reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

olcia najlepszego ;-)
dziewczyny staram się nie narzekać bo długo starałam się o maleństwo ale już nie wiem jak mam funkcjonować. mdłości męczą mnie cały dzień a nawet w nocy, próbowałam chyba wszystkiego migdały, imbir, miętowa herbata, cola i nic. macie jeszcze jakieś sposoby? bo spadam z wagi a do jedzenia to zmuszam się żeby cokolwiek przegryzc. to straszne, bo jestem osobą która uwielbia jeść i uwielbia kawę i póki co i jedno i drugie odstawiłam..

No niestety...takie uroki ciąży.... na każdego działa coś innego. Mnie pomagała gazowana woda mineralna, muszę też jeść regularnie. Odrobinkę, ale muszę, żeby żołądek nie był pusty.
Spadek wagi nie jest niczym, czym powinnaś się martwić tak długo, jak jednak coś jesz i pijesz. Ważne, żebyś się nie odwodniła. Jedz to, co chcesz, może być nawet kromka chleba z masłem, pół banana. Odpoczywaj kiedy możesz..... Minie, to wszystko minie.... byle do 12-13 tygodnia. :tak:
Tulam:tak:

Ja raczej z tych co dobrze znoszą ciążę, ale chyba nie tę..... duszno mi, słabo, od 3 dni cały czas mnie mdli, kręci mi się w głowie, serce mi wali, jestem słaba i otępiała. I mam takie spowolnione ruchy...... raaaany...... Co to jednak wiek robi :-p Z Mają miałąm 24 lata, z Milką 27. I na serio czułam się inaczej....

reklama
Julka mi lekarka na mdłości zaleciła Prevomit nie wiem czy pomaga bo osobiście jakoś radze sobie z mdłościami ale może Tobie pomoże

Venice nic już zlego nie może się dziać :) i tego się trzymajmy! ;)
A mój Niko od wyjścia ze szpitala zasmarany znów, ale od sierpnia ciągle tak jest i jak narazie pediatra twierdzy, że nic się nie dzieje, bo jest osłabiony po chorobach do tego ząbki i taki okres na chorowanie.. A co mu było tego nikt nie wie :/ na wypisie napisali wirus nieokreślony także wiesz ehhh.. Grunt, że już dobrze się czuje :)
I jak noc była spokojna? :)

Klarolina ją się czuje dobrze.. Dobrze mnie wyczyścili tak, że nic nie leci i nie boli.. Goi się też dobrze :) a jak u Ciebie?
Jest szansa, że może na kolejnym wątku spotykany się razem :) chyba, że będziesz dłużej czekać niż ja planuje ;) ja czekan teraz na @ i ide na kontrole do gin czy w porządku, a wtedy będziemy działać dalej :)

A co do wielkości teraz dzieci to ja bym się biur sugerowała, bo dopiero koło 10-12 tyg powinny być mniej więcej podobnie rozwinięte ;)
Oby tak było, ponieważ ja też nie chcę długo czekać na dzidzie.... tymbardziej, że nie mam jeszcze dziecka a tak bardzo bym chciała. Mam nadzieję, że niedlugo lekarze dadza nam zielone swiatlo i oby Nam sie szybko udalo :):-)

Sto lat dla solenizantow! Nam w koncu sie udalo dorwac Mikolaja, naszczescie byl w kosciele i dziecko zobaczylo, na caly kosciol sie darl "dziekuje za prezenty" :-)

@Kkasiulka a to gratuluje pociech, ja jak wchodze do pokoju mojej siostrzenicy to dostaje oczoplasu tam nic nie ma w innym kolorze niz roz i fiolet. a ubran, butow i dodatkow ma wiecej ode mnie...

@fazerkamm ja nie mieszkam w pl :tak: sa tu niby greckie knajpy, ale ta pita to nie to, a caly Wieden zjezdzilismy w poszukiwaniach :-)

@Julka89.89 ja z G wlasnie w I tremestrze 3 kg schudlam, a BMI mam dolnej w normie. Wymioty, mdlosci, nic nie jadlam do 13, a pozniej pare kesow, straszne to bylo i nagle z dnia na dzien, co raz to mniej az minela. a pozniej zamienilam sie w odkurzacz :-)

oj i ja poprosze II trymestr, choc ta ciaze znosze o wiele lepiej. Jednak przez to ogolne ryzyko poronienia strasznie spieta jestem i sie nakrecam... u mnie juz kaszel mija, nareszcie wracam do zdrowia :-)

zamówiłam tabletki na necie bo u bas żadna apteka ich nie ma, aż dziwne ;-) dziewczyny tez macie już lekko widoczny brzuszek ?

Julia łącze się z Tobą w tym samopoczuciu... miałam tak w ciąży z Ami i teraz też :( niestety na mnie nic nie działa a wypróbowałam tyle sposobów... w około 17 tygodniu zaczęłam czuć się lepiej... kilka razy jeździłam na kroplowki bo byłam odwodniona... teraz jem to na co mam ochotę i w bardzo małych ilościach, choć tak naprawdę jem na siłę... zaraz po jedzeniu staram się choć na chwilę położyć bo jak chodzę to zaraz mam efekt zwrotny :( u mnie na wadze -1 kg, z Ami schudłam 3:/

reklama
Do góry