reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

nieufna, ja uzywam mm Hipp Combiotic. Wczesniej uzywalam NaN. Znacznie lepiej z brzuszkiem jest u nas po Hipp.

Julka, u nas oczka wlasnie przestaja ropiec a ropialy praktycznie przez miesiac. Przemywalam sola fiz, ale poniewaz to niewiele pomagalo to potem juz tylko woda. Rumiankiem tez troche przemywalam i nawet pomoglo. teraz juz tylko woda.

USG bioderek mielismy w pierwszym tygodniu z racji, ze maly byl ulozony posladkowo.

reklama
Ja chcę mieć jakieś w pogotowiu, bo jak ona śpi w dzień to mam pełne piersi na wieczór, ale jak siedzi cały dzień na cycu to może być problem.
Myślę jeszcze o mleku Enfamil, któraś zna?
Kupiłam i piję trzeci dzień tę humanę na laktację i chyba jest lepiej.

A moja też wydaje dziwne dźwięki przez sen;)

Enfamil polozna odradzala bp ma kiepski sklad, ja podaje bebilon comfort, wczoraj neonatolog mowila ze to mleko jest ok i u nas w okolicy ciezko kupic bo szybkp schodzi wiiec chyba dziala..

Dziewczyny napiszcie proszę jakie mleko podajecie? Bo u nas nan pro1 się nie sprawdziło. Podałam 3 razy i za 3 razem był ból brzuszka i wysypka. Zastanawiam się nad tym Hipp

Co do kupek, to mi położna w szpitalu i ta w domu też mówiła, że na piersi może 8 dni kup nie robić .... moja robi po 6 dziennie, w tym pruknięcia z kleksami;)

Ja używam najnormalniejszego Bebiko 1, ale my nie mamy na razie żadnych problemów z brzuszkiem, choć kupki co 2-3 dni, ale nasza lekarka mówiła, że to jest ok. Enfamil jadła w szpitalu - co do składu to nie wiem, ale mega brudzi, bo ma taki beżowy kolor. Ubranko po 1 karmieniu do prania :(

U nas oczko zaczyna ropiec, co polecacie?

Ja przemywam solą fizjologiczną, rumiankiem i wodą w zależności co mam pod ręką :)

Dziewczyny mm - w czym przechowujecie mleko w proszku, jeżeli nie macie puszki oryginalnej albo mleko jest w torebce? Przesypujecie do jakiegoś pojemniczka?

A, i któraś wie jaką temperaturę powinien mieć noworodek/niemowlak? Czy 37 st. mieści się w normie?

Nieufna, dzięki! U nas w domu ostatnio dyskusja na temat szczepień, bo chłopców szczepiłam oddzielnie, fakt więcej kłucia, ale nigdy nic im nie było, nawet gorączki po szczepieni nie mieli i teraz nie wiem...A jaka jest różnica między 5w1 a 6w1?? Ja powiedziałam Arkowi, że jak chce oddzielnie to niech teraz on idzie i słucha tego płaczu, bo z chłopcami to ja chodziłam i mam dość :( Najgorzej to jak sobie pomyślę, że po jednym kłuciu tulisz to dziecko, ona się trochę uspokoi, a tu znowu bach! I znowu za chwilę...Straszne to :/
BasiaJulia, z jednej za jednym razem. Chyba, że po chwili chce dojeść to wtedy z drugiej tą odrobinę i potem po śnie zaczynam od tej drugiej. 37 to normalna temperatura u naszych dzieciaczków :) Nie pamiętam jakie są widełki, ale mąż też tą temp. sprawdzał w necie :)
Flammie - zdrowia!
Aga, tak mam napisane w zaleceniach ze szpitala. Ja też nie wiem czy zdążę do 6 tygodnia, bo nigdzie nie jestem zarejestrowana, bo u nas lipa z tym ortopedą, musimy chyba jechać do innego miasta, taka porażka! U nas jest tylko w jednej przychodni i terminy dopiero na październik chyba że pójdę zapytać czy mnie PRYWATNIE! przyjmie łaskawie :/

Ja chcę mieć jakieś w pogotowiu, bo jak ona śpi w dzień to mam pełne piersi na wieczór, ale jak siedzi cały dzień na cycu to może być problem.
Myślę jeszcze o mleku Enfamil, któraś zna?
Kupiłam i piję trzeci dzień tę humanę na laktację i chyba jest lepiej.

A moja też wydaje dziwne dźwięki przez sen;)
Podawałam Enfamil bo w szpitalu dawali. Chwalą to mleko.

Ja używam najnormalniejszego Bebiko 1, ale my nie mamy na razie żadnych problemów z brzuszkiem, choć kupki co 2-3 dni, ale nasza lekarka mówiła, że to jest ok. Enfamil jadła w szpitalu - co do składu to nie wiem, ale mega brudzi, bo ma taki beżowy kolor. Ubranko po 1 karmieniu do prania :(

Ja przemywam solą fizjologiczną, rumiankiem i wodą w zależności co mam pod ręką :)

Dziewczyny mm - w czym przechowujecie mleko w proszku, jeżeli nie macie puszki oryginalnej albo mleko jest w torebce? Przesypujecie do jakiegoś pojemniczka?

A, i któraś wie jaką temperaturę powinien mieć noworodek/niemowlak? Czy 37 st. mieści się w normie?
Do 37.2 st. C tak przynajmniej mówiła lekarka w szpitalu moja ma cały czas 37.1 podobno jak jest gorąco to dziecko ma wyższą temp bo nie potrafi samo się schładzać

Nieufna, dzięki! U nas w domu ostatnio dyskusja na temat szczepień, bo chłopców szczepiłam oddzielnie, fakt więcej kłucia, ale nigdy nic im nie było, nawet gorączki po szczepieni nie mieli i teraz nie wiem...A jaka jest różnica między 5w1 a 6w1?? Ja powiedziałam Arkowi, że jak chce oddzielnie to niech teraz on idzie i słucha tego płaczu, bo z chłopcami to ja chodziłam i mam dość :( Najgorzej to jak sobie pomyślę, że po jednym kłuciu tulisz to dziecko, ona się trochę uspokoi, a tu znowu bach! I znowu za chwilę...Straszne to :/
BasiaJulia, z jednej za jednym razem. Chyba, że po chwili chce dojeść to wtedy z drugiej tą odrobinę i potem po śnie zaczynam od tej drugiej. 37 to normalna temperatura u naszych dzieciaczków :) Nie pamiętam jakie są widełki, ale mąż też tą temp. sprawdzał w necie :)
Flammie - zdrowia!
Aga, tak mam napisane w zaleceniach ze szpitala. Ja też nie wiem czy zdążę do 6 tygodnia, bo nigdzie nie jestem zarejestrowana, bo u nas lipa z tym ortopedą, musimy chyba jechać do innego miasta, taka porażka! U nas jest tylko w jednej przychodni i terminy dopiero na październik chyba że pójdę zapytać czy mnie PRYWATNIE! przyjmie łaskawie :/
6w1 jest z żółtaczka, ja żóltaczkę robiłam oddzielnie

reklama
Do góry