reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Ja tez karmię w bujaku. Póki dziecko nie siedzi samodzielnie ciężko o najlepsze rozwiązanie. Zawsze będą za i przeciw. Tak jak każdy temat. Szczepienie, jedzenie, sadzanie. Ile ludzi tyle opinii. Trzeba zapoznać się z informacjami i wybrać samemu. Każda mama chce dla swojego dziecka jak najlepiej...
uwielbia też uderzac marakasami w stół,z całej siły a taka zawzięta przy tym jest.
Za kilkanaście lat będzie "mamooo, kup mi perkusję..." ;)
Mój uwielbia wszystko co gra, muzykę z YT i jak śpiewam. Lubi jak JA śpiewam. Pierwszy taki człowiek :p ;)

reklama
Asia super tak obserwować jak dziecko się rozwija :)

A ja zapomniałam wczoraj najważniejszego napisać - odebraliśmy wyniki badań i nadal mamy gronkowca :( a miałam przeczucie że został wyleczony ech :( idziemy zaraz z tymi wynikami do lekarza i zobaczymy co poradzi dalej... Moja Natalka jest taka maluteńka, wzrostowo i wagowo to jak 2 miesięczne dziecko... Martwię się o ten jej wzrost :( wszyscy jak ją widzą to mówią że nic nie urosła...

Lizzy fajnie że chociaż synek docenia talent mamy:-)

Lilylove wzajemnie :-)

Kamejka ale wy leczylyscie antybiotykem tego gronkowca, dobrze pamiętam? A badanie było z krwi, moczu czy wymaz?

Czas pomyśleć chyba o jakichś klockach albo ukladance bo bardzo lubi się Zosia bawić, przekładaac matrioszkami :-)

Cześć dziewczyny,
Czytam, czytam i nie mogę nadrobić.
No więc ja kp i też okresu brak.
My jeszcze 'oficjalnie' nie jemy, ale dostaje na leżaczku w rękę cały kawałek jabłka, banana, ugotowaną al dente marchew albo uwaga piętkę chleba i świetnie sobie radzi. Oczywiście wszystko w około jest do prania i sprzątania, trudno. Papek jeść nie chce w ogóle. Pluje nimi.
W nocy śpi z nami i budzi się parokrotnie żeby dać jej cycka albo żebym ją przytuliła. Nie odczuwam za bardzo tego i nie mogę narzekać na niewyspanie. I do tego jesteśmy straszni, bo sex uprawiamy przy śpiącym obok dziecku (jeszcze się nie obudziła ani razu).
Co do rutyny, to u nas tylko kąpiel i spanie na noc zawsze o tej samej porze. Reszta dnia to bardzo różnie
I już nie pamiętam co miałam więcej napisać.

Dziewczyny czy ktoras z was uzywa dady, kupowalam teraz te swiateczne pudlo i mam wrazenie ze sa mniejsze niz te standardowe. Także mam prawie caly karton do wywalenia bo 3 male...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny czy ktoras z was uzywa dady, kupowalam teraz te swiateczne pudlo i mam wrazenie ze sa mniejsze niz te standardowe. Także mam prawie caly karton do wywalenia bo 3 male...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Spróbuj odsprzedać np. za jakieś chusteczki nawilżane, widziałam, że dziewczyny tak robią, jak mają za małe pieluchy :)

Kamejko, ile waży? Ty też z tego, co pamiętam jesteś drobniutka, to może córcia ma to w genach?

Waga dzis u lekarza pokazała 5230 g. Ja jestem drobna, zgadza się, dlatego jej słaby przyrost był na początku bagatelizowany. Dziś lekarka powiedziała żeby moja mama spróbowała znaleźć moją książeczkę zdrowia dziecka i tam sprawdziła jak to u mnie wyglądało, czy to nie w genach właśnie.
Lizzy fajnie że chociaż synek docenia talent mamy:-)

Lilylove wzajemnie :-)

Kamejka ale wy leczylyscie antybiotykem tego gronkowca, dobrze pamiętam? A badanie było z krwi, moczu czy wymaz?

Czas pomyśleć chyba o jakichś klockach albo ukladance bo bardzo lubi się Zosia bawić, przekładaac matrioszkami :-)

Tak, leczyliśmy antybiotykiem. Badanie kału i tam wyszedł gronkowiec. Badania krwi i moczu też robiliśmy ale były prawidłowe.

Dziś lekarka powiedziała żeby się nie przejmować bo ona może być już tylko nosicielem tego gronkowca a wtedy też w badaniach będzie wychodził i należy obserwować kupki i kontrolować przyrosty wagi. Więc powiedzmy że mnie trochę uspokoiła...

Cześć dziewczyny,
Czytam, czytam i nie mogę nadrobić.
No więc ja kp i też okresu brak.
My jeszcze 'oficjalnie' nie jemy, ale dostaje na leżaczku w rękę cały kawałek jabłka, banana, ugotowaną al dente marchew albo uwaga piętkę chleba i świetnie sobie radzi. Oczywiście wszystko w około jest do prania i sprzątania, trudno. Papek jeść nie chce w ogóle. Pluje nimi.
W nocy śpi z nami i budzi się parokrotnie żeby dać jej cycka albo żebym ją przytuliła. Nie odczuwam za bardzo tego i nie mogę narzekać na niewyspanie. I do tego jesteśmy straszni, bo sex uprawiamy przy śpiącym obok dziecku (jeszcze się nie obudziła ani razu).
Co do rutyny, to u nas tylko kąpiel i spanie na noc zawsze o tej samej porze. Reszta dnia to bardzo różnie
I już nie pamiętam co miałam więcej napisać.

My też przy dziecku no bo jakże inaczej?;) myślę że większość młodych rodziców tak robi :p

reklama
Hej!

My dzis caly dzien w goscinie. Maz ma urlop 2 dni. Ania dostała prezenty :) ciuszki i zabawki.

Co do karmienia to karmię w leżaczku a Ania dostaje papu od 3,5msc. Zaczynałam od kaszki i jeszcze żyje :D

Sex uprawiamy w pokoju obok. Ania dobrze śpi i mozna sobie tak pozwolic, ale wiadomo bywa róznie :)

Kamejka- moze faktycznie genetycznie tak ma :) a ten gronkowiec to od czego jest? :(
Karolina-brodawka juz lepiej???

Do góry