reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Znowu mi się cytaty pokasowały grr. Napiszę co pamiętam.

Julka ja mam smoczki w różnych rozmiarach: 0-3, 0-6, 3-6. Mojej małej nie robi różnicy. Jeżeli Twój synek preferuje te mniejsze to nic na siłę, rozmiar smoczka to jest chyba dla wygody dziecka :) więc ja bym dawała taki jaki lubi.

Co do spania to nie włączam żadnej lampki, w sumie to po co to robić?:) a mam zasłony zaciemniające więc w pokoju jest naprawdę ciemno. Chyba zresztą lepiej nie przyzwyczajać dziecka do spania z lampką.

Flammie dziękuję że pytasz, mała je chyba trochę więcej bo dłużej jest przy piersi. Poza tym ucięłam jej jedno karmienie więc odstępy mamy większe i to też może dzięki temu. Ale z wagą nadal słabo. Gdzieś ok 5 kg teraz... Kruszynka.

My też chrztu jeszcze nie zrobiliśmy i planujemy na wiosnę. Trochę żałuję że się nie zebraliśmy wcześniej jakoś koło września ale jak sobie przypomnę jak wtedy było ciężko to się sobie nie dziwię:p

Lila moja mała też miała antybiotyk :( trudno, jak trzeba to trzeba i nic nie zrobisz... Ja mam taką zasadę w życiu że staram się nie stresować rzeczami, na które nie mam wpływu. Dopiero jak coś ja odwalę to się przejmuję:p

Pamiętajcie że dziecka nie można chwalić na forum :D za każdym razem gdy to zrobię to następny dzień jest tragiczny :p ostatnio napisałam jaka jest grzeczna i cudowna to wczoraj 4 h musiałam ją non stop uspokajać heh! Ale chyba brzuszek bidulkę bolał bo 2 dni nie było kupy. U nas to bardzo dziwne bo ona robi 3 razy dziennie. Może też taka zmiana przez to leczenie.

I jeszcze dwa pytania do Was. Jak dajecie dzieciaczkom jedzonko łyżeczką to w czym macie naszykowane jedzenie? Macie jakąś osobną miseczkę dla dziecka czy jak to robicie? Oczywiście pytanie nie dotyczy dań ze słoiczka;)
I drugie to już kiedyś pytałam ale nikt nie odpisał:p jak przechowujecie czyste smoczki do butelek? W jakimś pojemniczku czy jak?
Ze słoiczka się powinno przekładać, w razie gdyby się tam coś niepożądanego znalazło. A smoczki i butelki mam na takiej macie do odciekania. Stojak, jak ma Julka też się świetnie sprawdza.

Mam przepis na super smaczny sernik z jogurtow greckich, pyszny jest taki delikatny jak chmurka [emoji5]

My sylwestra spedzamy sami we 3. Mielismy zrobic domowke ze znajomymi ale powiem Wam szczerze ze nie mam ochoty sie z nikim umawiac na imprezy. Bardzo sie ciesze ze bedziemy w domku tylko we 3. Zrobie jakies dobre jedzonko, posiedzimy, napijemy sie winka i tyle [emoji5]

Ja zawsze malemu robie jedzenie oddzielnie, warzywa gotuje w malym garnku pozniej blenduje i daje mu w miseczce ktora kupilam w ikei. Takie dla niemowlat superr sa bo takie akurat pojemnoscia. I polecam lyzeczki z ikei do karmienia. My kupilismy takie 2 w zestawie i maly tak ladnie wcina jak go karmie ta lyzeczka jak nie wiem. Jak mu dawalam ta z hipp z tej paczki prezentowej to w ogole nie chcial jesc. Jestem super zadowolona z tej zastawy stolowej [emoji38]

Jeszcze co do tv to ja sie przyznaje bez bicia ze pozwalam malemu sie pogapic w tv, czasami celowo go tak sadzam by moc isc siusiu lub zjesc cos. U mnie zawsze gra telewizor nie lubie takiej zupelnej ciszy. Jak maly spi to wyciszam lub zupelnie wylaczam.

Dzisiejsza noc masakra! Znajomi byli u nas i cala ich wizyte przespal, poszli ok 00.30 maly wstal wtedy na jedzenie pozniej pobudka o 3 a pozniej o 4.40 o 5.30 i koniec spania. ciekawe kiedy przespi cala noc...w ogole sie na to nie zanosi. Najdluzej spal 4h jak do tej pory.

I jeszcze Wam napisze jak przyszedl do mnie facet robic poprawki w mieszkaniu (po pol roku proszenia sie developera, trwalo to ok 15min wiec faktycznie mega dlugo :D) no i wychodzi i zagaduje jak maly czy zdrowy i czy placze. Mowie ze zdrowy i czasem placze jak to dziecko a on "no tak, to wesolych swiat, a Ty dzidziusiu nie placz bo Cie mama nie bedzie lubila"....mysle sobie aha. Uwielbiam takie teksty. Od razu wytlumaczylam malemu ze to nie prawda [emoji38]

Zobacz załącznik 787641

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Zapomniałam napisać Paula, że robiłam Twoją tartę na urodziny i wszystkim smakowała :)

reklama
Znowu mi się cytaty pokasowały grr. Napiszę co pamiętam.

Julka ja mam smoczki w różnych rozmiarach: 0-3, 0-6, 3-6. Mojej małej nie robi różnicy. Jeżeli Twój synek preferuje te mniejsze to nic na siłę, rozmiar smoczka to jest chyba dla wygody dziecka :) więc ja bym dawała taki jaki lubi.

Co do spania to nie włączam żadnej lampki, w sumie to po co to robić?:) a mam zasłony zaciemniające więc w pokoju jest naprawdę ciemno. Chyba zresztą lepiej nie przyzwyczajać dziecka do spania z lampką.

Flammie dziękuję że pytasz, mała je chyba trochę więcej bo dłużej jest przy piersi. Poza tym ucięłam jej jedno karmienie więc odstępy mamy większe i to też może dzięki temu. Ale z wagą nadal słabo. Gdzieś ok 5 kg teraz... Kruszynka.

My też chrztu jeszcze nie zrobiliśmy i planujemy na wiosnę. Trochę żałuję że się nie zebraliśmy wcześniej jakoś koło września ale jak sobie przypomnę jak wtedy było ciężko to się sobie nie dziwię:p

Lila moja mała też miała antybiotyk :( trudno, jak trzeba to trzeba i nic nie zrobisz... Ja mam taką zasadę w życiu że staram się nie stresować rzeczami, na które nie mam wpływu. Dopiero jak coś ja odwalę to się przejmuję:p

Pamiętajcie że dziecka nie można chwalić na forum :D za każdym razem gdy to zrobię to następny dzień jest tragiczny [emoji14] ostatnio napisałam jaka jest grzeczna i cudowna to wczoraj 4 h musiałam ją non stop uspokajać heh! Ale chyba brzuszek bidulkę bolał bo 2 dni nie było kupy. U nas to bardzo dziwne bo ona robi 3 razy dziennie. Może też taka zmiana przez to leczenie.

I jeszcze dwa pytania do Was. Jak dajecie dzieciaczkom jedzonko łyżeczką to w czym macie naszykowane jedzenie? Macie jakąś osobną miseczkę dla dziecka czy jak to robicie? Oczywiście pytanie nie dotyczy dań ze słoiczka;)
I drugie to już kiedyś pytałam ale nikt nie odpisał:p jak przechowujecie czyste smoczki do butelek? W jakimś pojemniczku czy jak?
Popieram to chwalenie[emoji3] u nas dokładnie też tak jest

Kamejka moj ma swoje dwie miseczki na jedzenie i w tym dostaje, jak je widzi to szaleje ze szczescia bo lubi bardzo kaszki i deserki. Co do smoczkow to ja mam stojak na butelki i smoczki i jak wymyje i odparze to tam sobie leżą
1481808331-1d1mld.jpeg
Też mam taki stojak[emoji4]

Mam przepis na super smaczny sernik z jogurtow greckich, pyszny jest taki delikatny jak chmurka [emoji5]

My sylwestra spedzamy sami we 3. Mielismy zrobic domowke ze znajomymi ale powiem Wam szczerze ze nie mam ochoty sie z nikim umawiac na imprezy. Bardzo sie ciesze ze bedziemy w domku tylko we 3. Zrobie jakies dobre jedzonko, posiedzimy, napijemy sie winka i tyle [emoji5]

Ja zawsze malemu robie jedzenie oddzielnie, warzywa gotuje w malym garnku pozniej blenduje i daje mu w miseczce ktora kupilam w ikei. Takie dla niemowlat superr sa bo takie akurat pojemnoscia. I polecam lyzeczki z ikei do karmienia. My kupilismy takie 2 w zestawie i maly tak ladnie wcina jak go karmie ta lyzeczka jak nie wiem. Jak mu dawalam ta z hipp z tej paczki prezentowej to w ogole nie chcial jesc. Jestem super zadowolona z tej zastawy stolowej [emoji38]

Jeszcze co do tv to ja sie przyznaje bez bicia ze pozwalam malemu sie pogapic w tv, czasami celowo go tak sadzam by moc isc siusiu lub zjesc cos. U mnie zawsze gra telewizor nie lubie takiej zupelnej ciszy. Jak maly spi to wyciszam lub zupelnie wylaczam.

Dzisiejsza noc masakra! Znajomi byli u nas i cala ich wizyte przespal, poszli ok 00.30 maly wstal wtedy na jedzenie pozniej pobudka o 3 a pozniej o 4.40 o 5.30 i koniec spania. ciekawe kiedy przespi cala noc...w ogole sie na to nie zanosi. Najdluzej spal 4h jak do tej pory.

I jeszcze Wam napisze jak przyszedl do mnie facet robic poprawki w mieszkaniu (po pol roku proszenia sie developera, trwalo to ok 15min wiec faktycznie mega dlugo :D) no i wychodzi i zagaduje jak maly czy zdrowy i czy placze. Mowie ze zdrowy i czasem placze jak to dziecko a on "no tak, to wesolych swiat, a Ty dzidziusiu nie placz bo Cie mama nie bedzie lubila"....mysle sobie aha. Uwielbiam takie teksty. Od razu wytlumaczylam malemu ze to nie prawda [emoji38]

Zobacz załącznik 787641

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Ale super dzieki!

Tesciowa byla 2 h i pojechala to zajs spokoj na dlugo, najbardziej mi sie podobalo haslo meza jak mala sie rozplakala na widok babci
-ona placze jak widzi obcych
My sylwestra napewno spedzimy w domu, nie wiem jeszcze czy siostra gdzies wychodzi a swieta jak narazie tez, moze mamunia nas zaprosi na jeden dzien ale z nia nic nie wiadomo I jak juz to sie znowu obudzi na dzien przed wigilia.
Ewa byla dzis bardzo wczesnie na spacerku ze wzgledu na.odwiedziny I teraz jest bardzo marudna, nie wiem czy to zasluga poprzestawianego planu dnia czy dosypania do kaszki odrobiny innej z glutenem.
Ja troche posprzatalam I nawet jedno okno machlam, se pomyslalam a co niech tesciowa widzi, ze daje rade bez niej.
Sie nagadalam I wszystkim I o niczym :)
Ja jestem lepsza umyłam dwa okna [emoji6] u nas teściowa bardzo często jest a mała i tak płacze jak ją widzi hehe dla męża piątka za tekst do mamusi haha

reklama
Wczoraj jak bylam u neurologa to.sprawdzała malemu napiecie miesniowe, w 1szej wersji zadawala pytania: czy sie przewraca na brzuch, czy łapie zabawki, czy dzwiga sie do góry, czy interesuje sie stopami, czy opiera sie rączkami. Jak sobie przypomne coś jeszcze czy da znać

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry