reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
Hejka:-) coraz lepiej śpią dzieciaczki, lizzy a twój to już bije rekordy:-)

Ja też nie narzekam bo od 21 do 5jest spanie :-)

Najlepiej słuchać kobiet które karmily i cwiczyly bo tylko one się obiektywnie i prawdziwie wypowiedza na ten temat czy ubyło im pokarmu czy nie, a z tego co Iwona piszesz można śmiało ćwiczyć, jak to przeczytałam to się podniosłam na duchu bo powiem szczerze że gdzieś tam mi w głowie siedziała obawa przed utratą pokarmu związana z aktywnością fizyczna

Wiecie że mojej koleżance lekarka w 36 tygodniu ciąży zmieniła termin porodu z 28 października na 2listopada:-p pierwsze słyszę coś takiego:-)
Też pisałam, że po ćwiczeniach mam więcej pokarmu.
My w piatek konczymy magiczne 3 miesiące, ale już jest wszystko tak unormowane, że chyba tylko przespanych nocy mi brak:) Mama mi mówiła, że ja po skonczeniu 3 mca przesypiałam już noce, z młodym nie pamiętam jak było ..... Tak poza tym mała jest przeurocza ;) Kolejnym etapem będzie ząbkowanie heh

No to nie cudowne ubrania a Wy tak stałe w rozmiarze:) Zazdraszczam szczerze:)
Ja właśnie nie jestem stała w rozmiarze :p tylko to magiczna spódnica :p

Madziolina, ja już podaję kroplę mniej do mleczka niż jest w wytycznych i młody daje radę.

Iwona, nie wiem czy dziś pobiegam bo strasznie mnie głowa boli, nie wiem od czego, za dużo snu? Pogoda?

Aga, delicol to laktaza, pomaga trawic laktoze. U mnie pomógł zdecydowanie. Kupkę Młody robi sam, wczesniej nie umiał i był płacz w nieboglosy i rurki windy w akcji...

Lizzy to faktycznie twoj dal popis snu. U mnie zasypia kolo 20:30-21, budzi sie kolo 1-2, pozniej zawsze o 4, biore go do lozka i zasypia ale juz bardzo latwo sie wybudza wiec tp bardziej takie kręcenie. Pozniej juz roznie, albo nie spi az do 10-11 albo jeszcze przysypia. Gdyby od tej 4 spal twardo to mozna by sie bylo spokojnie wyspać :) teraz spi juz 2 godziny ale od 9 spal tylko 20 minut wiec sie nie dziwie ze tak śpi.

Julka to Twój śpi tak jak moja dostaje butle ok 21 zasypia ok 22 pierwsza pobudka ok 1,2 później 4 i tak od tej 4 co godzinkę czasami wstanie dopiero ok 5 ale to już nie jest mocny sen ostatnio często wstaje ok 6 i dzisiaj zasnęła dopiero po 8 musiałam ją obudzić przed 9 zasnęła znowu w samochodzie po 9 i spała do 11.50 następna drzemka od 13.30 do 14.15 i od tamtej pory na rękach płacz już nie wiedziałam jak jej pomóc cyca nie chciała tylko mocno płakała dałam jej coś przeciwbólowego i butle i się uspokoiła pobawiła się zabawką i zasnęła jakieś 20minut temu ale tylko coś głośniej się zrobi to się kręci

głośniej tzn odłożyć widelec na stół ;)

no i już się wyspała

reklama
Do góry