reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Dziewczyny, chrzciny super się udały! akurat tam na sali gdzie mieliśmy brunch zarezerwowany była orkiestra i nawet goście tańczyli!! Chyba wszystkim się podobalo. Padłam o 21 razem z małą. I do tej pory ona spi a ja już wyspana[emoji14]
Widzę że korzyatalyscie z pięknej pogody!
Julita też mam ten kubek tylko że niebieski! :)

Też zastanawiam sie nad śpiworkiem. Ale nie bardzo się orientuję..

Jeszcze muszę posprzątać w mieszkaniu bo taki bałagan zostawiliśmy że ło matko!

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aga biedny maluszek, moja ostatnio wieczorem tak krzyczała z bólu, że nic nie pomagało na uspokojenie więc płakałam razem z nią- wiem co czujesz. A mialo po 3 miesiącacu wszystko minąć ach ta natura przez tyle lat ewolucji noc z tym nie zrobiła!
Moja na mycie głowy specjalnie uwagi noe zwraca, tatuś jej myje i zawsze się śmiejemy że mama od tych " gorszych partii ciała" :)
Aleksandra fajnie, że wszystko się udało a co do kubka to nie wpadlam na taki pomysl, dobrze ze jesteście. Muszę sąsiadce podpowiedzieć bo ona to wogóle zmarzluch o planuje zimą spacerować w spodniach narciarskich.
Wogóle mała od 5 nie śpi ale jakoś mi to nie przeszkadza bo się już wyspałam. Zobaczymy czy ona da radę te 2 h do drzemki.
Kurcze ja to się zawsze rozpiszę a nic konkretnego w tym nie ma...

Witajcie kochane. My noc taka sobie, ale bywalo duzo gorsze wiec nie narzekam. Co do mycia wlosow to moj lubi jak i kapiel. My kapiemy.codziennie. synek mi sie ostatnio buntuje w jedzeniu, robie dluzsze przerwy a to nadal nic nie zmienia, jest krzyk, placz i.dopiero po którymś razie je :(
Piekna pogoda dzis!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam
nie było mnie kilka dni ale czasu na nic nie miałam
niuńka była strasznie marudna wieczory były straszne nic nie pomagało nawet noszenie ale jak wiecie zmieniłam dietę i zaczęłam na nowo jeść jogurty (bieluch , serek wiejski) i okazało się że moja dzidzia tego nie toleruje odstawiłam i mała zasypia od 4 nocy sama tylko przytulona do mnie na łóżku i budzi się dwa razy ok 2,3 i później 6,7 a wczoraj to nawet tej pobudki ok 3 by nie miała tylko ja się przestraszyłam i zaglądnęłam dołóżeczka czy wszystko ok z nią
nawet już mniej mleka modyfikowanego je tylko cycusia wczoraj tylko jedna butelka mm była
mam nadzieję ze tak już zostanie

a i dzisiaj kończymy 5msc

Na spacery w spodniach narciarskich hihi;) a myślałam że to ja jestem zmarzluch :p

Aga daj znać co doradzi lekarz.

Iwona to może jednak nie wprowadzać jeszcze nabiału? Ja mam odstawiony do tej pory bo mała miała suche czerwone placki na skórze.

Ruda moja Natka mierzy 59 cm i waży 4700. Maleństwo:( kruszynka moja.

reklama
Hej :)
Ogólnie po ostatnim moim marudzeniu mogę wkońcu napisać coś pogodnego- otóż Ewa dziś bawiła się gaworzyła i śmiała!
Moja miała 4 tygodnie marudzenia, dopiero przed tym weekendem przestała tak marudzić w dzień :(

Nie wiem do konca, ale cos czuje ze u nas zabki daja o sobie znac.
Moja również ssie rączkę, a czasem mam wrażenie, że wręcz gryzie, zwłaszcza po jedzeniu. Może to potrzeba ssania?

Moje dziecko znowu robi coś takiego jak ja biorę do odbicia a jest nie dojedzona, albo nosze a zaczyna być głodna że tak szybko kręci głową w prawo i lewo jakby szukała sutka i ma przy tym otwarta buzię i nieraz mi się zatrzyma tak na szyi jakby mnie chciala ugryźć :-) tak mnie to wtedy rozsmiesza :-) Spi znów od 16 z godzinna przerwa na wieczorne rytuały. Ehhh o 2 będzie myślała że już rano:-) chociaż jak się tak przeciąga i słodko uśmiecha to mi wszystko jedno która godzina :-) Flammie ja nie jestem doświadczona ale wiem że najpierw powinny wychodzić dolne jedynki, zobacz czy w tamtym miejscu nie ma rozpulchnionych dziąseł. Powinny ok 6miesiaca się pojawiać ale nie wykluczone że wcześniej. W każdym razie takie wkłada nie wszystkiego do buzi jest też podobno sposobem na poznawanie swiata:-)

Dobrej nocy :-)
Też tak robi czasem ;)

Moja Natka bardzo nie lubi mycia włosów, Wasze dzieci też tak mają? Teraz zaczęliśmy myć co drugi dzień żeby jej tym tak nie męczyć, a wy co ile myjecie dzieciaczkom włosy?
A no i najważniejsze - kryzys laktacyjny chyba zażegnany!
No to tyle bo kto by to wszystko czytał :p
A może nie lubi polewania tym kubkiem? Ja pamiętam z dzieciństwa, że nie znosiłam takiego spłukiwania. Myjesz szamponem? Ja myję tym, w czym kąpię - wlewam do wody, mieszam i tak myję całą, myję jej główkę ręką i ręką spłukuję. Myjemy każdego dnia i nie ma żadnych problemów :)
Gratulacje zażegnania kryzysu :) Też miałam ostatnio, ale piłam herbatkę, częściej dawałam małej i wróciło mleko :) choć i tak jemy jeszcze mm dodatkowo.
a i dzisiaj kończymy 5msc
Gratulacje dla Anastazji :* U nas też ważny dzień: dziś mała kończy 4 miesiące, a ja rok temu dowiedziałam się, że będę mamą :)

Do góry