reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Mnie na szczęście włosy skończyły wypadać już z 3 tyg. temu, ale faktycznie przerzedziły się o połowę :( teraz za radą koleżanki kupiłam maseczkę biovax, zobaczymy czy pomoże wzmocnić i na szybszy porost ;)

reklama
Nie moge jej odlozyc na chwile, jedynym moim obowiaKiem domowym jest mycie butelek a I to robie w biegu bo wrzask na caly dom. Zabawek mamy caly kosz I zadna sie nie podoba, kiedys miala chyba ze 2 ktorymi sie chwile pobawila a teraz juz nie. Jak jej dam zabawki do raczki to zaraz wszystkie wyrzuca. Ja sie nie nadajr do tego I wiem co sobie o mnie pomyslicie ale gdybym mogla cofnac czas nie zostalabym mamą.

Hej.

Toteczka, a jak Ewa się bawi, jak już się uda, że się czymś zajmie? Bo tak sobie pomyślałam po obejrzeniu Twojego filmiku na fb, że może ona chce zabawki do rączki, a na tym leżaczku są przymocowane i dlatego się denerwuje? I jakie macie zabawki? Poobserwuj, może te co macie ją nudzą, tzn. nie umie/nie chce się nimi bawić? To taka refleksja, nie krytyka ;)

Jestem, ale na Twoim profilu są albo Twoje zdjęcia albo krajobrazy. A nie masz tych zdjęć udostępnionych tylko dla znajomych? Jeśli tak to nie zobaczymy, bo nie jesteśmy Twoimi znajomymi :(

Ale Ty Flammie robisz ładne zdjęcia, to nie mogłabyś małemu zrobić sama? Trudniej we 3, ale synkowi mogłabyś fajne popstrykać :)
Ja byłam raz na usuwaniu kamienia, brrr. Dlatego Cię boli, że masz niedomknięte kanaliki, tak się to chyba nazywa. Używasz może pasty lacalut? Mnie mega pomogła, nie krwawią mi, ani nie mam nadwrażliwości, a po zwykłych od razu coś (a dodam, że takie problemy mam od małego).
Udostępniłam już[emoji5] zaznaczam, że jestem samoukiem i nigdy wcześniej nie szyłam dopiero teraz w ciąży wzięło mnie na szycie raczej maluję i rysuję albo jakieś drobne rękodzieło[emoji2]

Ale Ty Flammie robisz ładne zdjęcia, to nie mogłabyś małemu zrobić sama? Trudniej we 3, ale synkowi mogłabyś fajne popstrykać :)
Ja byłam raz na usuwaniu kamienia, brrr. Dlatego Cię boli, że masz niedomknięte kanaliki, tak się to chyba nazywa. Używasz może pasty lacalut? Mnie mega pomogła, nie krwawią mi, ani nie mam nadwrażliwości, a po zwykłych od razu coś (a dodam, że takie problemy mam od małego).

Planowałam sama zrobić, ale nie mam dobrego światła, a nie umiem jeszcze aparatu ustawić by żółte zdjęcia nie wychodziły przy świetle żarówek :( Ale muszę się nauczyć, bo w nowym roku co miesiąc chcę robić zdjęcia do kalendarza.

A nie wiedziałam o tej paście! Dziś czeka mnie latanie po mieście to muszę poszukać tej pasty, albo odpowiednika, bo mnie ciarki przechodzą na myśl o tej wizycie!

Nie moge jej odlozyc na chwile, jedynym moim obowiaKiem domowym jest mycie butelek a I to robie w biegu bo wrzask na caly dom. Zabawek mamy caly kosz I zadna sie nie podoba, kiedys miala chyba ze 2 ktorymi sie chwile pobawila a teraz juz nie. Jak jej dam zabawki do raczki to zaraz wszystkie wyrzuca. Ja sie nie nadajr do tego I wiem co sobie o mnie pomyslicie ale gdybym mogla cofnac czas nie zostalabym mamą.

Masz wymagające dziecko po prostu. Jest ci bardzo ciężko, ale jesteś przy niej - dla mnie to oznaka dobrej mamy. No nie wiem czy ten czas na prawdę chciałabyś cofnąć - za dwa lata te małe rączki będą cie przytulać i mała marudka ci powie "kocham cię mamusiu" :)
Ja ci poradze stopery do uszu :) Brzmi może okropnie, ale na prawdę pomaga opanować newrwy przy marudzącym dziecku. Mi pomogły jak mały miał swoje momenty, mogłam się wyciszyć mimo że darł się mi obok ucha..
Na rękach się uspokaja tylko?

Rozumiem Cię ja też mialam takie nieraz przemyślenia gdyby tak cofnąć czas ale pocieszam sie tym że każdy dzień zbliża mnie do tego iż Ania jest coraz większa i więcej rozumie oraz potrafi ze będzie teraz coraz lepiej.

Toteczko, a ona leży tylko w leżaku? Mój syn chwile wytrzyma, ale potem marudny. Najlepiej mu na podłodze na kocyku, sięga po zabawki, podaję mu. Fika na brzuszek. Ostatnio sam też długo się nie zabawi, ale dajemy radę. A muzyka? U nas pomaga. Jak puszczam misia i margolcie to na dźwięk tych głosów się uśmiecha :)

reklama
Do góry