reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Ja stosowalam. Pierwsze kilka dni super...teraz juz nie pomaga ;(

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Kurczę. U mojej po zmianie mlekozastepczego specyfiku Nutramigen którego wypisał prywatny lekarz na Hipp komfort wystąpiły znowu zaparcia i wracamy do punktu zero czyli okropnych kolek i ogólnie masakry[emoji22] dzisiaj nawet zwymiotowała idę do lekarki (nie prywatnie) żeby cos poradziła bo mleka mi nie przepisze raczej bo już kiedyś jej coś nabąkiwałam i jest przeciwnikiem tego mleka, tylko w wyjątkowych sytuacjach takich jak skaza białkowa mimo ze na kolki również jest to mleko powiedziała mi wtedy o tym Debridacie. ,,Mleko" można dostać bez recepty tylko że 30% drożej wiec prywatnie mi sie nie opłaca po receptę iść. [emoji30] U nas są straszne problemy z kupami nawet po moim mleku ich nie było tylko po nutramigenie. Dzisiaj od 4.00 rano stekała i płakała i kupy nie było w koncu zwymiotowała i czopek jej zapodałam glicerynowy i mała kupka poszła.

reklama
A ja jestem dziś wk.....na. Poszłam z małą na przeswietlenie bioderek do przychodni w której nie ma podjazdu dla wózków więc wytachałam wózek po schodach. Poczym pani w rejestracji mówi że zapisana byłam na wczoraj[emoji35] Źle sobie popatrzyłam na kalendarz! Dość że młoda ma już prawie 3 - mce była ułożona pośladkowo i czekałam na to badanie, aż tyle to przez własną głupotę dziecko nie miało badania[emoji36] Płakać mi się chciało. Zapisała mnie na szczęście po wielkich prośbach na za tydzień[emoji50] Ja już przez to dziecko nie wiem który to dzień tygodnia wogole nie wiem co się wokół mnie dzieje. Byłam przekonana ze na wtorek jestem zapisana na 10.00. [emoji33]
. Robisz rtg? Nam lekarz tez dal skierowanie profilaktycznie, ale teściowa kategorycznie zabroniła. Nie powinno sie tak małych dzieci prześwietlać a szczegolnie dziewczynek. Ja zrobie usg prywatnie .

Hejka!

Wypisuje ja na wlasne zyczenie.
Lekarka bezczelna, wczoraj do nas przyjeli na sale chorego dzieciaka i nas przeniesli na inna sale do starszych dzieciakow.

Dzis powiedzialam ze chce wypis. Oczywiscie zlosliwie o 15 nam wydadza.
Uslyszalam, ze przerywam malej leczenie i mam sama sobie radzic!

Siedze i czekam na ten wypis i jade do domu.

Uzywamy debridat i nam pomaga :)
Bardzo dobrze robisz ze ja wypisujesz. Ja półtora miesiąca temu też tak zrobiłam tylko że po 3 dniach[emoji6] A Debridat na zaparcia dziecko dostało? Po jakim czasie są rezultaty?

Fazer, do pracy wracam w marcu, wiec jakos damy rade. Ja od kiedy ćwiczę tez mi kg leca, w dwa tygodnie 2 kg, zostało 11 do wagi przed, wiec dam rade Ćwiczę wieczorami, jak mala spi i jest coraz lepiej.jem wszystko poza smażonymi i słodyczami, ostatni posiłek przed 18.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mające problem z kp - przystawiajcie dziecko jak najczęściej, nawet co godzinę, może się uda pobudzić laktację.

Ruda, moja mała na początku też nie chciała butelki. A jaki masz smoczek? Bo ja na początku używałam lovi co niby imituje pierś to wcale nie chciała. Okazało się że woli zwykły Canpol i z niego ładnie pije.

Dziewczyny mające problem z kp - przystawiajcie dziecko jak najczęściej, nawet co godzinę, może się uda pobudzić laktację.

Ruda, moja mała na początku też nie chciała butelki. A jaki masz smoczek? Bo ja na początku używałam lovi co niby imituje pierś to wcale nie chciała. Okazało się że woli zwykły Canpol i z niego ładnie pije.
Mam smoczek z nuka i chyba za szybko z niego leci, bo mała się krztusiła aż.

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

reklama
A u nas powrot do pobidek co ok 3 hodz, tylko pierwsze spanie troche dluzsze. Kurde 3 noce spala z pobudka ok 3 i potem 7... No dobra wczoraj z nad morza wrocilismy to sie moze teraz unormuje i powrocimy

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry