reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Lizzy u mnie podobnie
Majki nie ma i łóżeczko stoi dzisiaj u niej w pokoju bo malujemy duży pokój i śpię tu sama choć Maja ma duże łóżko jak się rozlozy mam oczywiście rozłożone bo miałam nadzieję że przyjdzie to rano sobie niunie zabrałam do łóżka

Jeszcze wieczorem pretensje że nie chce filmu żadnego z nim zobaczyć oczywiście dopiero po meczu

Przy majce wydaje mi się ze więcej pomagał choć więcej pracował ale też młodszy był tłumaczy się ze jest chory bo ma reumatoidalne zapalenie stawów

reklama
Dziewczyny chcę zrobić Jasiowi inhalację z soli fizjologicznej bo ma sucho w nosku ale zupełnie nie wiem ile tego wlać. Rozcieńcza się to z woda?
Powiem Ci ze ja nie rozcienczam
I wlewam cała mała buteleczke
Mąż został sam z synem dziś na 1,5 godziny. I jaki to Mały byl niespokojny i marudny... Bo mąż myślał, że położy dziecko, obok zabawki i jakoś sam się zajmie, a tu jednak trzeba było się Młodym zająć.

A wczoraj jego ciotka stwierdziła, że jak rok jestem w domu to uwaga... ODPOCZYWAM! "bo takie dziecko, to śpi całą dobę przecież..." heh...
To masz dobrego synka[emoji4][emoji4][emoji4]
Bo mój syn ostatnio jak został rano z tatą 2 godziny to mu całe przesłał bo co ...Bo odsypial nieprzespana nocke[emoji2][emoji2][emoji2]
Potem mówię do synka ze nie ma nad mamą litości zamiast spać w nocy to spał w dzien[emoji16]
My zaliczyliśmy szpital w kupie pojawiła się krew na szczęście wyniki ok i jesteśmy w domu mała nie wygląda na chorą śmiała się gaworzyla u lekarki jedynie płakała jak jej krew pobierali
Ale lekarka zwróciła uwagę na napięcie mięśniowe ze ma wzmorzone i ze ma zrosniete wargi sromowe muszę mascia smarować i naciagac
W poniedziałek do kontroli będę pytać o te napięcie
Ojej....zdrówka...
A to napięcie to jak się objawia???

Wczoraj Młody wstał o 8, bo ok. 22 pobudka była i dojadał to mąż wstał niby do niego, ale o tej godzinie już też wstawalam... Dzisiaj o 6 pobudka, budzę go, coś powiedział i śpi dalej... a wie, że ma dziś załatwiania dużo spraw.
Wiecie, mam wrażenie, że mój mąż żyje jak przed narodzinami syna. Jedynie zwykle kąpie i karmi na noc. Tak to wszystko robię ja... nie wiem doła mam jakiegoś :(
Mój mąż też tak się zachowywał przy Mai....Ale zmieniłam podejście...
Bo to była nasza piersza pociecha więc on wszystkim chwalił się córcia...
I któregoś razu zaprosił znajomych żeby się pochwalić to powiedziałam mu że w nocy nie wstaje normalnie na dniu się nie zajmuje więc to moje dziecko i nie będę jej obcym ludziom pokazywać. Chyba coś wtedy zrozumiał...

Teraz przy Ksawerku też próbował się wywyzszac. Jak go któryś raz z kolei ktoś zapytał jak mały czy śpi w nocy a mąż z radością na ustach odp .Tak tak śpi grzeczny to pewnego razu przy znajomych zapytałam go skąd wie ze maly spi skoro sam spi i chrapie cala noc...a do dziecka wstaje tylko ja jakby było tylko moje...oj zrobiło mu się głupio.....od teraz odpowiada
To trzeba się mnie zapytać bo on to śpi bo rano do pracy wstaje [emoji3][emoji1][emoji23]

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Nie wiem czym się objawia ale moja niunia od małego strasznie ruchliwa rusza rączkami i nóżkami ze ciężko ja ubierać już mniej niż na początku ale jednak no i często ma zaciśnięte piastki
Zapytam mojej lekarki bo to usłyszałam wczoraj od lekarki z czd w Ligocie
Powiedziała że mam z nią ćwiczyć np raczki powoli rozkładać

Wczoraj mielismy gosci wieczorem. Kolega meza chcial ponosic malego i pierwszy raz sie synek rozplakal jak go ktos obcy na rece wzial, choc nawet nie obcy bo maly go zna :-) Tylko na moich rekach sie uspokoil.

Na sniadanko byla kaszka. Coraz lepiej je :-) Jeszcze ma odruch wypychania jezykiem, ale zaczyna panowac nad tym i zjada ladnie.

Dzis znowu goscie.. Łojej.. Wczoraj moje porzadki polegaly na zgarnieciu balaganu i wrzuceniu go do sypialni i odkurzeniu :)

Wczoraj Młody wstał o 8, bo ok. 22 pobudka była i dojadał to mąż wstał niby do niego, ale o tej godzinie już też wstawalam... Dzisiaj o 6 pobudka, budzę go, coś powiedział i śpi dalej... a wie, że ma dziś załatwiania dużo spraw.
Wiecie, mam wrażenie, że mój mąż żyje jak przed narodzinami syna. Jedynie zwykle kąpie i karmi na noc. Tak to wszystko robię ja... nie wiem doła mam jakiegoś :(
Mój mąż na początku pomagał mi kąpać a teraz już mniej. W sumie to tylko ja sie zajmuję dzieckiem. Ale mamy jeszcze dwójkę starszych dzieciaków i on przejął prawie wszystkie obowiązki związane z nimi. Szkoła, zadania, śniadania, odwożenie na zajęcia itp oczywiście chodzi na mecze i spotyka się z kolegami a ja już przy małej nie mam takiego komfortu z wyjsciami.

Iwonaimaja to jesteśmy chyba sąsiadkami :)
Moja też macha od urodzenia i z tym karmieniem piersią był problem ale fizjoterapeuta twierdzi, że ok.

Nie ma sił do niego już. Mały miał porę drzemki, to nie, on go da do leżaka... no ok. Potem była taka awantura, bo już zmeczony był i zgadnijcie kto nosił i tulił... Teraz jak ululany Mały to mogę iść załatwiać sprawy, a mąż sobie odpocznie... super... :(

Dziewczyny wspolczuje.
Iwonaimaja moj mial problem ze slabszym napięciem miesniowym, bylam u neurolog, pokazala jak go nosić i mamy kontrolę za tydzien. Nie przejmuj sie, teraz duzo dzieci ma z tym problem, trochę ćwiczeń i znika napięcie.
Moj maaz od dwóch dni wstaje do malego ze mna na zmiane a maly budzi sie po 5-10 razy takze mamy jazde, kiedys jadl o 4a teraz budzi sie już o 1.-chyba dodam mu trochę kleiku na noc.
Miłej soboty

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Iwonaimaja trochę się tylko dziwię na maść , którą przepisali. ona jest na uczulenia , ukąszenia ew. stany zapalne niewielkie .... specjalnie jeszcze pytałam mamę .
Edit: w sumie tak czytam o tym, to może faktycznie jest to celowe, żeby uniknąć stanu zapalnego po masowaniu :)

Ostatnia edycja:
reklama
Karolina mnie też ta maśc szokuje. Sterydy u takiego maluszka i w dodatku ja błony śluzowe. Mysle, ze jesli by chcieli uniknąć stanu zapalnego to zapisali by coś z antybiotykiem.

Do góry