reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Witam.Czy mogę dołączyć?podczytuje was od pewnego czasu, ale za nic nie udalo mi się zarejestrować na telefoniejestem mamą 2 dziewczynek.Jedna 7 lat druga tp 04 07 urodzona 30 06

Witaj :)

Ja karmie synka w bujaczku w najwyższym ustawieniu, czyli prawie krzesełko. Nie krztusi się.

Co do warzyw ze sklepu kontra słoiczki, to ciężko mi coś powiedzieć... Ja kupuję i gotuję sama, by mały miał świeże jedzonko, w którym wiem co jest. Do tego mam nadzieję (choć jest mały), że dziecko obserwując mnie jak gotuję, zakoduje sobie w głowie, że jedzenie się przyrząda w domu gotując.
Ale z drugiej strony jak się nie kupi ekologicznych warzyw to być może dziecko może alergicznie zareagować i zdrowe to to bardzo nie jest. Z innej strony z kolei, nie urchonimy dzieci przed sklepowymi warzywami :/ Także sama nie wiem, chyba każda musi sama zdecydować co dla jej dziecka będzie najlepsze.

Ale dzieciaki pięknie siedzą!! Jak próbuję synka asekurować to siedzi, ale nie siada sam jeszcze, więc czekamy z siedzącymi zabawami, bo najwyraźniej jeszcze nie jest gotowy na to. To kwestia czasu.. :)

Zdobyłam łóżeczko dla synka. Teraz poluję na dobry materac. Jakie macie materace?

reklama
Czyli jest nas więcej z wymagającymi egzeplarzami...Toteczka u mojej poprawilo się jak zaczęła się przemieszczać.Teraz tylko na podłodze chce być tzn ręce też ale ze względu na jej wagę i mój kręgosłup podloga jest poniekąd wybawieniem.Gorzej jak chcę coś w kuchni zrobić bo tam nie ma możliwości żeby ja puścić.Także może u Ciebie też się poprawi,chociaż trochę ...

Witajcie :-)
Karnadkor witaj, druga Kornelia wśród naszych dzieci :-)

U nas ziemniak i marchewka tylko narazie. Dawałam też pietruszkę ale nie smakuje jej.
Flammie masz rację nie uchronimy dziecka przed wszechobecna chemia więc każda z nas musi wybrać według siebie. Ja sloiczkow nie daje bo mała nimi pluje, więc gotuje i ładnie je:-)

I stało się, trudno się do czegoś takiego przyznać ale moje dziecko nam wczoraj wypadło z bujaka a nie tyle nam co mojemu mężowi a tyle razy go prosiłam żeby jej ani na sekundę nie zostawial jak nie jest na ziemi albo zapieta no ale po co mnie słuchać... Nic się nie stało na szczęście ale się mega przestraszylam:-/chciała usiąść i się musiała przekopyrtnac do przodu, nosek sobie zdarla o dywan troszke:-/
Ja rozmawiałam przez telefon w kuchni a mąż musi lazic akurat wtedy.. .. Ale jestem zła na to:-/

reklama
Do góry