reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
Dziewczyny, a miałyście takie wrażenie, że brzuch nagle waży ze sto kilo? Tak mi ciąży jakby nagle tam mi ktoś kamieni dorzucił :p

U mnie moja gin wczoraj powiedziała że coś tam się zaczyna dziać, a np u mojej siostry lekarz powiedział że nic się nie dzieje i jeszcze trochę potrwa a kilka dni później urodziła.
Dokładnie, nie znamy dnia ani godziny, a szkoda bo w sumie tak bym wolała[emoji14]

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Mi lekarz powiedzial ze to ze nie mam rozwarcia to nie znaczy ze nie urodze np. za 2 dni. Niema reguly, ale jakos nie czuje zebyn miała rodzic na dniach. Jejku dziewczyny jaki ja man w ostatnim czasie wrazliwy zoladek. 2 tygodbie temu zjadlam pizze i cala noc i pol dnia biegałam do wc, dzis zjadlan troche kebaba i znowu żołądek mocno boli :( tragedia! Nawet najesc sie na koniec nie moge!
Musze sie pochwalic ze obcielam wlosy mojemu psu, terminy do fryzjerów psich na ponad miesiac a biedny juz miał dlugie. Wyglada jakby wpadl pod kosiare i to taka ktora ma co drugie ostrze ;) brawo ja, musiala sie wyrzyc na biednym niewinnym piesku, jak on teraz pokaze sie suczką? Schowal sie piod lozkien i wcale mu sie nie dziwie..

Lizzy, wody mogą odejść bez wcześniejszych skurczy itp.
Julka, ja Z Nikodemem miałam cc w środę, a wyszłabym w niedzielę (wyszłam w poniedziałek, bo w niedzielę mi skoczyło ciśnienie :/) Czyli na 4 dobę.
Mehle - powodzenia! Oby to długo nie trwało!!

Ja też po ktg. W normie, choć oscylacja trochę zawężona. Jakby się coś działo, ruchy słabsze to szpital, a tak to w poniedziałek. Jak skoki za duże - źle. Jak za małe - też źle. A ja dzisiaj ogólnie słabiej ruchy czuję niż wczoraj, mówiłam mu, ale na ktg były więc są. I bądź tu mądry i pisz wiersze, ja ze swoją schizą na punkcie ruchów :/ No to piękny i spokojny weekend mieć będę zapewne :/ Mam tylko nadzieję, że te skoki i nie skoki nie będą miały wpływu na stan zdrowia mojego dziecka :( No i wiem, że gdyby to nie było w normie to by mnie już wysłał na szpital, bo przecież taki ryzykant nie jest. Ugh!!!!!!!!!!!!!!

propo strzyżenia to coś mi się przypomniało:)
Namówiłam ostatnio męża żeby mnie tak ładnie ogolił bo mój lekarz nawet jak dzwonię to on od razu mnie rozpoznaje "aaa pani..i tu pada nazwisko" i zaczęłam się zastanawiać czy nie przez moje golenie "na czuja". Może tak smiesznie tam wyglądam, że on sobie mnie tak zapamiętał. Rozkładam nogi a on myśli "o to ta z wygryzionym trawnikiem".
Julka kup mu furę to suczki nie będą patrzyły na sierśc;)
aaa i ja też mam teraz taki wrazliwy żołądek

A u mnie jakoś humorek ostatnio dopisuje i relacje z M lepsze, chyba się wyluzowałam że wszystko już gotowe na dzidzi :)

Dziewczyny a ile trzymaja po cc zakladajac ze wszystko jest ok? Wstepnie mam miec w czwartek i zastanawiam sie ile moga mnie trzymac oczywiscie przy zalozeniu ze bedzie dobrze z synkiem.i ze mna ;)

Zależy od szpitala, w moim ponoć 3 dni, i z tego co dziewczyny pisały widzę, że wszędzie mniej więcej tak samo. Ja jednak nastawiam się na dłuższy pobyt bo jak jest żółtaczka u dzidzi to przetrzymują, a ona jestak się zdarza często. Zawsze wolę założyć gorszą z opcji żeby w razie czego się nie rozczarować. Moja przyjaciółka była 5 dni, właśnie 2 dni dłużej przez żółtaczkę.

No to sobie pokrzyczalam, poplakalam sie i moze bedzie lepiej... ;)

A czemu? Co się stało?

Musze sie pochwalic ze obcielam wlosy mojemu psu, terminy do fryzjerów psich na ponad miesiac a biedny juz miał dlugie. Wyglada jakby wpadl pod kosiare i to taka ktora ma co drugie ostrze ;) brawo ja, musiala sie wyrzyc na biednym niewinnym piesku, jak on teraz pokaze sie suczką? Schowal sie piod lozkien i wcale mu sie nie dziwie..

Hehe no pieska chyba nie tak łatwo obciąć, a jakiego masz? ;)

Czy jak.wody odchodzą to wcześniej są skurcze, bóle czy mogą nagle? Kurcze ciągle o tym myślę i się boję, że mnie weźmie w miejscu publicznym :p a nie chcę się zamykać w domu...

Wody mogą odejść zanim pojawią się skurcze. Wizja odejścia wód w miejscu publicznym to chyba koszmarek wszystkich ciężarnych :D Ale ogólnie nie ma się co tym tak stresować, wody odchodzą najczęściej jak sobie leżymy w domu w łóżeczku, bo w pozycji stojącej główka dziecka działa jak korek i szanse że wypłyną są dużo mniejsze - tak gdzieś czytałam czy tam na szkole rodzenia mówili. Dlatego to rzadko się zdarza w miejscu publicznym. Zresztą dziewczyny które już urodziły i którym odeszły same wody - powiedzcie jak to było? Właśnie jak leżałyście w łóżku czy w innej sytuacji? Zobaczymy czy ta wygłoszona przeze mnie teoria się sprawdza ;)

Witajcie! Chciałam tylko zameldować że dziś muszę się stawić w szpitalu ze względu na cukrzycę ciążową. Także będę leżeć i czekać, mam nadzieję że niezbyt długo. Humor beznadznadziejny bo muszę się rozstać z córką i pani diabetolog dzisiaj trochę mnie postraszyła. Szkoda gadać...

Mehle ale będziesz tam do porodu już?

Dziewczyny, a miałyście takie wrażenie, że brzuch nagle waży ze sto kilo? Tak mi ciąży jakby nagle tam mi ktoś kamieni dorzucił :p

Tak, jak Ci się macica stawia to jest właśnie takie uczucie :) Ja mam tak często niestety.

reklama
Mnie coraz mocniej ten brzuch boli, jest twardy, Mały słabo się rusza... nie wiem czy nie pojedziemy na ip sprawdzić, bo się martwię...

Do góry