każdym razem muszę ją ululać na rękach że smokiem:p
Mnie też wkurza gadanie niektórych. Np. Mojej mamy komentowanie, że śpi z nami, albo teksty, że parówkę do ręki mam jej dać. Boszzzz. Sama jest parówka. Tylko ja się nie szczypię i zawsze swoje powiem:)
No to chyba tyle.
Wytrwałości z marudami. Jak widać w końcu to mija:)
Sama jest parówka... hehe[emoji23]

Doczytałam Was :D

My tez mamy skazę. W srode mamy alergologa i czekam na zlecenie mleka 2. Podobno na hipp mamy przejsc. Szczerze wolalabyn pepti na refundacje za 10zl :) Ania dobrze toleruje od 2msc. Cenowo tez to lepiej wygląda. Zobaczymy.

Aga- pisałam wczesniej, ale chyba umknęło Ci. Napisz jakie kaszki kupujesz.:)

Wczoraj o 23 zrobilo mi się mega źle. :/ poszłam do salonu polezec chwile. Mąż miał spojrzec na Anie. Spała. Minęło 20min. Słysze placz. Mąż chrapie, Anie obudzil, ona rozkopana z kołdry, oczy jak 5zł :D i weź ich zostaw. Poszła spac po 5min.

aaaaa zapomniałam napisac! Mąż kupi mi maszynę do szycia :D będę szyc!!!

Flammie śliczny komplecik :) Skad Wy umiecie szyć ? Aga30+ śliczna podusie uszyła ii kocyk :) ja własnie będę zamawiac materialy na uszycie kocyka ii podusi aa co najlepsze nigdy nic nie szyłam,maszyne do szycia pozyczam od tesciowej iii rzucam się na głęboką wode :p

Własnie,dziewczyny kiedy u Was idą w ruch spacerówki?

Aga moja córcia Maja piła Nutramigen, później przeszliśmy na bebilon pepti co okazało się czystą porażką (zero spania aa płaczu co nie miara) więc dalej w ruch poszedł Nutramigen ... było trochę lepiej ale jeszcze to nie to, coś ja tam swędziało itd więc myślałam że to może ja coś jadłam ze była taka niespokojna. Przestałam karmić piersią aaa ona dalej to samo.. Teraz jesteśmy na mleku Neocate iii to był strzał w 10 :)
Aaa u Ciebie jak to wygląda z karmieniem ?? Aaa tak wogóle jest na forum więcej dzieci z alergią na laktozę?
No to u nas podobnie. Przestałam karmić bo mała ciągle płakała i nic nie przybierała na wadze u to moja największa porażka[emoji26] w ruch poszedł Bebilon ale nie było kupek i był straszny płacz no i mi nie spała w dzień nic a nic w nocy co 2 h na jedzenie wiec były podejrzenia że alergia, zamieniłam mleko na hipp o obniżonej zawartości laktozy i szału nie było. Poszliśmy do pediatry - gastrologa bo też bardzo ulewala odrazu stwierdził że alergia mimo że skórnych oznak było brak. Tu przeszłam załamanie bo dość że nie karmię piersią to jeszcze taki niedobry syf muszę podawać[emoji33] i z dnia na dzień dziecko się wyciszało ale nie spało w dzień no cóż przynajmniej nie płakało. Po 4 miesiącach z inną pediatra doszlysmy do wniosku że może spróbować by Enfamil 0-lac (bez laktozy) i zaczął się od nowa koszmar kupy twarde jak kamień nie mogła ich zrobić. Doszły wymioty po każdym jedzeniu mimo iż zagęszczalismy mleko. Spowrotem do tego gastrologa (super lekarz) i tylko mnie opiepszył że go nie słucham że to alergia nie na laktoze (mleko enfamil było bez laktozy) ale na białko mleka krowiego. Obecnie jesteśmy na Nutramigenie 2. Wspominał też o tym Neocate ale to już jest bardzo rozbite białko. A smaczne jest? Czy też takie gorzkie? Moja w sumie odrazu polubiła to mleko.

Witam nowe mamy!!

Nie miałam kompletnie czasu na nic.. nadrobiłam was, ale nie pamietam za bardzo co komu odpisać [emoji14]

Cały tydzien mąż był z dzieckiem, a ja w pracy. Radził sobie bardzo dobrze. Mały wybawiony i zadbany. Mąż mu jedzenie masłem doprawiał, a synek bez problemu to tolerował :)
Ostatnio mamy ruletke i sa jedne wieczory ok a inne koszmarne. Czesto sie tez wybudza w nocy i placze tak przez sen..
Dzis po tym przepracowanym tygodniu widze jak niesamowicie szybko sie zmienia dziecko. Usmiechy troszke inne, zachowanie, ruchy.. Jest coraz mniej bobasowaty a bardziej chłopięcy. Do tego zaczął uderzac zabawkami albo raczkami o podloge albo o nas [emoji14]

Na basen jeszcze sie nie wybieram z podobnych powodow jak wiekszosc z was - za duzo cialka [emoji14] Ale pracuje nad tym. Przez ten tydzien raczej nie zrzucilam duzo, bo nie bylo czasu na cwiczenia :( Ale nastepny tydzien juz wracam do cwiczen dwa razy dziennie :)

Dzis synek dostal kurczaka z marchewką. Już nie jest wegeterianinem :)
Cały czas próbujemy go karmić więcej, ale on nie chce jeść więcej. Z resztą mam takie mieszane uczucia, bo nie chcę wyrobić mu nawyku obżarstwa :( Po cichu licze, że może na mięsku nabierze troche masy.

A teraz sie pochwale co uszylam. Nastepnym razem wyjdzie mi lepiej, bo nie jestem do konca zadowolona z tego.

Zobacz załącznik 791641
Flammie piękne!! Ty to jesteś profesjonalistką![emoji2]

My tez mamy skazę. W srode mamy alergologa i czekam na zlecenie mleka 2. Podobno na hipp mamy przejsc. Szczerze wolalabyn pepti na refundacje za 10zl :) Ania dobrze toleruje od 2msc. Cenowo tez to lepiej wygląda. Zobaczymy.

Wczoraj o 23 zrobilo mi się mega źle. :/ poszłam do salonu polezec chwile. Mąż miał spojrzec na Anie. Spała. Minęło 20min. Słysze placz. Mąż chrapie, Anie obudzil, ona rozkopana z kołdry, oczy jak 5zł :D i weź ich zostaw. Poszła spac po 5min.

Agula wydawało mi się że Ci odpisywałam? Ale napiszę jeszcze raz. Töpfer, Sun Baby, Holle. Mamy: jęczmienną, ryżową, owsianą i owocowe . Banan-jabłko, jabłko-malina i kukurydziana z dynią (zagęszczam nią zupki albo podaję z mlekiem jest super żółta) jak sobie przypomnę co tam jeszcze mam to napiszę ale chyba wszystko

reklama

Agula właśnie doczytałam o maszynie do szycia. Super!! Mi mąż też kupił![emoji3] nie wiem czy masz już na oku ale na początek mogę doradzić Lidlowską jest super a potem jak wejdziesz w prawę to Janome

Do góry