iwonaimaja
Fanka BB :)
Iwona35 mi położna mówiła że nawet dwa tygodnie może dziecko nie robić kupy jak jest na piersi
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Już któryś raz dziewczyny to piszą, a ja siedzę i się dziwię. Mleko matki jest lekkostrawne i kupy powinny być codziennie. Jak wprowadzałam Martynce nowe produkty a po tym pojawiało się zatwardzenie to specjalnie przez dwa trzy dni dawałam samego cycka żeby łatwiej strawiła.Aga a kto Ci powiedział, że przy kp 8 dni bez kupy to normalka?? Raczej przy mm. Kp jest lekko strawne i normalka to nawet 10 kup dziennie.. Ja po raz pierwszy słyszę tą teorię
Maja cały czas sęka. Ja jak najszybciej się da to kładę ją do spania na brzuszek i wtedy stękanie jest efektywniejsze bo puszcza bąki. A jak to nie pomaga to wtedy na śpiocha masuje jej brzuszek.A ja słyszałam właśnie na odwrót, że mniej kupek jest po mm a po piersi dużo więcej :-)
Czy wasze dzieci też tak stekaja? Moja przez sen to się tak ukweka, usteka, przeciąga, potem śpi spokojnie i znowu.
Daję butelkę zawsze, nawet po karmieniu piersią (bo nadal szuka, w ogóle moja to by jadła non stop), a pierś to tak na deser, choć zobaczymy, bo mam plan, żeby jadła trochę częściej z piersi niż 2-3x dziennie (zwykle po 0,5 godz. albo nawet godzinę). Chyba, że będzie mnie boleć bardzo, bo wtedy to nie ma chyba sensu aż tak się męczyć. Raczej nie zrezygnuję z butelki, bo jest to wygodne np. wieczorem, kiedy ja już śpię, a karmi mąż.
Hej!
Ja na rota chyba też nie szczepię. A czy jest tu mama, która będzie szczepić starym sposobem, kilka szczepionek, ale podawanych osobno??? Czy wszystkie szczepicie 6w1??
Nieufna, chyba w każdym foteliku tak jest, że ta broda wchodzi na klatkę piersiową :/ Też mnie się to nie podoba, zwłaszcza, że mamy jechać nad morze, a to jest kawałek od nas :/
Aga - w dzień ma okresy, że nie śpi. Np. dzisiaj, wstała o 9 i do 11:45 nie spała, w sumie to ja ją trochę rozbudzam jak jest ranek i już się obudzi, a przy cycu znowu jej się oka przymyka, odsłaniam okna z rana, mówię do niej, bo chciałabym, żeby takie przerwy miała dłuższe, byleby nocki nadal były takie, jakie są. Teraz zaczyna się odzywać w łóżeczku, pewnie już śpiąca. Ostatnio mi nie spała od 9 do 12:30, ma problemy z zasypianiem w dzień w domu, w wózku, na dworze jest lepiej. Często jest też tak w dzień, że przysypia, ja ją odkładam i za chwilę zaczyna się odzywać, bo jednak nie usnęła.
PannaMigotka - moja też się tak obraca w tym łóżeczku!!! A z brzucha(tak nie lubi na nim leżeć!) potrafi się przekręcić na plecy, aż pytałam wczoraj pediatry czy to normalne :/ A dlaczego Cię w szpitalu wkurzył?
Iwonaimaja - to le kłuć było, jedno? Piękny przyrost!
Pauladabro - współczuję! Jak tak można zwolnić z dnia na dzień! Ugh :/ Macie jakiś pomysł co teraz?? Na usg bioderek do 6 tygodni. Przez kapturki to chyba tak jak samym cyckiem. Mi położna mówiła, że do 30 minut dziecko je, a potem to już wisi na cycku dla wiszenia i ciumkania, staram się tego trzymać.
Needi, Lucky - ja nie cierpię tego podnoszenia do odbijania, bo mi się właśnie wybudza! Mówisz Needi, że nie odbije jak uśnie przy cycku? To może nie trzeba wtedy podnosić, co? Zwłaszcza w nocy by mi się przydało nie podnoszenie...
Aleksandra - mi wypisały pielęgniarki w przychodni, gdzie pracuje mój gin.
Julita, u nas też tak zimno!! Szaro i pada :/
Madziolina - głowa do góry! Robiłaś to, co w danej chwili było najlepsze dla Ciebie i dziecka! Nic nie spieprzyłaś! Teraz lepiej się czujesz to takie myśli nachodzą, ale wtedy Cię bolało i zrobiłaś to co należy na daną chwilę!
Asia28 - też tak stęka, przeciąga się
Iwona, ja też tak słyszałam. Wczoraj od pediatry, że nawet tydzień kupy może nie być przy kp, bo pokarm matki jest bezresztkowy i całkowicie wchłaniany. W szpitalu mówiły, że nawet 10 dni może być bez kupy...
Ja byłam wczoraj na wizycie patronażowej. Maleńka waży 4 kg. Czyli kg w miesiąc. Przyrost jest jak najbardziej dobry. Tak ją jakoś szybko przebadała, nie wiem...Nawet jej nie zmierzyła, mówiła tylko, że długa na dwa miesiące, ale ma po kim. Na brzuchu też jej nie położyła, żeby zobaczyć czy głowę dobrze dźwiga :/ Tyle razy już mnie wkurzyła ta moja lekarka, ale wszyscy u niej jesteśmy, a przenieś się gdzieś to nie takie proste, bo miejsc nie ma :/