fazerkamm
Fanka BB :)
Współczuję dziewczyny nieprzespanych nocek. U nas dziś pierwsza pobudka o drugiej, a potem chyba jeszcze ze dwie. Nawet nie do końca wiem, bo w półśnie przechodzę nad małym na drugą stronę i podaję mu drugiego cyca. Ale zaczął dziś dopiero stękać i płakać z powodu brzuszka o 6, a nie jak zwykle o 4. Ciekawe, czy to zbieg okoliczności czy to, że wczoraj podałam mu już espumisan.
A teraz tradycyjne marudzenie i spanie na mnie na rogalu. Próba odlożenia kończy się krzykiem, potem znów karmieniem i spaniem na mnie.
A tak w ogóle to Michał jest strasznym nerwusem, złości się o wszystko strasznie, szarpie, macha łapkami, strasznie jest przy tym spięty i ciągle czegoś się "przestrasza".
Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
Przestrasza sie w sensie ze spi i nagle rozklada raczki i prostuje paluszki?
Hej dziewczyny.
To widzę, że większość w restauracji organizuje. Bo ja myślałam o obiedzie nawet z przystawką i deserem, ale się tak zastanawiam - obie rodziny mamy po 200 km od Krakowa i może trochę głupio zapraszać je na kilka godzin (msza+obiad)? Zawłaszcza, że pewnie z teściami będzie ciężko, bo oni przyzwyczajeni do dużych imprez, już o ślub bez poprawin była prawie wojna. A ogólnie osób będzie mało na chrzcie - ok 15. Co myślicie? Czy zorganizować obiad, a później żeby jakieś ciasta były i zimna płyta? A alkohol?
Julka, a mąż nie mógłby się zająć małym w nocy np. w weekend? Chyba, że też pracuje. Ty byś się poszła przespać do innego pokoju i może choć trochę zregenerowała.
Jak usypiacie Wasze maluchy? Na rękach? W łóżeczku?
I czy czyścicie jakoś języczek z tego nalotu po mleku?
Piwo, wino u mnie będzie serwowane na chrzcinach bo to w standardzie ze tak powiem tutaj jest.
A pije któraś chociaż cappuccino karmiąc piersią?
Ja pije kawe nescafe bezkofeinowa
Fazerka to nieźle maluszek nabrał wagi, jeszcze na cycusiu! Ty tam jakiś eliksir produkujesz[emoji14]My dziś idziemy na ważenie i mam trochę stresa... Na ostatnim ważeniu w 16 dobie życia Natalka ledwo (o kilkadziesiąt g) przekroczyła wagę urodzeniową. Nie miała nawet 3 kg jeszcze. Dziś zobaczymy, mam nadzieję że przybrała bo bardzo bardzo ni chciałabym jej dokarmiać
A czemu wszystkie piszecie, że oby przetrwać do 3 miesiąca? To jest jakiś przełomowy moment? I chodzi o rozpoczęty czy zakończony 3 miesiąc życia?
Nawet nie masz pojecia jak się ciesze! Bo przy pierworodnym walczylan przez cały czas o pokarm.. i przybieral w dolnych granicach normy ale tez zdarzało sie ze poniżej a tu takie mega zaskoczenie
Trzymam kciuki by i Twoja corusia dobrze przytyła. Daj znac ile!
No i mam znow pokarm ) z tym znowu chodzilo mi o to ze z pierwszym synem stracilam. Okazalo sie ze mam duze zapalenie ale je rozmasowalam w miare i powolo schodzi, aczkolwiek bez antybiotyku sie nie obejdzie.. Polozna stwierdzila ze tak sie zestresowalam ze zablokowalam produkcje oksytocyny. Dala mi tabletki na persaltyke jelit, ktore swietnie dzialaja na laktacje, te herbatki humana ale powiedziala zebym na uspokojenie wypila sobie piwo. I wypilam. Zwyklego kasztelana, wzielam tabletke wypilam herbatke i pokarm jest! I mala spala do 4 i nie denerwuje sie juz tak )
Musialam sie wygadac..
Jezeli chodzi o kawe, to ja pije ale mleko z kawa nie kawe z mlekiem i malej nic nie jest
Julitka dzieki za rade,tak robie
Dziewczyny odpoczywajcie jak najwiecej mozecie,balagan nie ucieknie. A jak domownicy beda glodni to zjedza wszystko
Milego dnia mamusie!
Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Brawo Kasia! super ze wrocil pokarm
Ja tez tak mialam ze zrobilo mi sie zapalenie i zanikl mi pokarm z jednej piersi.. ale cale szczęście i mi sie udalo rozkrecic
A ja sobie popijam piwo bezalkoholowe choc nie przepadalam kiedys za piwem to teraz moglabym pic litrami[emoji14]
Doradzi mi któraś z was jakiś sposób czy preparat który wspomaga laktację? Mam wrażenie ze młodemu troche mało mojego pokarmu a wolałabym mieć go więcej zeby nie dawać mm, przestałam odciągać i karmie go od 3 dni (2 razy tylko ściągałam) wyłącznie z cyca i mam wrażenie ze od tej pory pokarmu jest mniej... [emoji53]
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
Piwo bezalkoholowe albo droższe piwne (suplement diety)
Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom