reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Julka, tak czytałam, bo moj tak tez robi jak proboje zasnac sam albo jak sie troszke wybudzi np. nad ranem. To taki sposob na samo-uspokojenie sie. Takie samo-kołysanie, bo w koncu w uchu jest błednik. Oczywiscie jesli nie ma innych niepokojacych zachowan to jest ok. Probowałam znalezc gdzie to czytałam ale nie moge :p

Witam w ten deszczowy dzień!

Flamie
, a które to szczepienie było???
Toteczko - tulę!

U mnie wczoraj dzień bez spania, może wszystkiego razem pół godziny pospała, tak po 10 minut, masakra jakaś! Co godzinę cyc, przysypianie i za chwilę oczy już otwarte czy odłożyłam czy też na rękach ALE :D :D wynagrodziła mi w nocy, pierwszy raz od urodzenia przespała całą noc, od 20 do 7 bez pobudek, o 7 dałam cyca, bo już mi pękały i się obudziła, a teraz śpi dalej :)

My dziś do audiologa z Nikodemem, do kontroli.

O, chyba się budzi Perełeczka :D

A u nas pierwsza noc bez pobudki:) raz tylko zobaczyłam, że ewidentnie ciumka na jedzenie i nakarmiłam przez sen. Postanowiłam nie reagować właśnie na wiercenie. Wcześniej dochodziłam, głaskałam albo robiłam butelkę ze strachu że całkiem się wybudzi. Dziś odpuściłam z myślą : jak chce niech się wybudza, zobaczymy. O dziwo nawet jak trochę postękiwał jakby miał płakać, sam się uspokajał i spał dalej. Wychodzi na to, że dotąd byłam zbyt nadgorliwa w pilnowaniu by nie płakał. Zobaczymy czy i dzisiejszej nocy sprawdzi się to wrzucenie na luz:)

Flamie, a które to szczepienie było???
Do buzi dostał szczepienie na rotawirusy, w jedna nózke dostał 5w1, a w druga na pneumokoki. Nie wiem dobrze na która tak zareagował. Wkłucia po szczepieniu wyglądają ładnie, nie zaczerwienione ani nie opuchniete, wiec powinno byc ok. Ale sie umęczył wczoraj... pierwszy raz czuł się chory. Wieczorem to juz sie wydawał jakby naćpany - leżał tak spokojnie i sobie do misia gadał.
Powtórka bedzie w 5 miesiacu.

Dzis obudził sie rano w dobrym humorze, choc bardzo cieplutki jeszcze. Pocyckał w łózku ze mna, potem zjadł pyszne mm doprawione ekstraktem słodowym, pobawił sie na podłodze i poszedł grzecznie spac. Spi juz prawie 2h.

Lila i Iwona, brawo dla dzieciaczków, oby tak im teraz zostało to sobie pośpicie :)
Lila, powodzenia na kontroli!

reklama
Do góry