reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2016

Ja mam Bebetto Luca S- Line i jestem zadowolona tylko, że muszę na pierwsze piętro. Czytałam, że kosmetyki J& J uczulają i chyba malo kto używa bo zawsze są w promocji w Rossmannie.
Moja dziś wstala przed 7 a na spacerzr spała prawie 2,5 hl i całkiem inne dziecko to może ona poprostu musi się porządnie wysypiać.
Mleko robię na wodzie z kranu tylko dłuźej ja gotuje.
Ubranka też mamy ze wszystkich mozliwych firm. Siostra a Holandii duzo przywozi.

reklama
Dziękuję Dziewczyny! Od jutra gotuje kranówę, bo dziwnie tak tą niegazowaną :-)

Mamba - ja dużo dostałam od koleżanki, kupuję też tam, gdzie jestem, czyli Lidl, Tesco, H&M, Reserved, czasami, choć rzadko w Pepco.

Byłam dziś z Nikodemem u lekarza, bo kaszle już z trzy tygodnie. Stwierdziła, że alergia, bo jako maluch miał dużo zmian skórnych, miał nawet testy, ale w sumie nic nie wykazały, bo być może, był za mały. Dała tabletki, ale nie podobają mi się!! Tyle skutków ubocznych, do tego często wywołują zakażenie górnych dróg oddechowych. No, ale chyba wyjścia nie mam, bo kaszle i kaszle i nic poza tym. Mogłam nie czytać tej ulotki :-(

Też słyszałem , że to świństwo .

Zdrówka i regularnych kupek dla dzieciaczków.

Kaskaw dużo będziecie płacić za żłobek?

Kurcze jak was czytam to się okazuje że to mój mąż po mnie sprząta a nie na odwrót. To on i zwraca uwagę że coś gdzieś stoi że czegoś nie odłożyłam na miejsce. A ja wychodzę z założenia że sprzątanie nie ucieknie. Oczywiście że szczotka co chwile latam bo pisał z wiatrołap mnie strasznie wkurza, ale ze papierek po cukierki leży na stoliku a nie w koszu już mi tak bardzo nie przeszkadza ;-)
U nas każdy dzień inny. Wczoraj fajnie noc przespał do 3, w dzień mężowi sporo spał i chyba za dużo bo nocne pobudki zaczęły się już o 23 o 5 stwierdził że to już dzień i czas się bawić, ale włożyłem go do łóżeczka włączyłem karuzele projektor i naszczęście usnąl na 30min ale do 7 jakoś sam sobie poradził w łóżeczku a ja przysypialam.
A dzień....ja się pytał skąd to dziecko ma siłę na taki płacz,ryk? Cały czerwony dyszy a dalej się drze? I o co? Leżeć nie chce, głodny nie jest, na rękach uspokaja się dopiero jak chodzę po domu. A kręgosłup i nogi już mi w d.. wchodzą.
Z szorstkiemi plackami dalej wlaczamy, pojawiły się nowe :-/
My dietę będziemy rozszerzać dopiero w styczniu, narazie co jestem w sklepie to oglądam sobie słoiczki co ciekawego w nich jest.

A teraz pytanie z innej kategorii. Gdzie kupujecie ubranka dla dzieciaczków? Bo zaczynam zakładać 68, i czas zacząć kupować ubranka na 74.
A i jeszcze od kiedy planujecie wsadzac dzieci do fotelików do karmienia?
Myślę różnych firm również co wpadnie w oko.
Ja mam trzy filtry podzlewowe, od piasku, jakis węglowy ijakis jeszcze i ta wode z kranu gotuje i z tego robie.. A ubrania to roznie.. Tesco i tala firma mamo kup mi fajne gatunkowo i niedrogie rzeczy..
Za zlobek place 185zl czesne plus 4.5 zl za wyzywienie dziennie ..

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Bardzo mało!

My mamy ubranka z różnych przeróżnych firm : h&m, zara, kappahl ( piękna kolekcja newbie [emoji7]) f&f, smyk ogólnie gdzie jestem tam kupuje [emoji3] z lidla tez mamy. Wszystkie podobne jakościowo nie ma jakies większej różnicy [emoji6]

Paula_dabro oj tak tam terror straszny, a jeszcxe gorszy na grupie polecanej przez BasiaJulia aczkolwiek rownież do niej należę bo członkinie maja niezłe przepisy :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Kocham Kappahal! Zaraz ubranka ma ładne, ale jakość fatalna . Lidl ogólnie super, chociaż kupiłam spodenki, które strasznie się rozchodzą . Polecam Gelati i Belly Button super jakość, no i NEXT mój ulubieniec :)

Mamba - ja dużo dostałam od koleżanki, kupuję też tam, gdzie jestem, czyli Lidl, Tesco, H&M, Reserved, czasami, choć rzadko w Pepco.

Byłam dziś z Nikodemem u lekarza, bo kaszle już z trzy tygodnie. Stwierdziła, że alergia, bo jako maluch miał dużo zmian skórnych, miał nawet testy, ale w sumie nic nie wykazały, bo być może, był za mały. Dała tabletki, ale nie podobają mi się!! Tyle skutków ubocznych, do tego często wywołują zakażenie górnych dróg oddechowych. No, ale chyba wyjścia nie mam, bo kaszle i kaszle i nic poza tym. Mogłam nie czytać tej ulotki :-(
A inhalacje ??

Lila sprawdz wg kalendarza alergenów co teraz może najwięcej uczulać i poproś o ukierunkowanie testów bo pierwsze robią zawsze bardzo ogólne. Siostry córa zaczynała tak kaszleć okolice marca kwietnia, sprawdzili kalendarz i okazało się że w tym czasie pylą takie drzewa co jeszcze pąków nie mają i ma uczulenie przede wszystkim na brzozę + jeszcze jakieś 3

1479809369-y41p4u.jpeg

Tak wyglada zestaw. A śpiworek dokupiony dodatkowo - tak, Elodie details [emoji6]

Tak mamy stokke xplory, a w pomieszczeniu gospodarczym czeka trialz az przesiądziemy sie na spacerówkę [emoji173]️ ogólnie jestem bardzo zadowolona , lekko sie prowadzi, leciutki, zwinny, skrętny ale do lasu czy tez na inne tereny nie ma rewelacji aczkolwiek nie jest źle :)

Giuliaa I co jesteś zadowolona z mimy ? [emoji3] jest piękna. Jaki macie kolor ?

Nie pamietam kto pisał[emoji22] ale tak ten nowy stokke jest piękny ale kosmicznie drogi ( zreszta jak to stokke ). My kupiliśmy go powiedzmy w cenie standardowej wózków, ponieważ ja pracowałam w sklepie dla dzieci wiec kupiliśmy ( tzn w sumie moi rodzice wnuczce fundnęli [emoji3][emoji3]) go po cenie zakupu

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mam szara na zlotym stelarzu. Jest ok choc troche zaluje ze nie kupilam bugaboo, wydaje sie porzadniejszy i z wieksza gondola, a moja z Mimy z tej gondoli powoli zaczyna wyrastac :O

Hej Dziewczyny!!! :* :* :*

Wpadłam na chwilę.
Przepraszam, ze tylko o sobie, ale muszę Wam przedstawic co u mnie słychac.

Ania od 3.5 juz ma rozszrzona dietę :) od kaszki do obiadkow. Zaczęłam od marchewki teraz roznie :) ma ulubione smaki i takie co nie chce typu dynia. Teraz ma 4.5mies.

Choroby i szpitale dały nam spokoj. Po 4 pobytach doszlysmy juz do siebie. Lezała na zakazenie ukl.moczowego. 6 grudnia mamy badanie czy wady nie ma.

Musze miec oczy wszedzie, bo kula sie z plecow na brzuch i odwrotnie. Zlosci sie jak jej nie wychodzi, ze klękajcie narody. :D
Ma ogromny temperament :D złosnica max, ale to za mną. Nerwusy dwa w domu.

Ma 7200g i 73cm. Jest dluga, ale maz 2m ma to raczej za mną 160 nie bedzie :D

Kulam sie powoli :) po porodzie wrocilam do normy. Waga jak byla, wyniki dobre. Od nowego roku jakis fitness, bo jeszcze teraz po cc boje sie zaczynac.

Co do spania. Ania spi od 19 ( taki ma rytm i po kapieli spac) wypracowalam to, ale czasami bylo ciezko :D spi cala noc do 7, ale 2 razy daje jej mleko. Nie rozbudza sie, ale kreci sie okropnie.

Kosmetyki J&J slyszalam zle opinie i fakt, moze dla noworodka nie, ale teraz smaruje oliwka w zelu i jest cudowna skora i pachnaca. Zaznaczam moja to alergik.

Pozdrawiam Was ciepło! Ucałujcie Maluszki !!!! Trzymajcie się!!!

reklama
Witamy, u nas dzis czeste pobudki w nocy.
Czyli to nie tylko ja mam mala zlosnice w domu, pocieszajace.
Wozki to Wasze maluchy maja takie wypasione, ze niektorych to w zyciu nie widzialam.
Moja mama konczylaby dzis 60 lat, to bedzie ciezki dzien :(:(

Do góry