reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Witam nowe mamusie :tak:
Moje dziecko spało dziś tylko 1,5h, już przez 2 dni ładnie k spał po 1h ciągiem a dziś d... Po długiej kapieli padł. Mam nadzieję że za 30 min się nie obudzi.
Julita dziękuję za ciupke cierpliwości. Przydało się :-) :)
Dziewczyny czym spieracie z ubranek np.marchewke? Bo nie podciągnelam rekawkow i się pobrudzily przez przypadek jak w buzi musiała być łyżka, reka,sliniak i szelki od krzesełka.

Heeeej!

My cały dzień w gościnie.

Ja za to uwielbiam słoiczki hipp i babydream, na gerbera nacięłam sie kilka razy i poszedł w śmietnik, ale brokuł gerbera kupuję.

Witam nowe Mamuśki :D

Ania o dziwo dobrze spała do 7.30, ALE jedzonko o 3 i 6 musialo byc...o 6 probowalam ją oszukac, ale nie dalo rady :/

Mi troche lepiej, ale antybiotyk jeszcze biore.

Lizzy mozesz podac syropek Petit drill.
Dzięki :) szkoda, że dopiero odczytłam, ale jutro na pewno kupię. Chyba, że w nocy się bawili to wyślę męża do calodobowej. Ewie pomogło?

Mój syn je wszystko co dostanie póki co. Ale hit to kaszka i trochę banana razem :) Z obiadów to jak jest mięsko najlepiej.

Marchewkę spieram w naszym proszku bez problemów :)

Moje dziecko spało dziś tylko 1,5h, już przez 2 dni ładnie k spał po 1h ciągiem a dziś d... Po długiej kapieli padł. Mam nadzieję że za 30 min się nie obudzi.
Dziewczyny czym spieracie z ubranek np.marchewke? Bo nie podciągnelam rekawkow i się pobrudzily przez przypadek jak w buzi musiała być łyżka, reka,sliniak i szelki od krzesełka.
Wanish do białego (do białego jest mocny i wszystko puszcza) jeśli jest jasne ubranie plus mydełko z Rossmanna do odplamiania. Mi pomaga.

Hope, Ewa jeszcze nigdy calej nocy ciagiem nie przespala, budzi sie co 3 h na.mleko.
Co do firm sloiczkowych to najbardziej lubie gerbera bo w innycj zawsze jakis zapychacz dodany, nawet do owocow mąka.
Ale mój tez nie prześpi nocki budzi się na jedzonko ze dwa trzy razy wiec jak dla mnie to jest normalne.
Witam wszystkie Mamy. Może i ja wreszcie do Was dołączę bo czytam was od stycznia ubiegłego roku, ale jakoś nie miałam kiedy pisać..jeśli chcecie to chętnie napiszę coś o sobie i Jadzi.
jasne witaj i pisz coś o was, w grupie zawsze raźniej:)
powiem ci, że ja spieram marchewke ze śliniaka płynem do naczyń :) ociupinkę i pięknie schodzi potem dokładnie płuczę i jest czyściutki :)

Hejka :-) u nas pojawiły się takie przebudzenia w nocy z mega płaczem, pierwszy raz to się tak wystraszylam że nie wiem,wyczytalam że w skoku rozwojowym takie coś się pojawia :/

Zębów narazie brak :-)

Super że dzieci przybierają na wadze:-)
Witam nowe mamy:-) napiszcie o sobie coś wiecej:-)

Groszkowamama cieszę się że udało się pogadać i wyjaśnić niepokoje :-)

Lilylove ja nie szczepię bo uważam że to jest za mały,bezbronny organizm na taką ilość patogenow i środków chemicznych. I więcej z tego szkody niż pożytku w przyszłości. Mam zamiar tylko szczepić WZW i tezec jak się skończy okres zimowych zachorowań:-) to jest moje zdanie, szanuję zdanie innych i nikogo nie oceniam :-)

U nas kaszka zwykła mleczna, nie daje smakowych i je super. Owoce też wcina, gorzej z warzywami. Dałam też chrupki kukurydziane i piątkę chleba do ciumkania:-)

Też gotuje świeżego ziemniaka codziennie:-)

Hejka :-) u nas pojawiły się takie przebudzenia w nocy z mega płaczem, pierwszy raz to się tak wystraszylam że nie wiem,wyczytalam że w skoku rozwojowym takie coś się pojawia :/

U nas kaszka zwykła mleczna, nie daje smakowych i je super. Owoce też wcina, gorzej z warzywami. Dałam też chrupki kukurydziane i piątkę chleba do ciumkania:-)

Też gotuje świeżego ziemniaka codziennie:-)
co do takiego płaczu jaby mu coś strasznego się śniło też u nas był, nawet czesto ale z każdym dniem coraz mniej.

reklama
No więc jak już wspomniałam wcześniej czytam was od daawna, cała ciążę byłam z "wami"i strasznie się przejmowałam wszystkimi badaniami, porodami itd..miałam ciężką sytuację ponieważ walczyłam z chorobą mamy i dlatego nie udzielałam się..teraz o mnie: Mam na imię Patrycja mam 29lat i jestem z Wrocławia. Moja największa miłość przyszła na świat 22.07.2016 z wagą 3570 i długaśna 57cm rodziłam27h naturalnie (nie wiem jakim cudem bo jestem filigranową osobą) na imię ma Jadzia i właśnie zasnęła:-) dodam jeszcze, że ostatnio zamieniła się w potworka i noce to istny armagedon..budzi się co 2-3godziny...karmię piersią i też zaczynamy rozszerzanie diety..na razie zaczelysmy od warzyw..nie wiem co jeszcze? :-) miesiąc temuważyła 7kg i miała 69cm..rośnie jak na drożdżach.

Do góry