reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Gratulacje dla 4 i 5 miesiecznych maluchow! Niech zdrowo rosna :)

Maly spi.. Nie chcial wieczorem spac, a jak juz zasnal to spal twardo. O 8 musialam go obudzic, by zjadl sniadanko zgodnie z planem dnia no i przewinac go. Zjadl i poszedl spac troche po 9.. Spi juz 2 godzine. Dosc smiesznie bylo rano bo musialam obu moich chlopakow budzic na sniadanie, obaj takie same miny robili zaspane :)

Patrzylam malemu na dziasla i nie widze by cos sie dzialo. W nastepnym tygodniu podpytam na kontroli..

Poluje na bezchmurna pogode by moc malemu pare zdjec zrobic. Wyglada na to, ze dzis sie uda.. :)

reklama
Hejka:-) u nas chyba skok objawia się większą potrzeba snu, dziś budziła się ok 1,5 zjadla i spała dalej, wstalysmy ok 8 teraz idziemy na spacer bo mega ciepło 17stopni:-)

Tez zamówiłam takie litery dekory nad łóżeczko, czekam aż mi przyjdą i będę urządzać małej pokoj:-)

Zrobiłam też super obraz ze zdjęcia małej, tzn wysłałam zdjęcie i mi wydrukowal w formie obrazu i powiesiłam w sypialni :-)

Cześć dziewczyny. W tesco body świąteczne za 14 zl, bardzo dobra gruba bawełna jakby któraś chciała i fajne kompleciki świateczne :)
DSC_0702.JPG
my mamy takie,
DSC_0702.JPG
DSC_0706.JPG
ale jest dużo większy wybór i w kolorystyce dziewczęcej chłopięcej i uniwerslanej

Załączniki

• DSC_0702.JPG
    DSC_0702.JPG
    577,1 KB · Wyświetleń: 347
  • DSC_0706.JPG
    DSC_0706.JPG
    674,6 KB · Wyświetleń: 350
Witam!

Kamejko, oby szybko udało się zwalczyć gronkowca! U mnie z włoskami nie ma problem, bo ich nie ma :p Przemywam ręką ze dwa razy i tyle. Nie płacze nawet wtedy, kiedy woda dostanie się do oczu. Dziękuję za linki! Moja się też nie przekręca, nie lubi brzuszka, chociaż teraz jż dłużej na nim poleży, za to bardzo ciągnie do siadania i też się kręci wokół własnej osi, na macie lub w łóżeczku :) Super, że kryzys laktacyjny zażegnany!!! I współczuję sytuacji z mamą, moja też tak potrafi zareagować, nie tylko na moją mamę, ale też nie zawsze, nie wiem od czego to zależy.
Aga - współczuję :( Dałaś ten sok z jabłka bez przegotowania?
Aleksandra - super, że chrzciny udane!!
Ilona - cieszę się, że z bioderkami ok :)
Toteczko - cudne wiadomości!!!!! Oby tak dalej! :)
Flammie - moja tak samo. Strasznie się ślini, wszystko gryzie, nawet smoczek od butelki z piciem. Zaglądałam, też nic nie widzę, ale myślę, że to powoli zęby. Znam trzymiesięczne dziecko, co ma już ząbka :)
Lizzy - a gdzie jedziecie?? Maleńki da radę, Ty też musisz!!
Iwonaimaja - najlepsze życzonka dla Anastazji!
Madziolina - może i skok, moja też nie usypia już tak jak kiedyś...
Asia - też mam taki obraz ze zdjęcia, tylko czeka na powieszenie :)
BasiaJulia - i dla Twojej Sary najlepsze życzonka!!

Piękna pogoda, idziemy na spacer, miłego dnia!

Witam!

Kamejko, oby szybko udało się zwalczyć gronkowca! U mnie z włoskami nie ma problem, bo ich nie ma [emoji14] Przemywam ręką ze dwa razy i tyle. Nie płacze nawet wtedy, kiedy woda dostanie się do oczu. Dziękuję za linki! Moja się też nie przekręca, nie lubi brzuszka, chociaż teraz jż dłużej na nim poleży, za to bardzo ciągnie do siadania i też się kręci wokół własnej osi, na macie lub w łóżeczku :) Super, że kryzys laktacyjny zażegnany!!! I współczuję sytuacji z mamą, moja też tak potrafi zareagować, nie tylko na moją mamę, ale też nie zawsze, nie wiem od czego to zależy.
Aga - współczuję :( Dałaś ten sok z jabłka bez przegotowania?
Aleksandra - super, że chrzciny udane!!
Ilona - cieszę się, że z bioderkami ok :)
Toteczko - cudne wiadomości!!!!! Oby tak dalej! :)
Flammie - moja tak samo. Strasznie się ślini, wszystko gryzie, nawet smoczek od butelki z piciem. Zaglądałam, też nic nie widzę, ale myślę, że to powoli zęby. Znam trzymiesięczne dziecko, co ma już ząbka :)
Lizzy - a gdzie jedziecie?? Maleńki da radę, Ty też musisz!!
Iwonaimaja - najlepsze życzonka dla Anastazji!
Madziolina - może i skok, moja też nie usypia już tak jak kiedyś...
Asia - też mam taki obraz ze zdjęcia, tylko czeka na powieszenie :)
BasiaJulia - i dla Twojej Sary najlepsze życzonka!!

Piękna pogoda, idziemy na spacer, miłego dnia!
Tak próbowałam ale ją naciąga i wypluwa. Idę do lekarki teraz.

Na spokojnie nadrobiłam czytanie:) Na niektóre rzeczy nie będę już odpisywać bo się przeterminowały albo odpisały inne dziewczyny :)
A można posłodzić zwykłym cukrem herbatkę dla dzieci?
ja ciut słodzę bo inaczej mały nie chce, ale to takie pół płaskiej łyżeczki na kubek

Julka, a pochwalisz się jaki konkretnie śpiworek kupiłaś? :)

Ja śpiworka raczej nie będę kupować, bo mam juz taki kombinezon a la śpiworek - od góry rękawy ale na dole jak w śpiworku. Fajny :) i kupiłam dwa ciepłe kocyki minky z wypełnieniem 2 cm, super są, bardzo polecam. Zamierzam używać na spacerki i jako kołderkę do spania.

Wczoraj odebrałam wyniki badań krwi i moczu, są poprawne UFFF... Bo już miałam złe przeczucia. Walczymy z gronkowcem antybiotykiem który jest ohydny w smaku i mała okropnie się wykrzywia i płacze w niebogłosy jak go dostaje. Biedactwo moje. Żeby nie wypluła to jej buzię cyckiem zatykam :p dzięki temu zaczyna ssać i to połknie i przepije niedobry smak.
też zakupiłam kocyk minki z wypełnieniem bo o wiele bardzij go lubię od kołderki która wydaje mi się za sztywna i że źle otula Małego. Jeździ z nami w wózeczku, otula w nocy na spanie i przenosze w nim do auta jak się wybieramy na przejażdżkę, tak by nie męczyć małego ubieraniem kurtki na chwilkę

Julka, czyli skok minal :)

Nie wiem do konca, ale cos czuje ze u nas zabki daja o sobie znac. Maly obsesyjnie chce gryzc wszystko co sie da, zabawki, kocyk, swoje i moje paluszki, nawet smoka lekka wyciaga z buzi by moc dziaselkami go zuc. I teraz to tak prawie non stop. Slini sie strasznie ale to nie od dzis. Oczywiscie w parze z tym idzie marudnosc.. Patrzylam na dziasla ale nie sa ani opuchniete ani zaczerwienione, wiec nie wiem.
Powiedzcie mi doswiadczone mamy czy to moga byc zabki? Kontrole mamy dopiero 30.
ostatnio pielęgniarka środowiskowa która mnie odwiedziła powiedziała mi, że ma tez dzieciątko pod opieką 2 i pól miesięczne, któremu własnie wyszedł ząbek :)

Moje dziecko znowu robi coś takiego jak ja biorę do odbicia a jest nie dojedzona, albo nosze a zaczyna być głodna że tak szybko kręci głową w prawo i lewo jakby szukała sutka i ma przy tym otwarta buzię i nieraz mi się zatrzyma tak na szyi jakby mnie chciala ugryźć :-) tak mnie to wtedy rozsmiesza :-)

Spi znów od 16 z godzinna przerwa na wieczorne rytuały. Ehhh o 2 będzie myślała że już rano:-) chociaż jak się tak przeciąga i słodko uśmiecha to mi wszystko jedno która godzina :-)

Flammie ja nie jestem doświadczona ale wiem że najpierw powinny wychodzić dolne jedynki, zobacz czy w tamtym miejscu nie ma rozpulchnionych dziąseł. Powinny ok 6miesiaca się pojawiać ale nie wykluczone że wcześniej. W każdym razie takie wkłada nie wszystkiego do buzi jest też podobno sposobem na poznawanie swiata:-)

Dobrej nocy :-)
najpierw rzeczywiście wychodzą jedynki, ale nie ma reguły czy dolne czy górne, jest to kwestią przypadku.Podobno od tego co zacznie się pierwsze, góra czy dół zależy czy dziecko będzie bardzo cierpiało jak będą szły trzonowe, ale u moich dziewczynek ten przesąd się nie sprawdził ;)

My główkę myjemy zawsze, od poczatku i chyba Młody nie ma nic przeciwko, lubi się kąpać ogólnie, w głos się śmieje, to takie urocze!

Na brzuszku polubił leżeć, bo widzi dużo. Ale jak już zmęczony to się denerwuje i odwracam i tak kilka razy dziennie.

Z pleckow czasem odwraca się na bok i chciałby na brzuch, ale mu ręka przeszkadza :p i też się denerwuje... no nerwus po tatusiu.

Ja mam stresa, bo we wtorek wyjeżdżamy i Synuś będzie od południa do nocy z moja mamą. Lubi ją, ale do tego kąpiel będzie i jednak zawsze byłam w pobliżu, a zostawili na max. 3 godzny, teraz nie będzie jak wrócić po telefonie...
Nasz nie chciał na brzuszku wcale, mimo to nauczył się sam na niego obracać, z brzuszka na plecki już nie, więc zaraz był ryk, że nie chce i żeby go odwrócić. Stwierdziłam, że nie będę zmuszać do brzuszkowania, jak ominie ten etap to ne znaczy, że nie nauczy się raczkować czy tzrymać głowę sztywno. I nagle, chyba po tym ostatnim skoku , bez żadnych ćwiczęń, Młody jak się obrócił na brzuch to podciągnął sobie łokcie do klatki, podparł się na rączkach i upodobał sobie tą pozycję do obserwacji :) teraz już lubi leżeć a czasami już podpiera się na samych dłoniach i podciąga kolana pod siebie. Także co ma być to będzie nawet bez przymusowych ćwiczeń :)

Witam
nie było mnie kilka dni ale czasu na nic nie miałam
niuńka była strasznie marudna wieczory były straszne nic nie pomagało nawet noszenie ale jak wiecie zmieniłam dietę i zaczęłam na nowo jeść jogurty (bieluch , serek wiejski) i okazało się że moja dzidzia tego nie toleruje odstawiłam i mała zasypia od 4 nocy sama tylko przytulona do mnie na łóżku i budzi się dwa razy ok 2,3 i później 6,7 a wczoraj to nawet tej pobudki ok 3 by nie miała tylko ja się przestraszyłam i zaglądnęłam dołóżeczka czy wszystko ok z nią
nawet już mniej mleka modyfikowanego je tylko cycusia wczoraj tylko jedna butelka mm była
mam nadzieję ze tak już zostanie

a i dzisiaj kończymy 5msc
iwona ja przy Młodej nie jadłam nabiału dwa lata, nawet jak ona już była na stałych posiłkach i cyca dostawała 3-4 razy dziennie.Niestety zaraz był brzuch i czerwone poliki. Teraz ma 11 lat, wielbi jogurty, mleko, kakao i kompletnie nic jej nie jest od nabiału:)
100 lat dla Małej:)

Jeszcze propo mycia głowki. My myjemy codziennie bo Młody lubi ale podobno wystarczy co kilka dni. No i nie używamy kubka tylko wyciskam wodę z gąbki albo po prostu zanurzam głowkę.

reklama
Do góry