reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Ja też się przyznaję że sterylizuję przed każdym użyciem;) ale mam sterylizator co bardzo ułatwia sprawę, właściwie żadna robota poukładać tam rzeczy :) ja karmię piersią ale codziennie odciągam mleczko laktatorem na spacer więc sterylizator ciągle w użyciu.

Co do zaczepiania przez ludzi to ja nie przepadam za tym, a już zwłaszcza udzielania "dobrych" rad. Jakiś czas temu podczas jednego (tego samego!) spaceru najpierw usłyszałam od jakiegoś faceta że chyba za gorąco dla takiego dzidziusia a godzinę później jakaś babka się pyta czy jej nie za zimno :p ale najbardziej wkurzyła mnie baba jak szłam z małą w chuście. Idę sobie i słyszę za plecami "Boże jaką krzywdę dziecku robi, dziecko będzie miało garba!". No czujecie?? Odwarknęłam jej tylko że jak się nie zna to niech się nie wypowiada. A zdenerwowana byłam potem 2 dni na to!

Gwiazda zdrówka :*
Sterylizuje raz na tydzień, czasami rzadziej bo mi się zapomni:) Używam woreczków baby ono do mikrofali, fajna rzecz.
Propo dotykania przez obcych ja sama w stosunku do siebie tego nie lubię. Jak ktoś chce mnie przytulić, nawet z rodziny(poza mężem oczywiście i dziećmi moimi) to robię się sztywna jak kołek. Nie przepadam zwyczajnie za wylewnością w stosunku do mnie a co dopiero moich dzieci. Nie robiłabym afery z dotknięcia po skarpetce ale jak już ktoś obcy próbowałby mi głaskać po policzku czy rączkach to zagryzłabym. Robię w domu aferę jak mi dziewczynki czy mąż dolatują prosto z dworu, bez umycia rąk do Nikodema a co dopiero ktoś kto nie wiem co robił z rękoma. Sama staram się go nie dotykać podczas zakupów w marketach itp, dopiero jak umyje ręce albo chociaż natrę żelem antybakteryjnym.
Za to całuję go wszędzie:) Jak ma łapać zarazki niech łapie od matki. Lepsze niż szczepionka :) Tak samo jak bezmyślnego narażania na kontakty z wirusami tak i sterylnego wychowania jestem mocną przeciwniczką.

Dziewczyny które mają karuzelkę fisher price : też Wam tak szybko klękają baterie?

My już po chrzcinach. Młoda spała jak zabita - a przeciesz lubi sobie czesto popłakiwać i do tego nie spać w dzień a tu cała msza i połowa imprezy przespana. Za to w domu za pierona nie chciała wieczorem zasnąć, strasznie płakała i cały czas sie wybudzała z takim lękiem że aż wyrzucała rączki do tyłu. Dopiero po 23.00 zasnęłyśmy obie w łóżku.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny które mają karuzelkę fisher price : też Wam tak szybko klękają baterie?
Ja dostalam od kolezanki i nadal mam baterie po starej wlascicielce.

Raz byl upal, ale jeszcze ok. 10, nie samo poludnie, musialam isc na osiedle do sklepu. Mlody w bodziakach, ja tez letnio ubrana, a i tak goraco, a pani mnie zaczepia: czy jemu przypadkiem nie jest zimno? Brakowalo mu pewnie skarpetek i czapeczki.

Hejka!

Moja łzami jeszcze chyba nie płacze, nie zauważyłam, może raz, jak się poważnie rozdarła.

Odstawiam od dziś mleko. Zobaczę, może zejdzie to z buźki. Jak nie to chyba się przejdę do lekarki, no bo tyle trądzik? Zresztą w miejscu występowania jest takie suche. Byleby nie była to skaza :/ Może po prost przeginałam z mlekiem, serem żółtym itp, bo ja mleko uwielbiam :huh:

Aleksandra - śliczna!!
Madziolina, ale rośnie Ślicznota! Super są takie zdjęcia, bo widać różnicę!! Sama nie mogę się zmobilizować, robię co miesiąc, ale w innych ubrankach lub miejscach więc lipa :/
Aga - no właśnie, zależy jaki obcy, bo jak całkiem obcy to rzeczywiście, po co łapy pcha, ale jak już wepchnął to trudno, w końcu dotknął stópki, bez przesady. Ale ogólnie nie przepadam, w ogóle ostatnio w kościele kolejna już pani zagaduje do mnie, typu: I co się urodziło? Pewnie chłopiec, taki szpiczasty brzuch pani miała albo tak ładnie pani w ciąży wyglądała, mały brzuszek, myślałam, że to początki, a tu już dzieciątko jest...:errr: Pytam się - po co te kobiety do kościoła przychodzą?:oo: Ja je widzę pierwszy raz, a one dokładnie wiedzą ile mam synów, jak miałam brzuch i czy jestem w kościele czy nie - MASAKRA! Dobrze, że chrzest udany. Może późniejsze problemy ze snem były przez wrażenia za dnia, ale dobrze, że w kościele była spokojna :)
Gwiazda, chora jesteś?
Julita - najlepsze życzonka dla Synka!!
Kamejka - skądś to znam z tymi radami, nie cierpię! To moje trzecie dziecko przecież! Ale nawet przy pierwszym wkurzało mnie to na maksa :/ Jak czegoś nie wiem lub pewna nie jestem to zapytam, wtedy oczekuję odpowiedzi - proste :)

My dzis ladnie spalismy do 3:30, pozniej pobudki co chwile, rano drzemka mocniejsza okolo godzinki.
Ja nie mam karuzeli z fisher a tez szybko baterie mi padly.. wlasnie w sobote wymienialismy.
Mojemu tez od jakiegoś czasu pokazaly sir malusie krostki nabuzce i całym ciele, mleko caly czas to samo, proszek ten sam, plyn do kapania ten sam... juz,sama nie wiem

reklama
Do góry