reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Aga, gratulacje dla małej Ani :)
Ja chyba kaszke Hipp kupie. Za dwa tyg bedziemy zaczynac.

Ja złapałam doła i tak sobie w tym dole siedze od paru dni :(

Udało mi sie wczoraj małego tak połaskotac, ze sie chłopak rozesmiar na głos pierwszy raz. Tak niesmialo, ale to zawsze jakis poczatek :)

reklama
Czesc dziewczyny, alez mialam straszna noc zatrulam sie odmrozonymi pierogami i do tej pory nie moge nic przelknac....
Lizzy moze ty mi powieszz o co chodzi z tym mlekiem nan bo wiemze jest optipro i optiro plus, nawet nie wiedzialam ze jest kilka rodzajow i ja podaje to.plus

Mam nadzieje ze juz jest dobrze.

Ja codziennie płaczę....

U nas pobudka o 1:30 a potem o5:30. Jakoś sie udalo i poszła spać. Ja jestem ogóle tak zmęczona że zasypiam jak karmie Pole w nocy. Marzę o jednej przespanej nocy. Zawroty głowy znowu wróciły i to bardziej nasilone.[emoji22] Ogóle wczoraj zaliczylam doła że masakra usiadłam i wylam.

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ejjj dziewuszki.. dlaczego płaczecie? Macie wspaniałe zdrowe dzieciaczki ktore Was kochaja bezgranicznie, w czym problem tkwi?

ja z kolei zastanawiam sie czy to normalne ze moje dziecko idzie spac o 21 i bez karmienia ani przewijania spi ostatnio do 6 czy 7. i tak juz od dluzszego czasu. ok, jestem super wyspana i wypoczeta, ale powaznie sie zastanawiam czy jej to nie zaszkodzi, przybiera chyba dobrze, jak rano sie budzi to sie smieje i szczerzy, ale czy taka przerwa w jedzeniu to nie jest za duzo? z drugiej strony chyba gdyby byla glodna to by sie obudzila? Sama juz nie wiem szczerze mowiac czy sie cieszyc czy martwic... jak ostatnio ją wybudziłam o północy na karmienie, to zrobiła taką aferę i tak się darła, że dziwię się, że sąsiedzi nie zadzwonili po opiekę społeczną

Moj od urodzenia do niedawna tak spal :D albo budzil sie o 4 na cycunia i spal do 7 :) od tygodnia budzi się po 3-5razy i wcale mi sie to nie podoba, pewnie to skok rozwojowy.. mam nadzieje ze szybko wroci do poprzedniego stanu bo mam na głowę cala chalupe, starszaka itd itp. Jezeli dziecko dobrze przybiera na wadze to ja bym się kompletnie tym nie przejmowala :)

Dzisiaj Ania skończyła 4 miesiąc. Za tydzień chcę wprowadzać pomału kaszki i zaczęłam tak czytać i czytać o tych kaszkach aż weszłam przypadkowo na jednego z blogów. Matka opisuje skład i ups... ile chemii jest w nich. Tutaj ten opis: Link do: Zdrowa kaszka dla niemowlaka - rozszerzanie diety
Poleca kaszki bio. Patrzyłam na allegro i są w przystępnych cenach głównie niemieckie. Chyba się skuszę. Przed przeczytaniem tego blogu oczywiście kupiłam kaszke z Bebilonu ,,Alerlac" (dla alergików) i okazało się... no właśnie że ma najwięcej syfu. [emoji48]

Aga nie za szybko na wprowadzenie jedzonka? Ja zamiast takich kaszek minutowek bio itp polecam kasze kukurydziana :) gotuje sie na wodzie, wkraja sie owocka i daje maleństwu :) zdrowo, smacznie, bez cukru i wiesz co jest w srodku.

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja narazie nie myślę o kaszkach,bardziej jakas marchewka i jabłuszko. Mam mozliwosc kupic ekologiczne, chyba najlepssa opcja prawda? Czy te sloiczki sa jakos specjalnie skonstruowane czy moge najpietw takie swoje? :D może i glupio pytam ale w zasadzie moja siostra sloiczki glownie podawala, dopierp pozniej sama robiła.

Fazerkamm hmm dlaczego płacze? Bo macierzyństwo jest bardzo trudne, bo jestem głównie sama z dzieckiem, no Wasze dzieci w moich oczach są zupełnie inne niż moje i za bardzo nie wiem co robić np. przed chwilą dostałam cała masę dobrycj rad od kuzynki, która powiedziała że małej robie krzywdę nosząc ją na rękach kiedy płacze. Ona płakała od urodzenia, wszystkie niemowlęta na oddziale spały a moja całe noce płakała jak ją odłożylam. Nie wiem czy mam ją zostawiać i niech płacze a jak dodałam, że się zanosi to usłyszalam ze teraz już za późno- moja wona i tyle. Ona miała dziecko śpiąco jedzące i nie potrafi zrozumieć, że moje w dzień spi po kilka minut i trzeba je ciągle zabawiać bo samo nie chce być. Więc płaczę z bezradności a czasem ze zmęczenia, zresztą zawsze miał słaby charakter. A może Wy sie wypowiedzcie co uważacie w sprawie mojek córki. Przepraszam za chaos w wypowiedzi ale nigdy nie byłam dobra w pisaniu.

A karmisz piersią czy mm? Jak mm to czy dajesz jakiś kleik czy samo mm? Malej wysstarczy pewnie jedzonka przez dzień i śpi. Masz po prostu mądre dziecko, które juz wie ze noc jest od spania a nie pd jedzenia.[emoji16][emoji16][emoji16]

Oki no to po kolei:

Giuliaa A karmisz piersią czy mm? Jak mm to czy dajesz jakiś kleik czy samo mm? Malej wysstarczy pewnie jedzonka przez dzień i śpi. Masz po prostu mądre dziecko, które juz wie ze noc jest od spania a nie pd jedzenia.[emoji16][emoji16][emoji16]

Aga wszystkiego najlepszego dla małej Ani z okazji skończenia 4 m-cy.

Iwonamaja my tez próbujemy jabłuszka małymi kroczkami.

Toteczka wiem ze macierzyństwo może być przytłaczające, że nic nie da sie zaplanować, nic nie jest takie jak było, a juz napewno nie wyglada to tak jak w tv. Masz prawo być zła, sfrustrowana i rozczarowana tym wszystkim. Nie jesteśmy przez to złymi mamami jesteśmy tylko ludźmi mamy prawo popełniać błędy.
Za to nikt nie ma prawa Cie pouczać i prawic Ci kazania lub oceniać bo nikt oprócz Ciebie nie jest z Twoim dzieckiem przez 24 h na dobe i nikt nie wie ile Cie to wszystko kosztuje. Dajesz swojemu dziecku wszystko co najlepsze jak tylko najlepiej potrafisz. Ty sie uczysz jego a ono Ciebie za 2-3 mce będziesz się juz śmiała że ro czy tamto sprawiało Ci kłopot a teraz tak dobrze sobie juz radzisz. Potrzeba tylko czasu... bedzie dobrze :-)

Fazerkamm hmm dlaczego płacze? Bo macierzyństwo jest bardzo trudne, bo jestem głównie sama z dzieckiem, no Wasze dzieci w moich oczach są zupełnie inne niż moje i za bardzo nie wiem co robić np. przed chwilą dostałam cała masę dobrycj rad od kuzynki, która powiedziała że małej robie krzywdę nosząc ją na rękach kiedy płacze. Ona płakała od urodzenia, wszystkie niemowlęta na oddziale spały a moja całe noce płakała jak ją odłożylam. Nie wiem czy mam ją zostawiać i niech płacze a jak dodałam, że się zanosi to usłyszalam ze teraz już za późno- moja wona i tyle. Ona miała dziecko śpiąco jedzące i nie potrafi zrozumieć, że moje w dzień spi po kilka minut i trzeba je ciągle zabawiać bo samo nie chce być. Więc płaczę z bezradności a czasem ze zmęczenia, zresztą zawsze miał słaby charakter. A może Wy sie wypowiedzcie co uważacie w sprawie mojek córki. Przepraszam za chaos w wypowiedzi ale nigdy nie byłam dobra w pisaniu.
Ja mam to samo. Przez 4 miesiące przyglądałam się różnym małym dzieciom jak słodko śpią i tylko do jedzenia sie budzą. A moje? Dlaczego takie nie jest? Przeciesz miało być inaczej tak sobie pięknie wyobrażałam macierzyństwo. Zazdroszczę matkom takich książkowych dzieci. Nie spodziewałam się nawet przez chwilę faktu iż moje dziecko nie będzie spało w dzień. Dzisiaj byliśmy na obiadku w restauracji i było tam małżeństwo z malutkim dzieckiem które cały czas spało w wózku, a moje? Moje było noszone na zmianę przezemnie i męża. W szpitalu? No właśnie koleżanka obok przeżywała że dziecko nie je tylko śpi i nie było nawet mowy żeby się obudziło a próbowała co chwilkę je budzić i nic za to moja oczy jak pięć złotych i nawet nie myślała żeby spać a w domu po przyjeździe ze szpitala to płacz non-stop i zero snu. Dopiero po miesiącu zaczęła spać w nocy z przerwami na jedzenie. W dzień ani nie ma mowy. Także nie jesteś kochana sama. Mam 2 starsze córki i ani jedna nie dawała tak popalić z tym spaniem jak ta.

Oki no to po kolei:

Giuliaa A karmisz piersią czy mm? Jak mm to czy dajesz jakiś kleik czy samo mm? Malej wysstarczy pewnie jedzonka przez dzień i śpi. Masz po prostu mądre dziecko, które juz wie ze noc jest od spania a nie pd jedzenia.[emoji16][emoji16][emoji16]

Aga wszystkiego najlepszego dla małej Ani z okazji skończenia 4 m-cy.

Iwonamaja my tez próbujemy jabłuszka małymi kroczkami.

Toteczka wiem ze macierzyństwo może być przytłaczające, że nic nie da sie zaplanować, nic nie jest takie jak było, a juz napewno nie wyglada to tak jak w tv. Masz prawo być zła, sfrustrowana i rozczarowana tym wszystkim. Nie jesteśmy przez to złymi mamami jesteśmy tylko ludźmi mamy prawo popełniać błędy.
Za to nikt nie ma prawa Cie pouczać i prawic Ci kazania lub oceniać bo nikt oprócz Ciebie nie jest z Twoim dzieckiem przez 24 h na dobe i nikt nie wie ile Cie to wszystko kosztuje. Dajesz swojemu dziecku wszystko co najlepsze jak tylko najlepiej potrafisz. Ty sie uczysz jego a ono Ciebie za 2-3 mce będziesz się juz śmiała że ro czy tamto sprawiało Ci kłopot a teraz tak dobrze sobie juz radzisz. Potrzeba tylko czasu... bedzie dobrze :-)

Na razie wylacznie piersia i chcialam juz zaczac powoli wprowadzac mm ale chyba jednak sie wstrzymam i te pol roku wyczekam na samej piersi...

reklama
Toteczka wdech i wydech, uwierz każda z nas ma gorsze chwilę, dłuższe, krótsze . Żadna z nas nie ma dziecka idealnego które tylko je śpi i się śmieje. Nawet mój powszechnie uważany za super grzeczne niemowle ma ataki histerii. I co wtedy robię noszę śpiewam, gadam, robie ciiiiiiiii żeby zagluszyc wrzask. Jak Filip miał kilka dni,tygodni potrafił w dzień spać tylko na mnie odkladany budzil sie z placzem i nie jedni mnie krytykowali że tak daje, ale mądrzy ci którzy nie mieli takiego problemu. Teraz też przy drzemce popołudniowe jest więcej płaczu niż snu. A jak śpi to nie oddaje się innym pracom domowym, tylko poświęcam ten czas dla siebie. Twoja cora jest poprostu z tych mamo jak cie nie widzę jest mi źle. Moma kolezanka tez mia,a taka corke, pierwsze 3 mce wieczny wrzask z czasem bylo lepiej. Zobaczysz przyjdą te fajne chwilę i o tych szybko zapomnisz. Więcej wiary z to że jesteś naprawdę najlepsza mama swojego dziecka :biggrin2:

Do góry