reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Tez mielismy problem z kręceniem ale tak jak pisałam zmiana butelki i wydłużenie czasu karmienia z dwoch do trzech godzin pomoglo. Okazuje się, że teraz kręci główka jak już jest najedzona i było jej widocznie wtedy za często. Z probiotyków my stosujemy biogaia. Lizzy ile Twój maouch wypija co 2 h?

reklama
Będę cytować bo tyle napisałyście, że pól bym zapomniała:) i witam popołudniowo :)
Rozmawiałam i stwierdził że mało śpi ale nic na to nie poradził. Młoda nadal nie śpi [emoji46] opadam z sił już. Ja jestem już śpiąca a ona marudzi. Już ją lulał
am na rękach nosiłam przez ponad godzinę i nic. To że w dzień nie śpi to się zaczęłam przyzwyczajać ale ze teraz nie chcę to już za wiele. Zazwyczaj o 19-20.00 spała.
Aga spróbuj te krople vibrucol, to są homeopatyczne uspokajające. Jak Ciebie czytam to jakbym widziała moją siostrę ze swoim synem. Oni się tak męczyli 10 miesięcy. Mały nie spał i w dzień i w nocy a jak spał to miał oczy pól otwarte. W końcu uratował ich zbieg okoliczności. Dostał zapalenia płuc i wylądował w szpitalu. Tam trafili na mądrego lekarza który zobaczył jak on śpi, a raczej nie śpi i przez cały pobyt w szpitalu, tydzień, wieczorem podawali mu lek na sen. Mały się wyciszył, przestał być nerwowy i teraz już od dwóch tygodni śpi w nocy nawet bez lulania i robi drzemkę w dzień a siostra doszła do siebie bo cień człowieka z niej się zrobił. Tak jakby nauczyli go spać.

Odpoczywam...męża nie ma, mała śpi do szczęścia jeszcze by się lampka wina przydała:)
Ja wczoraj sobie pozwoliłam:)
JUlita czy ja wiem czy drogą? 13 zl ja kupuje u nich jeszcze te duże pudełka bebiko z rożnicą w cenie między sklepem a apteką 7 zł za sztukę + czasami jeszcze inne zakupy apteczne więc wychodzę na plus

Moje dziecię z kolei na pogodę zareagowało większą ilością snu, zasnal po 21, wstal po 7...ale w dzień był marudny, uspokajał się tylko na raczkach i to przodem do pokoju...
to takjak moje wczoraj. Normalnie pobił rekord rekordów. Przespał calutki dzień. Pobudki na jedzenie co 4h. Bez żadnego czuwania aż mu temperaturę sprawdziłam czy nei chory. Za to w nocy mieliśmy zabawę do 2 więc nie chory:)

ja jestem świeżo po endo z małym. Byliśmy w środę więc na 2 i pól miesiąca. Skierowanie dostałam ze szpitala zaraz po urodzeniu małego bo w karcie mieli że ja miałam problem z tarczycą. KOlejki były długie więc tyle czekaliśmy na wizytę ale profesor nic nie mówił, że czas ma znaczenie. Wyniki mamy dobre :)

Ja z kolei mam spódnicę z podstawówki, to byla ze mną i za czasów patyczaka i w ciąży i teraz też jest :p
No to nie cudowne ubrania a Wy tak stałe w rozmiarze:) Zazdraszczam szczerze:)

Patrz a mi polozna glupot nagadala ze cwiczyc moge ale nie biegac bo spala ten pokarm.. A tak to juz dawno bym sobie smigala ;/

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
I dlatego ja nie słucham położnych nic a nic:p ile więcej może wiedzieć kobieta, choćby po najlepszym szkoleniu, od matki która ma trzecie dziecko?;)
Ja ćwiczyłam bardzo intensywnie przy drugiej córce. Codziennie po godzinie, bardzo wysiłowo i karmiłam ją do drugiego roku życia. Jakoś nie mogę zrozumieć żeby organizm inaczej spalał przy bieganiu a inaczej przy ćwiczeniu. Spytaj ją na drugi raz skąd ma te informacje to też poczytamy a nuż się czegoś dowiemy:) ale wiem, że jak się spyta o źródło wiedzy to często temat milknie i okazuje się że to jakiś kolejny "zabobon" :)

W sobotę mam wesele w bliskiej rodzinie. Nie chce mi się iść:( najchętniej zostałabym z NIkodemem w domu a M niech się bawi z córkami :)

Tez mielismy problem z kręceniem ale tak jak pisałam zmiana butelki i wydłużenie czasu karmienia z dwoch do trzech godzin pomoglo. Okazuje się, że teraz kręci główka jak już jest najedzona i było jej widocznie wtedy za często. Z probiotyków my stosujemy biogaia. Lizzy ile Twój maouch wypija co 2 h?
A na jaka butle?

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Zaczynalsmy od tomme tippy ktore imituja pierś i to była porazka bo skoro mala z piersia nie dawala rady to i butla jej nie pasowala. Potem byl avent ale maz kupil smoczek 2 i zanim zdazyla sie zorientowac mleko bylo w brzuchu a ja szczęśliwa ale potem kolki doszly więc szukalam ratunku i trafilo na dr browns, droga strasznie ale jest dobrze

Ostatnia edycja:
Hejka:-) coraz lepiej śpią dzieciaczki, lizzy a twój to już bije rekordy:-)

Ja też nie narzekam bo od 21 do 5jest spanie :-)

Najlepiej słuchać kobiet które karmily i cwiczyly bo tylko one się obiektywnie i prawdziwie wypowiedza na ten temat czy ubyło im pokarmu czy nie, a z tego co Iwona piszesz można śmiało ćwiczyć, jak to przeczytałam to się podniosłam na duchu bo powiem szczerze że gdzieś tam mi w głowie siedziała obawa przed utratą pokarmu związana z aktywnością fizyczna

Wiecie że mojej koleżance lekarka w 36 tygodniu ciąży zmieniła termin porodu z 28 października na 2listopada:-p pierwsze słyszę coś takiego:-)

Moja je bebilon i od paru dni znowu przy jedzeniu sie kreci, wierci. Chyba musze znowu jej deliicol podawac. Jak lizzy mu dajesz? I jaka dajecie oslone na brzuszek?

Ja daję na osłonę BioGaie Baby bardzo dobrze się u nas przyjęła. U nas po Bebilonie były kolki i zaparcia. A ten Delicol na co jest? Pomógł wam? U mnie lekarka wspominała o nim coś.

Mam Viburcol w czopkach i w czoraj dałam jej jak już nie mogła zasnąć średnio pomagają. Ona właśnie tak jakby chciała spać ale zaraz się wybudza i popłakuje. Przez te kolki to zupełnie wybiła się ze snu. Od dzisiaj pilnuję jej rytmu spania. O 10.00 ją położyłam bo od 6.00 nie spała ciężko bylo jej usnąć więc z 3 razy sie przebudziła ale usnęła i tak do 12.00 teraz ja usypiam i narazie ok bo ją lulam. Ma strasznie płytki sen. Mówisz że do 10 miesięcy? Ehh[emoji20]

No ja wlasnie bebilon i nie wiem czy to od mleka, czy od smoczka od butelki tak sie wygina? Uzywamy butelki MAM od 2 do 4 ncy, ale na ten smoczek przeszlismy jak miala miesiac to moze powinnam juz jej wiekszy kupic? Mysle, czy by z enfamilem nie sprobowac bo mlody moj bardzo dobrze jadl. Sama nie wiem... Teraz suszylam wlosy i usnela w lezaczku, takze ona spi a suszarka chodzi

reklama
Mam Viburcol w czopkach i w czoraj dałam jej jak już nie mogła zasnąć średnio pomagają. Ona właśnie tak jakby chciała spać ale zaraz się wybudza i popłakuje. Przez te kolki to zupełnie wybiła się ze snu. Od dzisiaj pilnuję jej rytmu spania. O 10.00 ją położyłam bo od 6.00 nie spała ciężko bylo jej usnąć więc z 3 razy sie przebudziła ale usnęła i tak do 12.00 teraz ja usypiam i narazie ok bo ją lulam. Ma strasznie płytki sen. Mówisz że do 10 miesięcy? Ehh[emoji20]
wiem że ten viburcol raczej nie działa po jednorazowym zastosowaniu, trzeba dawac regularnie i chyba 5 razy dziennie, to homeopatia więc nie zadziała na już i nie zaszkodzi. Do 10 bo lekarz go odczarował kto wie ile by jeszcze trwało

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry