reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Hej! Dziewczyny! Mam chwile to pisze.

My nadal w szpitalu i jestem zalamana. Powtorka badan a tam inna bakteria. Nie wiem kiedy wyjdziemy. Jedna wyleczyli druga sie namnozyla. Plakac mi sie chce.

Jeszcze dostalam wyklad na temat bycia matka od lekarki. Uwaza, ze nie mam wiezi z dzieckiem a widzi nas raz dziennie!

Julka krople to bobotic forte a wczesniej esputicon. Espumisan nas uczulal :(
Agula trzymaj sie dzielnie wszystko bedzie dobrze a pani dr to niech te mądrości wsadzi sobie gdzieś....
gdzie kupujesz i ile płacisz?

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ja jestem dziś wk.....na. Poszłam z małą na przeswietlenie bioderek do przychodni w której nie ma podjazdu dla wózków więc wytachałam wózek po schodach. Poczym pani w rejestracji mówi że zapisana byłam na wczoraj[emoji35] Źle sobie popatrzyłam na kalendarz! Dość że młoda ma już prawie 3 - mce była ułożona pośladkowo i czekałam na to badanie, aż tyle to przez własną głupotę dziecko nie miało badania[emoji36] Płakać mi się chciało. Zapisała mnie na szczęście po wielkich prośbach na za tydzień[emoji50] Ja już przez to dziecko nie wiem który to dzień tygodnia wogole nie wiem co się wokół mnie dzieje. Byłam przekonana ze na wtorek jestem zapisana na 10.00. [emoji33]
Nie przejmuj się kochana, mi też się tak zdążyło ze szczepieniem, powinnam tydzień temu mieć a dziś dopiero mieliśmy :) pamiętam że się poplakalam ale trochę bezsensu bo każdemu się zdaza

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie :)

My dziś znowu sen 21-5 oby tak juz zostalo. Ale w dzien ze snem slabo. Jedynie w lezaczku czy w lozku przy karuzelce chwile polezy sam. Czasem zasnie na po godzinki. Zdarza sie czsem dluzsza drzemka...
Lizzy u nas podobnie noc od 21-4ale dzień gorszy nie ma snu takiego dłuższego góra 30_40 min trochę to męczące.
Iwona a nie boisz sie ze chlor podrazni skore malenstwa?

Czesc dziewczyny. Czytam was regularnie tylko nie mam weny na pisanie..
Agula.. Mam nadzieje ze malej w koncu przejdzie i wrocicie do domu zdrowe ... A jezeli chodzi o ta pania "doktor" olej to.. Wiez z dzieckiem to twoja indywidualna sprawa. Nie wiem ile masz lat ale jak ja urodzilam pierwszego syna to z racji mojego wieku traktowali mnie w szpitalu podobnie a mialam 22 lata..

Julka Tobie strasznie wspolczuje niewyspania! Oby po tych magicznych 3 miesiacach wam sie wszystko unormowalo !

Dziewczyny z problemami tarczycowymi.. Ja tez za pozno udalam sie do specjalisty i czeka mnie zabieg czy tam operacja.. W kazdym razie strasznie sie boje.. Obyscie unormowaly swoje wyniki.

No i oczywiście ciesze sie ze reszta dziewczyn korzysta z urokow macierzynstwa w pelni!

U nas wszystko się unormowalo. Karmimy sie piersią, mala spokojna.. Dwutygodniowa kolka poszla w zapomnienie. Tylko starszy brat troszke dokucza,ale dajemy rade ;))

Pozdrawiam was z porannego spacerku! Mielego dnia kochane :-* !

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Moje dziecko nie chcę już od dwóch dni piersi[emoji30] Zawsze najpierw była pierś a potem dokarmialam butlą. Teraz jak odciagnelam z tych dwóch dni mleko bylo go dosłownie 50 ml. Zauważyłam że piersi też zmalały i za niedługo będę chyba je zarzucać na plecy. Pewnie młoda sie zlosciła przy piersi dlatego że nic nie leciało[emoji33] chwytała na chwilę sutek ssała przez minutę i puszczała i był płacz[emoji46] Chyba się kończy moja przygoda z karmieniem.[emoji24] to moja największa macierzyńska porażka.

Moje dziecko nie chcę już od dwóch dni piersi[emoji30] Zawsze najpierw była pierś a potem dokarmialam butlą. Teraz jak odciagnelam z tych dwóch dni mleko bylo go dosłownie 50 ml. Zauważyłam że piersi też zmalały i za niedługo będę chyba je zarzucać na plecy. Pewnie młoda sie zlosciła przy piersi dlatego że nic nie leciało[emoji33] chwytała na chwilę sutek ssała przez minutę i puszczała i był płacz[emoji46] Chyba się kończy moja przygoda z karmieniem.[emoji24] to moja największa macierzyńska porażka.
U nas od dwóch dni płacz przy piersi. Je tak jak zwykle i potem jest płacz a jak przystawiam to nie chce płacze..:( dokarmiam mm pd wczoraj i dzisiaj to samo. Nie wiem co się dzieje, czy u mnie kryzys czy u małej skok :( :(

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

To u mnie też tak jest. W nocy jej dawałam samą pierś nie dokarmialam juz po piersi to mi słabo spała wierciła się stękała, popłakiwała. Dopiero jak zaczęłam dawać sztuczne to przesypiała w miarę.

Aga, ja cię tak bardzo rozumiem, bo właśnie widzę, że u mnie zaczyna się podobnie dziac. Coraz częściej się synek wkurza przy piersi. Jak jeszcze ma dobry humor i nie jest bardzo głodny to sobie ssie, ale jak jest głodny to jest krzyk. Pokarm mam, ciągle nie dość, bo po takim dobrym ssaniu jeszcze potrafi z 40ml z butli zjeść (zazwyczaj dojada z butli 70ml). Pewnie to było do przewidzenia przy karmieniu mieszanym.
Wczoraj zaczęłam nawet czytać jak zwiększyć ilość pokarmu i pewnie sobie z synkiem zrobimy leniwy weekend w moim łóżeczku.
Jak na ironię - sutek, który miałam zawsze taki poraniony już się zagoił i jest zero bólu przy karmieniu z tej jendej piersi.
Trochę łapię doła, że może mi ten pokarm zaniknąć :(

Dziewczyny u mnie to samo z karmieniem od wczoraj, zawsze czułam że mam pełne piersi po paru godzinach, raz karmilam z jednej raz z drugiej, czasem nawet mi cieklo i musiałam odciągnąć, a od wczoraj nie były ani raz pełne, nawet po nocy, czuję że są miękkie jak dotykam. Mała się denerwuje i je co godzinę dosłownie i to już mówi samo za siebie. Teraz dałam mm bo chcialam iść na spacer. Martwi mnie to strasznie bo boję się zaniku staram się nie denerwować bo podobno to może jeszcze pogorszyć sytuację, mam nadzieję że to nie przez pływanie..... Ehhh oby to był chwilowy kryzys i abyśmy mogły karmić jak najdluzej :-)

reklama
Cześć
Dawno mnie tu nie było ale cieżko znaleźć czas, mały ma juz 8 tygodni, noce przesypia ładnie, gorzej w dzien, drzemki po max 30 minut no chyba ze pójdziemy na spacer to zdarza mu sie przespać i 3 godziny, w domu nigdy i dlatego większość dziennych obowiązków domowych wykonuje w nocy
Od paru dni juz nie karmimy sie cycem bo miałam po 20/30ml pokarmu i młody chciał sie wściec jeszcze mi przy tych zlosciach sutki poranił [emoji53]
I chyba tęskni za cycem bo grymasi przy jedzeniu
Dzis była położna i po 2 tyg mało przybrał bo niecałe 200g to tak na granicy [emoji52]
Poza tym mamy sie dobrze [emoji5][emoji106]
Na zamkniętym forum wrzucę fotkę mojego skarba
Pozdrawiam [emoji5] i jak tylko bede mogła to co jakiś czas sie odezwę, niestety nie nadrobiłam was bo sporo tego i czas mi niebardzo pozwala

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Do góry