reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
Flammie mi też lekarz powiedział że samo zniknie.

Ja daje prawie codziennie daje tak 20-30 ml rumianku więc moza by to uznać za dopajanie :-)

Dzisiak kupiłam sportowy strój kąpielowy i od poniedziałku zaczynam basen :-)

Moje dziecko spi od 9 z przerwa na jedzenie (odsypia standardowo nieprzespana noc) ale zdarzylam zrobic pranie, posprzĄtać, poodlurzac i ogarnac ciuchy na chrzest, swiece obkleic imieniem i telefonicznie zalatwic parw formalnych spraw a teraz padam... :(

fazerkamm dziękuję
ja mam dietę od dietetyk ale nie mogę jej stosować bo tam dużo nabiału jest a ja nie mogę teraz nabiału
wypiłam dzisiaj kawę z mlekiem bez laktozy zobaczę jak niunia zareaguje

Nastka jeszcze śpi aż byłam sprawdzić czy oddycha

no i mam pytanie Czy dokarmiacie wodą?

Tez mam od dietetyk diete ;)

Ja bym tak do dobrego samopoczucia z 10kg mniej chciala... ale ciezko na samej diecie i spacerach. Staram sie chodzic i zdrowo odzywiac a waga stoi....
Fazerka masz bardzo restrykcyjna ta diete?

Nie jest bardzo restrykcyjna 5posilkow, jak zmiejszy mi się zoladek to na bank bede chodzić najedzona (na dzien dzisiejszy to potrafie zjesc wiecej od mego meza) strasznie mam rozepchany zoladek.. wiecznie bym tylko jadla i w koncu powiedzialam dosc.. pomogla mi moja dobra znajoma, zmotywowala mnie.
Dzis np serek wiejski z owocami pozniej wafle ryzowe, obiadek to rybka z warzywami i kasza jaglana, później warzywka i na kolacje kanapki z wedlina i warzywami :)
fazerkamm - powodzenia!!
Dziekuje :*

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

O kurcze, fazerka, fajna dietka i zazdroszcze czasu na przygotowanie. Moj maluch co prawda w nocy spi, ale w dzien robi maks jedna drzemke 2 godzinna. Sporadycznie wiecej, dzisiaj nie chce spac wcale... ciagle sie rozglada i chce zwiedzac na rekach mieszkanie :(
Ale sprobuje wiecej wody pic i mniejsze porcje, bo tez zjadam czasem wiecej niz maz :p a odkad wrocilam ze szpitala mam kilo do gory! Musze sie ogarnac!

Ale naprodukowałyście :) :) :) Super! Poczytałam, tylko z rana, a że ta nie śpi znowu cały dzień to nie miałam jak odpisać. Teraz siedzi w leżaczku, póki co cicho, ale kto ją tam wie...Zlazłam dzisiaj pół miasta w tym upale, cmentarz cały, żeby pospała i echo :D

Moja też si przekręca z brzucha na plecy, od początku, już jak miała kilka dni tak było, tak nie lubi na tym brzuchu leżeć.

Dziobnięcie bociana ma w identycznym miejscu, na prawej powiece pocałunek Anioła. Też mi mówiono, że ma to zejść.

Co tam jeszcze?

Karmię piersią w dzień nawet czasami co 1,5 godziny, najczęściej co 3, ale w takie dni jak dziś częściej. W nocy po cycku, jak w dzień nie pośpi śpi od 20-21 do 4:30, ale najczęściej budzi się o 2, potem o 5, 8.

Dziękuję za odpowiedzi w sprawie głużenia itp :) Fajnie, że Was mam!

Buźka!

Fazerkam, a karmisz piersią?? Jak ja już chciałabym być na jakiejś diecie, całe życie liczyłam te kalorie, ja mam tak jak Ty, też potrafię jeść i jeść, najgorsze te słodycze, staram się dla Nastulki ich za dużo nie jeść, bo potem wzdęcia ma, ale codziennie do kawy coś muszę mieć, jakąś słodką bułkę, a to ok 250 - 300 kcal :/

Mi też zostało 10, do wymarzonej 13, każdy mówi, że jak karmię to powinnam jeść, a waga stanęła i stoi od trzech tygodni :(

U mnie maz tez chce diete wiec od wczoraj nie smazymy, a gotujemy i pieczemy... tak bardzo mi zle w moim ciele... nigdy (bez ciazy) az tyle nie wazylam...

reklama
Lizzy_ zawsze możesz iść i zobaczyć jak się bedziesz czuć po ćwiczeniach :) Ja na prawdę myślę, że rowerek albo stepper czy coś tego typu powinno być ok, byle brzucha nie obciążać.

Aga30+
było odrobaczenie i szczepienie, ale nie wiem dokładnie na co. Mąż zawsze zabierał kota na szczepienia :p

Dałam rade jakoś, ale żałowałam, że nie mam samochodu. Frajde miał każdy poza biednym kotem :p Pomiałkiwał całą drogę. Ludzie na ulicy zagadywali do wózka. Jedna babunia myślała, że ja tak na spacery chodzę z dzieckiem i kotem - wyjaśniłam, że do weterynarza idziemy :rofl2:

Tak się zapakowałam:

IMG_20160908_122315.jpg

Mały nie śpi od 2 i będę zabawiać do 8-9 mam nadzieje :)

Załączniki

• IMG_20160908_122315.jpg
    IMG_20160908_122315.jpg
    455,3 KB · Wyświetleń: 111
Do góry