reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

nieufna, ja uzywam mm Hipp Combiotic. Wczesniej uzywalam NaN. Znacznie lepiej z brzuszkiem jest u nas po Hipp.

Julka, u nas oczka wlasnie przestaja ropiec a ropialy praktycznie przez miesiac. Przemywalam sola fiz, ale poniewaz to niewiele pomagalo to potem juz tylko woda. Rumiankiem tez troche przemywalam i nawet pomoglo. teraz juz tylko woda.

USG bioderek mielismy w pierwszym tygodniu z racji, ze maly byl ulozony posladkowo.

reklama
Ja chcę mieć jakieś w pogotowiu, bo jak ona śpi w dzień to mam pełne piersi na wieczór, ale jak siedzi cały dzień na cycu to może być problem.
Myślę jeszcze o mleku Enfamil, któraś zna?
Kupiłam i piję trzeci dzień tę humanę na laktację i chyba jest lepiej.

A moja też wydaje dziwne dźwięki przez sen;)

Enfamil polozna odradzala bp ma kiepski sklad, ja podaje bebilon comfort, wczoraj neonatolog mowila ze to mleko jest ok i u nas w okolicy ciezko kupic bo szybkp schodzi wiiec chyba dziala..

Dziewczyny napiszcie proszę jakie mleko podajecie? Bo u nas nan pro1 się nie sprawdziło. Podałam 3 razy i za 3 razem był ból brzuszka i wysypka. Zastanawiam się nad tym Hipp

Co do kupek, to mi położna w szpitalu i ta w domu też mówiła, że na piersi może 8 dni kup nie robić .... moja robi po 6 dziennie, w tym pruknięcia z kleksami;)

Ja używam najnormalniejszego Bebiko 1, ale my nie mamy na razie żadnych problemów z brzuszkiem, choć kupki co 2-3 dni, ale nasza lekarka mówiła, że to jest ok. Enfamil jadła w szpitalu - co do składu to nie wiem, ale mega brudzi, bo ma taki beżowy kolor. Ubranko po 1 karmieniu do prania :(

U nas oczko zaczyna ropiec, co polecacie?

Ja przemywam solą fizjologiczną, rumiankiem i wodą w zależności co mam pod ręką :)

Dziewczyny mm - w czym przechowujecie mleko w proszku, jeżeli nie macie puszki oryginalnej albo mleko jest w torebce? Przesypujecie do jakiegoś pojemniczka?

A, i któraś wie jaką temperaturę powinien mieć noworodek/niemowlak? Czy 37 st. mieści się w normie?

Nieufna, dzięki! U nas w domu ostatnio dyskusja na temat szczepień, bo chłopców szczepiłam oddzielnie, fakt więcej kłucia, ale nigdy nic im nie było, nawet gorączki po szczepieni nie mieli i teraz nie wiem...A jaka jest różnica między 5w1 a 6w1?? Ja powiedziałam Arkowi, że jak chce oddzielnie to niech teraz on idzie i słucha tego płaczu, bo z chłopcami to ja chodziłam i mam dość :( Najgorzej to jak sobie pomyślę, że po jednym kłuciu tulisz to dziecko, ona się trochę uspokoi, a tu znowu bach! I znowu za chwilę...Straszne to :/
BasiaJulia, z jednej za jednym razem. Chyba, że po chwili chce dojeść to wtedy z drugiej tą odrobinę i potem po śnie zaczynam od tej drugiej. 37 to normalna temperatura u naszych dzieciaczków :) Nie pamiętam jakie są widełki, ale mąż też tą temp. sprawdzał w necie :)
Flammie - zdrowia!
Aga, tak mam napisane w zaleceniach ze szpitala. Ja też nie wiem czy zdążę do 6 tygodnia, bo nigdzie nie jestem zarejestrowana, bo u nas lipa z tym ortopedą, musimy chyba jechać do innego miasta, taka porażka! U nas jest tylko w jednej przychodni i terminy dopiero na październik chyba że pójdę zapytać czy mnie PRYWATNIE! przyjmie łaskawie :/

Ja chcę mieć jakieś w pogotowiu, bo jak ona śpi w dzień to mam pełne piersi na wieczór, ale jak siedzi cały dzień na cycu to może być problem.
Myślę jeszcze o mleku Enfamil, któraś zna?
Kupiłam i piję trzeci dzień tę humanę na laktację i chyba jest lepiej.

A moja też wydaje dziwne dźwięki przez sen;)
Podawałam Enfamil bo w szpitalu dawali. Chwalą to mleko.

Ja używam najnormalniejszego Bebiko 1, ale my nie mamy na razie żadnych problemów z brzuszkiem, choć kupki co 2-3 dni, ale nasza lekarka mówiła, że to jest ok. Enfamil jadła w szpitalu - co do składu to nie wiem, ale mega brudzi, bo ma taki beżowy kolor. Ubranko po 1 karmieniu do prania :(

Ja przemywam solą fizjologiczną, rumiankiem i wodą w zależności co mam pod ręką :)

Dziewczyny mm - w czym przechowujecie mleko w proszku, jeżeli nie macie puszki oryginalnej albo mleko jest w torebce? Przesypujecie do jakiegoś pojemniczka?

A, i któraś wie jaką temperaturę powinien mieć noworodek/niemowlak? Czy 37 st. mieści się w normie?
Do 37.2 st. C tak przynajmniej mówiła lekarka w szpitalu moja ma cały czas 37.1 podobno jak jest gorąco to dziecko ma wyższą temp bo nie potrafi samo się schładzać

Nieufna, dzięki! U nas w domu ostatnio dyskusja na temat szczepień, bo chłopców szczepiłam oddzielnie, fakt więcej kłucia, ale nigdy nic im nie było, nawet gorączki po szczepieni nie mieli i teraz nie wiem...A jaka jest różnica między 5w1 a 6w1?? Ja powiedziałam Arkowi, że jak chce oddzielnie to niech teraz on idzie i słucha tego płaczu, bo z chłopcami to ja chodziłam i mam dość :( Najgorzej to jak sobie pomyślę, że po jednym kłuciu tulisz to dziecko, ona się trochę uspokoi, a tu znowu bach! I znowu za chwilę...Straszne to :/
BasiaJulia, z jednej za jednym razem. Chyba, że po chwili chce dojeść to wtedy z drugiej tą odrobinę i potem po śnie zaczynam od tej drugiej. 37 to normalna temperatura u naszych dzieciaczków :) Nie pamiętam jakie są widełki, ale mąż też tą temp. sprawdzał w necie :)
Flammie - zdrowia!
Aga, tak mam napisane w zaleceniach ze szpitala. Ja też nie wiem czy zdążę do 6 tygodnia, bo nigdzie nie jestem zarejestrowana, bo u nas lipa z tym ortopedą, musimy chyba jechać do innego miasta, taka porażka! U nas jest tylko w jednej przychodni i terminy dopiero na październik chyba że pójdę zapytać czy mnie PRYWATNIE! przyjmie łaskawie :/
6w1 jest z żółtaczka, ja żóltaczkę robiłam oddzielnie

reklama
Do góry