reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Wróciliśmy. Cztery godziny u lekarza, zakrapianie i czekanie wśród tłumu bobasów. W gabinecie strasznie, musialam ja trzymac a lekarka jakies metalowe " rozszerzadła" jej do oka wsadzila. Ewa bardzo płakała. Dostaliśmy skierowanie na udrożnienie kanalików a termin na...maj! Mała zasnela w foteliku ale tak jeczała i popłakiwala jakby jej sie to przypominalo, wyjelam ją i śpi w moich ramionach już spokojnie. Bidulka moja kochana.
Flammie po co słód jęczmienny?;
Madziolina moja też krótko śpi i to na rękaxh zawsze.

reklama
Hej wszystkim :)
Hej,

Nasza noc kiepska co chwile pobudki i placz. Zauwazylam u malego w buzi dwie takie jakby biale krostki. Boje sie ze to te afty albo plesniawki.

Dziewczyny ktore karmia piersia, jak podajecie piers? Chodzi mi o technike. Maly wcina z piersi ale przez kapturki. Ostatnio udalo mu sie ladnie zlapac bez i jadl bez, teraz jak probuje to nie chce w ogole tylko krzyczy. Chce juz odpuscic te kapturki ale chyba srednio nam sie to uda...

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też w kapturkach, ale nie mam zamiaru z nich rezygnować, czytałam nawet posta dziewczyny, która karmiła tak prawie rok :)

Witajcie, u nas pobudki o 1,4 i potem juz co chwile... tojest dziwne bo on wtedy niby spi ale,rzuca glowa na lewo i prawo, jest bardzo niespokojny. Teraz dosypia jeszcze od 8 a ja jak mam sie,wybudzac co 20 minut to wole juz wstać...
Chcialabym dzis do lidla skoczyc bo posciek jest, ale nie wiem co z malym..
Julka, Sara też często tak zasypiała, albo w nocy tak robiła + stękanie, potrafiła tak robić z 2 godz., a ja od razu sie budziłam. Potem zaczęłam ignorować, bo bym nie spała w ogóle. Teraz jej przeszło, w ogóle jak zaśnie koło 20-21 to śpi do 5-6. Czasem się budzi w nocy, ale rzadko. Na razie jest tak, zobaczymy czy tak zostanie.

A u nas pierwsza noc bez pobudki:) raz tylko zobaczyłam, że ewidentnie ciumka na jedzenie i nakarmiłam przez sen. Postanowiłam nie reagować właśnie na wiercenie. Wcześniej dochodziłam, głaskałam albo robiłam butelkę ze strachu że całkiem się wybudzi. Dziś odpuściłam z myślą : jak chce niech się wybudza, zobaczymy. O dziwo nawet jak trochę postękiwał jakby miał płakać, sam się uspokajał i spał dalej. Wychodzi na to, że dotąd byłam zbyt nadgorliwa w pilnowaniu by nie płakał. Zobaczymy czy i dzisiejszej nocy sprawdzi się to wrzucenie na luz:)

Iwona, miałam tak :) też budziłam małą, bo nie chciałam, żeby zaczęła płakać, a stękanie się kończyło jak zjadła i ja mogłam spać dalej. Potem się jej zmieniło i na razie nie stęka.

Co do pogody - może nie w temperaturze 5 st., deszczu i wietrze (prawie zamarzłam jak byłam po chleb wczoraj), ale warto wychodzić z dzieckiem nawet jak jest chłodniej :) Dziś coś słońce przeziera to może się nam uda pochodzić choć z pół godzinki.

Zdrowia dla chorych maluchów!

nieufna, taki jest norweski plan szczepien. W 5 i 12 miesiacu bedzie powtorka tylko juz bez rota.
Toteczka83, słód nam poleciła lekarka, że niby na kupki pomoże. Zobaczymy.. Ja nie bedzie różnicy w kupkach to nie będę dawać.

Śpi dalej.. już prawie 3 godziny.

Z okazji ukończenia 3go miesiąca jutro zamówiłam właśnie małemu kocyk-przytulanke tygryska :)
images.jpeg

Załączniki

• images.jpeg
    images.jpeg
    9,2 KB · Wyświetleń: 282
Mamyn opiszcze dzien maluszka. Jak jedza mm to ile tez
Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas jest tak:
5-6 - mała się budzi, jemy: kp+ zazwyczaj 70-80 ml mm, potem gadanie do firanek ;), fikanie na łóżku itp. - najdłuższa aktywność w ciągu dnia, potem drzemka.
od ok. 9.00 co ok. 2,5 godz. - jedzonko: kp + 60-90 ml mm, zabawa (różnie: patrzenie na zabawki, gadanie) albo marudzenie ;), i tak ok. godziny do półtorej drzemka przez 40 min.
Tak jest do ok. 18.30-19 wtedy najpierw karmienie, potem kąpiel, chwila w łóżeczku albo zabawa z tatą, bo już wraca z pracy i ok. 20-21 zasypia lub ją usypiam.
Śpi do tej 5-6 albo z pobudką w nocy, zazwyczaj koło 3-4.
Jeżeli chodzi o spacery to wychodzimy nie każdego dnia, choć chciałabym częściej i zwykle w porze niedługo przed drzemką :)

ale zazdroszczę tych nocek przespanych

dzisiaj trening zaliczony 4km zawiozłam małą do mamy tam uspałam i poszłam biegać do lasu teraz już w domu mała zasnęła w samochodzie i śpi do teraz w foteliku

reklama
Do góry