reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2016

U nas dzis gorączka :( marudzenie, luźna kupa. Padam na cyce.
Myślę, że to po szczepieniu albo zęby :(

My uzywamy z canpola 0-6 :)

Dziś jade do księdza chrzciny załatwic. Pozno robimy, bo wiadomo Ania non stop w szpitalu siedziała. Nie chce mi sie jechac, ale co zrobię.

Pocieszę Cię, my chrzcimy dopiero w czerwcu :p
Od razu nie chciałam, a teraz teść chory, więc chcemy poczekać aż wydobrzeje. Nie spieszy nam się :)

reklama
Hejka:-) u nas też dzisiaj marudzenie od rana. Byliśmy po choinkę i czeka sobie na balkonie:-) za tydzień ubiore. kupiłam też piękny wianuszek świąteczny i już zapachnialo świętami :-)

Kamejka miło czytać o takim grzecznym dzieciątku i wrażliwym mężu :-) ja też niekiedy mam łzy szczęścia w oczach :-)

Włosy mi zaczęły okropnie od paru dni wypadac, ale też zdecydowanie wolę dłuższe niż krótsze bo można zwykłego kucyka lub koka zrobić na szybko:-)

Flammie no to współczuję oby mały dał teraz odpocząć :-)

Agula oby wszystko przeszło, a polio to jest doustna tak? Pewnie temu ta luźna kupka.

Julka zdrówka dla małego na ten 5miesiac.

Cześć...

Próbuję trochę ponadrabiać, raz lepiej, raz gorzej, ale z czasem ostatnio kiepsko.
Dziękuję Mamba za zainteresowanie moją osobą, wielka buźka!!

Byłam na tym fb, ale nie wiem jak tego szukać, jest stara grupa, chyba założona przez Venice, ale tam Was nie widzę. Mogę prosić o jakiego linka na priv czy jak? Do kogo mam się zgłosić z moim imieniem?
Któraś kiedyś pytała o tamte ,,stare,, dziewczyny, swego czasu miały swój czat na fb właśnie, ale powyrzucały osoby, które nie pisały więc nie mam pojęcia co u nich. Tam były dwie mamy bliźniąt.

Jodełko - dzielna mama z Ciebie!! Ruda, z Ciebie również! Dacie radę Dziewczyny, dużo sił życzę!
Iwonko...Po pierwsze gratuluję, no bo to przecież jednak piękna wiadomość i znowu maleńkie dzieciątko. Po drugie, życzę zdrowia!! Dla Ciebie i Maleństwa, żeby się zdrowo rozwijało, a i Ty nie podupadła na zdrowiu, bo to jednak krótki czas. Po trzecie, wytrwałości! Kochana musisz dasz radę! Jestem z Tobą myślami każdego dnia, od kiedy przeczytała o tej, jakby nie było, wspaniałej wiadomości!!! Z biegiem czasu wszystko się poukłada, dni lecą szybko, z dnia na dzień dzieci są starsze, musisz być silna!!! I wpadaj do nas, bo brakuje tutaj Ciebie!!! Trzymaj się!!

O teściowych nie piszę, bo nie mam wcale.

O prezentach...Jaki jest fenomen tej żyrafki?? To ta, co kosztuje ok 80 zł?
Link do: Gryzak Żyrafa Sophie Vulli Żyrafka WWA 24h PREZENT
Bo tyle ich na allegro różnych...

U nas chorobowo się porobiło. Mikołaj miał zapalenie oskrzeli, pierwszy raz i pierwsza jego choroba od 5 lat chyba, zawsze 100% frekwencja, a od niego chyba zaraziła się Anastazja, no i antybiotyk :( Pierwsze moje dziecko, tak małe, i antybiotyk. Nawet mój cycek ją nie uchronił, przez to moje odchudzanie, mam wrażenie...Maruda okropna, zasypianie straszne, możecie sobie wyobrazić tak małe dziecko z katarem i mokrym kaszlem, cała zaflegmiona. Teraz już lepiej. W domu nie spała dłużej niż 20 minut. Nie mogłam z nią wychodzić, koszmar! Dziś znalazłam czas na umycie okien i na Was, bo zasnęła w drodze powrotnej z przychodni, a mam do niej 5 minut i tak śpi od 11. Chyba brakowało jej powietrza.

Będę zaglądać, chociaż z czasem przed świętami gorzej, ale przy śniadaniu zawsze mi się udawało.

Pozdrawiam Was serdecznie!

Nie doczytałam do końca, bo nadrabiałam ostatnio wieczorem z komórki przy usypianiu, a na komórce za dużo by było pisania.

Toteczko - dużo cierpliwości!!! Przytulam!

Ostatnia edycja:
Mały po tej wycieczce był juz tak przemęczony, że ponad godzine jękał i stękał zanim zdołał zasnąć.. ale już śpi prawie 3 godzinki. Jak sobie pośpi do 4 albo troszke po to będzie po prostu idealnie według planu dnia, a ja lubie jak wszystko idzie zgodnie z planem :)

Kamejka, cieszę się, że tak fajnie teraz u was :) A jak malutka? Nadal drobniutka, czy coś nadrabia?

Julita biedna, jak karmisz to paracetamol jak nie to solpadeine.
My uzywamy smoczkow mam I dzis wlasnie kupilam ten powyzej 6 miesiecy bo obecny wydaje mi sie juz za maly. Jeszcze go nie wyparzylam, czasu nie bylo bo najpierw bylismy u znajomej ( chodzimy do niej co srode, najczesciej ja z Ewa bo maz w pracy, to najblizsza przyjaciolka mojej mamy I teraz troche mi ja zastepuje) a potem byla akcja tesciowa czyli odgruzowywanie domu. Tak jak mowilam co sie odwlecze...czyli jutro nastapi ten dzien brrrrrr
I wiecie co????? Widze na fb duzo wpisow o malych marudach a Ewa byla dzis grzecznaaaaa, tak tak to nie zart, bawila sie w lozeczku I byla przekochana tylko teraz strasznie sie rzuca przy zasypianiu no ale kiedys musi energia z niej zejsc.
A z tym mlekiem to tez nie chce pic I jak widze, ze na drzemke pora to robie parr prob I wtedy sie przyssie I zasypia przy tej butli.

reklama
Toteczko ja tez mialam takie przyslenia przy 1 dziecku to normalne kazda z nas to ma. Ale co by sie nie działo pamietaj ze jesteś cudowną silna mamuśka i dasz radę :-) jeszcze chwila i nasze dzieciaczki beda bardziej samodzielne

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry